Plameny vypálily Vajgar a vezou tři body

Zveřejněno 13.02.2016 | mk
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
33., sobota 13.2.2016
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Kubeš, 35.Marek – Pípal, Straka, Kadlec, Břečka, Matula, Matoušek, Port – Brabec, Voříšek, Košťál, Severa, Heřmánek, Marcilis, Nestrašil, Kohút D., Šesták
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Beneš, Půža, Pleva, Lojek, Střecha L., Rašner – Kunstrmüller, Kaňka, Štepánek, Krupka, Vítek D., Kovářů, Bureš, Střecha T., Březina, Gregar
Branky a nahrávky: 14. Severa (Voříšek), 33. Severa (Voříšek, Brabec), 45. Brabec (Severa, Voříšek) – 8. Březina (Rašner), 17. Březina (Vítek D., Kovářů), 20. Vítek (Gregar, Střecha L.), 22. Lojek (Březina, Vítek D.), 34. Kunstmüller (Střecha L.), 35. Štěpánek (Kaňka, Kunstmüller), 36. Březina, 50. Štěpánek (Kunstmüller, Březina), 51. Střecha T. (Gregar), 58. Střecha T. (Gregar), 58. Vítek (Kaňka, Štěpánek)
Rozhodčí: Vokřál – Vavruška, Oudes
Vyloučení: 3:6 Využití: 1:2 V oslabení: 0:1
Diváci: 268
Střely na branku: 32:30 (11:8, 12:11, 9:11)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7, 3:11
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – Hokejisté žďárského SKLH dnes v Jindřichově Hradci splnili roli favorita do puntíku a domácí Vajgar deklasovali dvouciferným výsledkem. Povinná výhra se však nerodila snadno a v první třetině několikrát podržel Plameny brankář Sláma nebo jim i pomohlo štěstí. Od druhé dvacetiminutovky se však již projevila převaha hostů a dobrá střelecká produktivita. Při chuti byl obzvláště David Březina, který zaznamenal hattrick a dvě nahrávky a po dvou gólech si připsali Petr Štěpánek a Tomáš Střecha.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Po opatrném a nevýrazném úvodu, dostalo hokejisty do tempa až první vyloučení v šesté minutě, kdy na trestnou lavici putoval žďárský Rašner. V závěru přesilovky mohl otevřít skóre domácí Severa, ale ve vyložené šanci nedokázal překonat brankáře Slámu. Krátce po návratu z výkonu trestu však vyslal Rašner pas za obranu Davidu Březinovi a ten švihem prostřelil Kubeše, čímž poslal Plameny do vedení – 0:1.

Následně byl autor úvodní branky vyloučen za hákování, ale domácí nedokázali v početní výhodě najít recept na oslabený Žďár. Až 14. minuta přinesla radost mezi domácí příznivce. Voříšek vyhrál vhazování na Jiřího Severu, který z mezikruží vyrovnal na 1:1. A vzápětí mohlo být pro hokejisty z Vysočiny ještě hůř, když o minutu později rozezvonil Matoušek tyč Slámovy branky. Vajgar si vypracoval i další zajímavé šance, ale Sláma několikrát své spoluhráče podržel. Závěr úvodní třetiny však již patřil Plamenům.

V 17. minutě předvedli hosté důsledný forčekink při domácí rozehrávce a po nahrávkách Davida Vítka a Ondřeje Kovářů, přidal svoji druhou branku v zápase David Březina - 1:2. V 18. minutě putoval znovu na trestnou lavici Rašner a také tentokrát to přineslo jeho týmu branku. Ve vlastním oslabení využil domácího zaváhání David Vítek a po nahrávkách Martina Gregara a Libora Střechy zvýšil na 1:3. V poslední sekundě prvního dějství navíc fauloval domácí Matoušek a tak Žďárští zahájili prostřední část zápasu početní výhodou.

Hostům se svoji první přesilovku v zápase podařilo využít po 64 sekundách, kdy po kombinaci Březiny a Vítka, ranou od modré propálil vše Martin Lojek - 1:4. Plameny dál pokračovaly v tlaku, ale k další brance to nevedlo. V polovině třetiny však přišly komplikace. Vyloučení Libora Střechy za podražení, následovalo po 46 sekundách vyloučení Lojka za sekání, což znamenalo poměrně dlouhou dvojnásobnou přesilovku pro Vajgar. A tou domácí nepohrdli a ve chvíli, kdy Střecha naskakoval na led, snížil po Voříškově nahrávce zpoza branky, svým druhým gólem Jiří Severa - 2:4.

Žďárští se však inkasovanou brankou nenechali zneklidnit a o minutu později si vzali tříbrankový náskok zpět. Libor Střecha vypálil od modré a Luboš Kunstmüller ztečoval kotouč za Kubešova záda – 2:5. Ve 34. minutě si hosté zahráli druhou přesilovku a opět byla úspěšná. Po parádní kombinaci Kaňky a Kunstmüllera zametl kotouč do odkryté branky Petr Štěpánek - 2:6. Šestý inkasovaný gól vyhnal Tomáše Kubeše z branky a nahradil jej Vlastimil Marek. Ten se však ještě v brance ani nerozkoukal a David Březina střelou z jízdy završil svůj hattrick – 2:7.

Závěrečná dvacetiminutovka začala dalším náporem Plamenů, který vyvrcholil obrovskou šancí Gregara, ale nový muž v hradecké brance si počínal výborně. Ve 45. minutě se naopak prosadili domácí a opět u toho byl Jiří Severa. Ten parádně našel volného Martina Brabce, který pohotovou střelou do odkryté branky snížil na 3:7.

Na inkasovanou branku však hokejisté od Sázavy opět našli odpověď a to hned dvojnásobnou. V 50. minutě po nahrávkách Kunstmüllera a Březiny se podruhé prosadil Petr Štěpánek - 3:8. Hned o minutu později přidal devátou branku Tomáš Střecha, na kterou mu nahrál Martin Gregar – 3:9. Brankostroj Plamenů na chvíli přerušila přesilová hra Vajgaru, ale tu hosté přečkali bez úhony.

V závěru již opět pokračovali Žďárští v devastaci soupeře. Martin Gregar nahrál do druhé vlny Tomáši Střechovi, jenž se nerozpakoval a vsítil „jubilejní“ desátou branku do klece Jihočechů – 3:10. A to ještě nebylo vše, brankový účet zápasu uzavřel dvě minuty před závěrečnou sirénou jedenáctým gólem David Vítek po nahrávkách Kaňky a Štěpánka – 3:11.

Sobotkova družina dnes vítězstvím na ledě posledního Vajgaru nejen, že splnila povinnost a přivezla z jihu Čech potřebné tři body, ale navíc si s chutí zastřílela. Hattrick a dvě nahrávky si připsal David Březina, po dvou brankách zaznamenali Petr Štěpánek (2+1) a Tomáš Střecha .

Ovšem to je již minulostí a od zítřka je třeba se plně připravovat, na všech frontách, na vrchol základní části, kterým bude celou sezónu toužebně očekávané velké derby Vysočiny. Vzhledem k tomu, že Havlíčkův Brod dnes prohrál s Vrchlabím a ztratil tak možnost přímého postupu do čtvrtfinále, bude to zápas o druholigového krále Vysočiny. A nejen to, především půjde o lepší výchozí pozici do předkola play-off.

K jistotě osmého místa potřebují Plameny získat jeden bod a na dosažení sedmé příčky musí porazit Havlíčkův Brod za tři body. Pokud by však ČSLH potvrdil anulování všech výsledků Pelhřimova, nemohl by již Žďár být Nymburkem dostižen. Začátek předkola na domácím ledě by tím měli Žďárští jistý bez ohledu na výsledky posledního kola a s Havlíčkovým Brodem by si to rozdali o sedmé místo.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Nepovedl se nám začátek utkání, dělali jsme spoustu chyb a klidně jsme mohli první třetinu 3:1 prohrát. Nevím, jestli si někteří hráči chtěli proti relativně slabšímu soupeři něco dokazovat a dělali tam ty zbytečné kličky navíc, ale díky tomu, že nás podržel gólman Sláma a soupeř selhal v koncovce, tak to dobře dopadlo. Od druhé třetiny už to bylo lepší, soupeře jsme přehrávali a vycházela nám produktivita. Uhráli jsme povinné vítězství a za to jsem rád. Jinak ale, na Havlíčkův Brod by dnešní výkon nestačil, tam se budeme muset zlepšit ve všech činnostech, pokud chceme uspět.“

.

Aleš Dvořák (trenér KLH Vajgar Jindřichův Hradec):

Aleš Dvořák
„Když se na dnešní zápas podívám střízlivě, tak, prvních deset minut jsme měli tlak a mohli jsme vést dva, tři nula. Dneska je to pro nás obrovská lekce z produktivity a první střela na naší bránu skončila gólem. Dneska se naše mladé posily ukázaly, výsledek možná neodpovídá.“
Zdroj: www.klhvajgar.cz