MD : Kolín zvládli letos poprvé, po mužích, i mladší dorostenci

Zveřejněno 04.02.2011 | Zdeněk Kulíšek
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
28., čtvrtek 3.2.2011
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Veselý (Váňa) -Nedbal Málek, Marvánek (C), Hejný, Musil, Barták, Hájek, Jaroš, Krumpholz, Pipek, Kozák, Mašlonka
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Peška) - Němec A.(C), Koláček J., Linsbauer, Vlček, Koláček R., Macek - Šmída, Jícha, Pazourek, Šimák, Skotar, Šebesta - Vacek, Němec R., Mäki
Branky a nahrávky: 6.Mašlonka (Kozák), 34.Hájek (Musil), 42.Marvánek (Krumpholz, Jaroš) - 3.Vacek, 18.Vacek (Koláček J.), 47.Jícha (Pazourek), 51.Jícha (Mäki), 58.Vacek (Pazourek)
Rozhodčí: Tasch - Coubal, Plašil
Vyloučení: 7 +10min.OT : 7
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:25
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:5
K O L Í N - Poslední utkání, která žďárský mladší dorost sehrál byla s týmy, které jsou v první čtyřce tabulky skupiny Střed. Tentokrát je v rámci osmadvacátého kola čekal druhý tým tabulky. Mužstvo Kolína, předchází v této sezoně velmi dobrá pověst a jejich vizitka je exkluzivní. Vždyť z posledních jedenácti utkání okusili hořkost porážky pouze v jednom jediném utkání. Předchozí vzájemná měření sil vyzněla vždy lépe pro kolínské a to poměrem branek 6:5, 6:0 a 5:3. Žďárští proto rozhodně na jejich led neodjížděli v roli favorita, ale s cílem odehrát co nejlepší utkání a pokusit se svého soupeře alespoň trochu potrápit.

Reportáž

Od začátku utkání se hrál velmi pěkný kombinační hokej. Obě mužstva se střídala v šancích a bylo jen otázkou času které z nich otevře skóre jako první. Ve třetí minutě se to podařilo žďárskému Vackovi, který využil poněkud nešťastné vyjetí kolínského brankáře a dopravil puk do jeho branky. V šesté minutě srovnal stav utkání, po zaváhání hostující obrany Mašlonka po přihrávce Kozáka. Následujících minuty první třetiny se činili oba golmani, když kryli několik střel z besprostřední blízkosti. A tak se na druhý gól čekalo až do osmnácté minuty, kdy Pepa Koláček vyslal do brejku Vacka a ten perfektně provedeným bekhendovým blafákem zavěsil a dal tak svůj druhý gól v utkání.
Druhá třetina se nesla zcela ve znamení velmi dobré hry domácího týmu. Přispěla k tomu i častá oslabení Plamenů v této fázi utkání. Ty s vypětím všech sil a často s notnou dávkou štěstí tlaku domácích odolávali. Kozlům se sice podařilo vyrovnat, když se ve třicátéčtvrté minutě prosadil Hájek po přihrávce Musila, ale jít do vedení nedokázali.
Co nešlo ve druhé, to se podařilo hned na začátku třetí části utkání. Kotouč putoval po ose Jaroš, Krumpholz, Marvánek a posledně jmenovaný dokázal po velmi pěkné akci strhnout poprvé v utkání vedení na stranu Kolína. V té chvíli byli domácí hodně nahoře a zdálo se, že jim ke čtvrtému vítězství nad Žďárem v této sezoně nestojí nic v cestě. Svoje však k utkání neřekl ještě první útok žďárských. Ten předvedl v rozmezí čtyřech minut dvě branky. Nejprve se s přihrávkou neunáhlil Pazourek a mezi kruhy našel ideálně postaveného Jíchu a poté se v přesilové hře situace opakovala. Rozdíl byl jen v tom, že ideálním přihrávačem byl tentokrát Mäki. Vedení bylo tedy na straně hostí. Domácí museli otevřít hru neboť čas neúprosně letěl a do konce utkání zbývalo devět minut. Jedno z okének v jejich obraně se snažil využít do brejku se řítící Pazourek. Ten ještě neuspěl, ale dobře dojíždějící Vacek využil jeho skvělou práci a doklepl puk do víc jak z poloviny odkryté branky. Zkompletoval tak svůj hatrick v tomto utkání a pojistil tak definivně vítězství SKLH Žďár. Branka totiž padla v padesátéosmé minutě a domácím již síly na zdramatizování konce zápasu nezůstali.
Utkání dvacátéhodevátého kola bude na zimním stadionu na Bouchalkách sehráno ve středu 16.02.2011 kdy budou žďárští hostit celek HC Krkonoše.

Ostatní výsledky 28.kola :
Benátky n.Jiz.  -  Krkonoše           6:3
Liberc B  -  D.Králové/Náchod         8:7(SN)
Č.Budějovice B  -  J.Hradec           3:1
Třebíč  -  Kobra Praha                9:4
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Kolín je pro mne, přesto, že nevede tabulku nejlepším celkem této skupiny ligy mladšího dorostu. Alespoň jejich hra na mne vždy udělá ten nejlepší dojem. Přestože jim někteří hráči základního kádru chyběli, cením si našeho vítězství. První třetina byla vyrovnaná. Ve druhé jsme přežili "klinickou smrt" a ve třetí části jsme ukázali, že také něco umíme a musí se s námi počítat. Bylo to již druhé utkání v řadě s povedenou poslední částí. Chválím celé mužstvo za bojovnost a víru ve vítězství.