Extraligoví dorostenci rozstříleli Rebely 7:0 !

Zveřejněno 01.11.2013 | mk, rr
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
12., čtvrtek 31.10.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal (51. Neubauer) - Trejbal, Jankovský, Macky, Švanda, Jančařík, Geba, Novotný, Havránek, Nečas, Kaut, Štefka, Nedvěd, Srnský, Matys, Zahradník, Macek
BK Havl.Brod: Marek (41.-55. Hanák) - Benák, Hrabaň, Němec, Kopic, Krtek, Chymo, Lachman, Vála Michálek, Vlach, Březina, Beran, Veverka, Donda, Petržílek, Pilný, Jílek, Fixa, Hendrych
Branky a nahrávky: 20. Nedvěd (Srnský), 27. Kaut (Havránek), 33. Kaut (Havránek), 40. Nečas (Havránek), 45. Havránek (Nečas, Kaut), 46. Nedvěd (Srnský), Matys (Zahradník)
Rozhodčí: Polák - Šťastná, Sibera Vyloučení: 3:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 245
Střely na branku: 46:13 (19:5, 13:3, 14:5)
Průběh utkání: 7:0
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Extraligoví dorostenci Žďáru přivítali na domácím ledě další tým z Vysočiny. Po prohře s jihlavskou Duklou, kdy Žďárští podlehli hostům 1:3 a propadli se tak na 5. místo tabulky, se pokusili získat další cenné body s Rebely z Havlíčkova Brodu. A to se povedlo, Plameny vrátily mladým Rebelům nešťastnou porážku (3:2) z Kotliny i s úroky. Žďárští intenzivně obléhaly brodskou branku, ale rozhodující góly začaly padat až od druhé třetiny. Vysoká výhra 7:0 posunula SKLH na čtvrtou příčku extraligové tabulky. V neděli čeká Sobotkův výběr cesta do Mladé Boleslavi, kde zkusí ve 13. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu vybojovat další cenné body.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Již od první minuty, kdy se mladé Plameny chopily puku, dorážely na Markovu bránu. Následovalo náhlé otočení hry a hned několik střel směřujících na pohotového Loubala. Kapitán havlíčkobrodských Michálek se dostal přes obranu a bráněný Kautem byl zatlačen za bránu i s pukem. Havránkova formace se dostala k bráně Rebelů, ale puk se za čáru nedostal.

Nový najížděl sám na bránu, ale jeho střela byla blokována Němcem. Nečas z mezikruží vystřelil na Marka, jenž touš zachytil v lapačce. Žďárští se pokoušeli od modré, ale puk byl opět vyražen pravým betonem brankáře Rebelů. Srnský se dostal kličkou mezi obránci těsně před gólmana. Další pokus o překonání Marka. Tentokrát střílí Štefka. Srnský drží puk, jenž v mžiku předá Švandovi a ten tvrdě vystřelil. Nikdo se však v danou chvíli nenacházel před bránou, aby dorazil odražený kotouč.

Michálek se zmocnil puku a okamžitě se pokusil prostřelit Loubala. Plameny mají stále více šancí, ale ne a ne rozvlnit síťku za Markovými zády. Hendrych pokoušel štěstí 1 na 2, ale ani nedostal šanci ke střele. Srnský se pokoušel poslat puk do mezery v pravém horním rohu brány hostů, ale skulinku naneštěstí pro jeho tým ohlídal Marek.

Zahradník byl vyloučený za nedovolené bránění. První přesilovka zápasu tak připadla hostujícím Rebelům. Vzápětí vyloučen Veverka za podražení a hra se opět přesunula na stranu hostů. Před bránou Marka nastal zmatek. Puk se najednou objevil nahoře v síťce brány hostů.

Štefka se po úspěšně zachycené přihrávce pokouší překonat bystrého Marka. Odražený touš Srnský nahrál Nedvědovi a ten střílí puk mezi betony překvapeného Marka. Konečně se domácí dočkali a dali vytouženou první branku a zároveň první branku zápasu – 1:0. Těsným vedením domácího SKLH také skončila úvodní dvacetiminutovka.

Po šesti minutách od úvodu prostřední třetiny získal puk žďárský kapitán Tomáš Havránek a rychle najížděl až ke svatyni hostů. Pohotový Kaut dorazil do odkrytého prostoru vedle brankářovy pravačky – 2:0. Donda sám útočil na Loubala, ale vystřelený kotouč se odrazil od hole jednoho z obránců. Tyčka Srnského, který se celou dobu úspěšně dostával přes pomalejší obranu Rebelů, zamrzela napjaté diváky. Ale ne na dlouho. Další nahrávka Havránka na Kauta, který poslal za Markova záda již druhý kotouč – 3:0. Kaut předváděl své umění s pukem a havlíčkobrodští obránci si nevěděli se žďárským útočníkem rady. Plameny čím dál více zvyšovaly tlak na klec hostů.

Kautovu střelu překazil svou holí Benák. Další pokus kapitána Rebelů Davida Michálka, který se osamocen nacházel před bránou domácích, zmařil šikovný gólman Plamenů Loubal. Macky poslal tvrdě k ledu Hendrycha. Beran vystřelil na Loubala, kterého ani tato střela nepřekvapila. Srnského hůl odrazila puk, jenž zachytil Krtek a ihned jej poslal dopředu.

Na ochránce hostující svatyně pak létá jedna střela za druhou. Nečas po nahrávce Havránka obkroužil bránu a skóroval. Puk proklouzl těsně mezi tyčkou a brankářovou bruslí – 4:0. To už bylo na brodského gólmana Marka moc do závěrečné třetiny přepustil své místo v brankovišti Hanákovi.

Třetí perioda začala u brány domácích. Hrabaň se zmocnil puku a zleva posílá na Loubala přesně mířenou střelu. Ještě se pokoušel dorazit odražený puk, opět neúspěšně. Pokus Matýse zmařil obránce Krtek. Další rychlou akci má na svědomí Havránkova řada. Kaut poslal kotouč na Havránka, který přihrál Nečasovi a ten se pokoušel z mezikruží prostřelit gólmana. V zápětí Havránek tvrdě, avšak neúspěšně, střílí od levého mantinelu.

Hanák leží vedle brány a dává tak možnost útočníkům Sobotkova výběru opět skórovat. Ti bez váhání využili situace. Za brankovou čáru další touš oznamující pátý gól domácích, dostal Havránek - 5:0. 37 vteřin po tom Štefka nahrává na Srnského přenechávajícího puk na Nedvěda, který za jásotu domácích diváků zvyšuje na 6:0. Druhý gól během tak krátké chvíle rozhodně nepomohl už tak rozhozené psychice Rebelů.

Hokejisté z Havlíčkova Brodu z posledních sil útočili na Loubala. Ten se však nenechal překvapit a zachoval si tak čisté skóre. Bránit klec Žďáru šel na posledních 10 minut Neubauer, který si rovněž zachoval čisté konto. Neustálé výjezdy mladých Plamenů se už zdály být neúspěšné, když se ale do šance dostal Matys a za asistence Zahradníka a Macka zatloukl poslední hřebík do pomyslné rakve Rebelů.

Půl minuty po sedmém gólu Havránek pronásledován rychlým Hrabaňem ujížděl od domácí brány a dostal se těsně před Hanáka. Místo očekávané branky došlo k neúmyslné kolizi Hanáka s Havránkem a gólman zůstal ležet v bráně. Tvrdý náraz přinutil druhého brankáře hostů vrátit se zpět na střídačku. Do brány se opět postavil Marek. Posledních pět minut utkání se už žádnému hráči nepodařilo prosadit a zápas tak skončil konečným výsledkem 7:0.

Na další extraligové utkání mládežnického ledního hokeje se přišlo podívat méně diváků, než na duel s Jihlavou. Ti co přišli ale rozhodně nelitovali, jelikož shlédli rychlou hru a celkem 7 žďárských úspěšných pokusů o překonání brankáře Rebelů. Neváhejte a přijďte i Vy podpořit nadějné mladíky v jejich dalším souboji nejvyšší ligy jejich kategorie. V dalším duelu na domácím ledě, který se odehraje ve čtvrtek 14.listopadu se Žďár utká s Pardubicemi.

Mládež čeká přestávka

Příznivce žďárského hokeje a obzvláště toho mládežnického čekají nyní hubené časy. Dorostenecké a juniorské soutěže budou mít v následujících dvou týdnech reprezentační přestávku, což bude příležitost pouze na dohrávky.

Jedna z nich čeká již dnes juniory, kteří cestují do Opavy k dohrávce 5.kola, ve které svedou přímý souboj o šesté místo tabulky. Další utkání čeká svěřence trenéra Marka až za dva týdny v pátek 15.listopadu, kdy sehrají důležitý zápas na ledě brněnského Warrioru.

Dokonce téměř třítýdenní proluku musí nyní absolvovat starší dorostenci, kteří naposled hráli v neděli, kdy se neúspěšně pokusili dobýt Krkonoše (6:3) a další ostrý duel mají na programu rovněž až 15.listopadu.

Nejkratší přestávku mají mladší dorostenci, kteří ještě v neděli cestují k zápasu 13.kola ELIOD Extraligy mladšího dorostu do Mladé Boleslavi. Ve městě automobilů se pokusí navázat na výhru nad Bruslaři na žďárských Bouchalkách ve 4.kole a co nejlépe si vylepšit pozici před nadcházející soutěžní přestávkou. O další extraligové body se pak žďárští mladíci utkají až ve čtvrtek 14.listopadu, kdy ve šlágru přivítají na svém ledě Pardubice.

Fotogalerie