Ani z Jablonce body nepřitekly

Zveřejněno 08.10.2014 | mk
Jablonec nad Nisou SKLH Žďár nad Sázavou
5., středa 8.10.2014
Jablonec nad Nisou - SKLH Žďár nad Sázavou JBL - ZNS
Jablonec nad Nisou: Stejskal – Petrmichl, Tondr M., Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec, Šulc – Homolka, Tondr L., Nevyhoštěný, Demel (C), Stehno, Mulač, Brokeš, Frk, Peřina, Vašek
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Beneš, Staněk, Pleva, Pilný, Vítek M., Kolda – Říha, Kunstmüller, Padělek, Dítě, Man, Vítek D., Plachý (C), Krupka, Kaňka, Gregar
Branky a nahrávky: 21. Nevyhoštěný (Stehno, Demel), 36. Demel (Čechura, Stehno), 39. Pavlů (Nevyhoštěný, Stehno) – 25. Padělek (Kunstmüller, Beneš), 48. Kunstmüller (Kaňka, Pilný)
Rozhodčí: Hlinka – Švic, Votrubec Vyloučení: 5:7 Využití: 3:2 V oslabení: 0:0
Diváci: 200
Střely na branku: 28:25 (10:10, 13:5, 5:11)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2
J A B L O N E C   N A D   N I S O U – Ani na třetí pokus se žďárským hokejistům nepodařilo bodovat na ledě soupeře. Dnes k tomu měli sice nejblíže, protože v závěru zápasu měly Plameny několikrát na hokejkách vyrovnání, ale nepovedlo se a z Jablonce se vrací opět s prázdnou. Zajímavostí zápasu bylo, že všech pět branek padlo z přesilovek.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

První třetina byla velmi vyrovnaná a chvílemi měli dokonce hosté mírně navrch. Žádný ze soupeřů však své šance nedokázal využít. Rozhodující chvíle však předznamenaly poslední okamžiky první dvacetiminutovky, kdy byl jednu sekundu před jejím koncem vyloučen Říha.

Domácí tedy zahájili prostřední třetinu přesilovkou a tu dokázali po pouhých osmnácti sekundách zužitkovat. Rychlou a přesnou kombinaci mezi Demelem a Stehnem zakončil trefou pod horní tyč Michal Nevyhoštěný - 1:0.

O tři minuty hráli Jablonečtí s šesti Vlky v poli a početní výhodu získali hosté. Těm to sice trvalo déle, ale čtyři sekundy před jejím vypršením zakončoval po nahrávkách Beneše a Kunstmüllera Aleš Padělek a bylo vyrovnáno – 1:1.

Krátce na to postihla žďárský celek série tří vyloučení v krátkém sledu a dostali se pod silný tlak domácího mužstva. Ve 33. minutě se dvěma fantastickými zákroky blýskl brankář Sláma, který nejprve parádním skluzem vytěsnil kotouč, který směřoval do odkryté klece po zakončení Brokešem a o chvíli později se skvěle zorientoval v nepřehledné situaci a vyškrábl kotouč nad svoji branku.

Dvě oslabení červenobílí ubránili, a když už se zdálo, že ani třetí přesilovku v řadě Vlci nevyužijí, bekhendem překonal Slámu Tomáš Demel, kterému adresoval přihrávku Čechura – 2:1. V závěru druhé třetiny však Jablonečtí získali další početní výhodu a ani tentokrát jí nepohrdli. 74 sekund před druhou sirénou zvýšil na 3:1 Michal Pavlů, když po nahrávkách Stehna a Nevyhoštěného, doklepl puk za Slámova záda.

Po té co se Plamenům druhá třetina vůbec nepovedla a domácímu týmu nestačili po všech stránkách, předvedli Žďárští v závěrečné dvaceminutovce mnohem příznivější tvář a sehráli zatím nejlepší třetinu ze všech tří venkovních zápasů.

Soupeře přehrávali a vynutili si jeden a devadesátisekundovou dvojnásobnou přesilovku. Tu využili po minutě, když po Pilného nahrávce naservíroval Kaňka gólovou nahrávku na úplně volného Luboše Kunstmüllera, který jen doklepnul kotouč do odkryté klece – 3:2.

Tlak Žďáru narůstal a zdálo se, že vyrovnání je na spadnutí. V 52. minutě nedokázal Staněk v gólové pozici trefit mezeru mezi betonem a pravou tyčí Stejskalovy branky a kotouč se odrazil od tyčky a brankářovy brusle. O chvíli později po levém křídle najížděl Padělek a jeho rána proklouzla Stejskalovi mezi betony, avšak zastavila se jen několik centimetrů před brankovou čárou a jablonecký gólman kotouč zalehnul.

V 57. minutě dokázali hosté mačkat domácí obranu takovým způsobem, že si během necelé minuty vytvořili snad pět obrovských šancí a bylo neuvěřitelné, že ani z jedné z nich nepadla branka. Několikrát fantasticky zasáhl Stejskal a dvakrát zazvonila tyč. Když přežili Vlci tuto „klinickou smrt“ pookřáli a v samotném závěru si vítězství již ohlídali.

Po dnešním neúspěchu v Jablonci a prodloužení série proher na hřišti soupeře, se pokusí Sobotkovi svěřenci prodloužit také sérii domácích výher. V sobotu přijedou na Bouchalky Draci z Trutnova a Plachého parta se bude těšit na podporu svých fanoušků.