MD : Z Liberce bod

Zveřejněno 31.01.2011 | Zdeněk Kulíšek
Bílí Tygři Liberec SKLH Žďár nad Sázavou
27., neděle 30.1.2011
Bílí Tygři Liberec - SKLH Žďár nad Sázavou LIB - ZNS
Bílí Tygři Liberec: Stezka (Zajíček) - Kolmann (C), Jadrný, Divila, Křížek, Čejka, Mečíř, Vondráček, Černohous, Macek, Babec, Potocký, Revaj, Turský, Husa, Sýkora
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený - Koláček J., Linsbauer, Němec A. (C), Vlček - Vacek, Němec R., Šmída - Mäki, Svoboda, Šimák - Macek, Skotar, Šebesta
Branky a nahrávky: 8.Husa (Sýkora), 14.Kolmann, 16.Kolmann (Husa), 36.Turský (Sýkora), rozhodující tr.střílení Husa - 23.Šimák (Skotar), 41.Šmída (Němec A.), 43.Šmída (Němec A.), 52.Skotar (Němec A.)
Rozhodčí: Hladík - Touš, Brych
Vyloučení: 12:8
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 21:28
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:4 - 5:4
L I B E R E C - Nedělní utkání mladšího dorostu v městě pod Ještědem předcházela vpravdě kuriózní událost. V treninkové hale probíhal před tímto utkáním zápas ženské extraligy mezi Libereckými Tygřicemi a hráčkami Neratovic. Na tom by nebylo nic překvapivého. To zajímavé přišlo ve chvíli kdy utkání skončilo po základní hrací době tři tři a rozhodčí se dvacet minut dohadovali jestli prodlužovat nebo jezdit samostatné nájezdy. Série telefonátů z mobilních telefonů přímo z ledu střídali konzultace s kapitánkami, a poté i ostatními hráčkami obou týmů. Nakonec se jezdila trestná sřílení, ale program v hale se náležitě protáhl. Máme za sebou tři čtvrtiny soutěže a rozhodčí jsou stále zaskočení z vývoje některých utkání. Všichni doufali, že následné utkání mezi rezervou mladšího dorostu Liberce a hráči Žďáru proběhne bez průtahů a rozhodčí budou jako ve většině případů muži na svých místech. Nakonec i toto utkání dospělo do samostatných nájezdů. Jak dopadly a co jim předcházelo se můžete dočíst níže.

Reportáž

Úvod utkání patřil aktivitou a držením kotouče hostům, kteří však své šance trestuhodně zahazovali nebo je zlikvidival dobře chytající Stezka v liberecké brance. V rozmezí osmé a šestnácté minuty proto přišel spravedlivý trest. Po hrubkách žďárských ve svém obraném pásmu dostali z mezi kruhů branku od Husy po přihrávce Sýkory a pak dvakrát po chybách obránců skóroval dobře provedeným blafákem Kolmann. Do konce třetiny se už hosté na nic nezmohli a byli celkem rádi, že do kabin odcházeli pouze s třígólovou nadílkou.
Když v úvodu druhé části utkání obdrželi domácí dvouminutový trest za pozdní nástup na ledovou plochu naskytla se Žďáru šance ke korekci výsledku a získání alespoň trochy sebevědomí do další části utkání. Přesilovku sice nevyužili, ale hned půl minuty po ní prostřelil mezi rukou a tělem Stezku Šimák po přihrávce Skotara. Hosté ožili a byli lepším týmem a snaha o zkorigování výsledku z nich jen sršela. V době největšího tlaku, objel po ojedinělé akci domácích branku Turský a zasunul puk za tyčku Zeleného branky. To běžela třicátášestá minuta. Žďár tak po své další hrubce prohrával zase o tři branky a poslední čtyři minuty odehrál pod psychickou dekou.
Do poslední části nastoupila obě mužstva jakoby smířená s vývojem i výsledkem zápasu. Hned v jejím úvodu se ,ale předvedl Šmída, který nejdříve tečoval nahození Adama Němce od modré a poté zužitkoval jeho přihrávku ke vstřelení třetí branky SKLH. V té chvíli padla deka naopak na Bílé Tygry a tak v padesátédruhé minutě vstřelil po obléhání domácí branky vyrovnávací gól Skotar po třetí přihrávce Adama Němce v tomto utkání. Utkání se dohrávalo zcela v režii Žďáru jednak z důvodu zlepšené hry a také díky častému vylučování libereckých hráčů. Supr šanci si v poslední minutě v přesilové hře vypracovala dvojice Mäki a Radim Němec. Stezka však svůj tým bravurním zákrokem podržel a poslal utkání do nájezdů.
V sérii tří trestných střílení nastřelil nejprve žďárský Vlček břevno, liberecký Kolmann proměnil, když svoji střelu poslal do branky odrazem od Zeleného lapačky. Druhou sérii začal Mäki střelou do víka a vyrovnal tak nájezdy na jedna jedna. Liberecký hráč svoji kličku nezvládl a skončil mimo branku. V třetí sérii jel za hosty pravidelný exekutor samostatných nájezdů Radim Němec, ale Stezka jeho ránu vytěsnil lapačkou mimo tyče. Za Tygry proměnil bekhendový blafák střelou pod horní tyč Husa a rozhodl tak o tom, že dva body zůstaly v Liberci a jeden si odvezl Žďár na Vysočinu.
Tímto utkáním skončila třetí čtvrtina ligy mladšího dorostu. Její konečnou část začnou hráči SKLH ve čtvrtek 3.února 2011 na ledě kolínských Kozlů.

Ostatní výsledky 27.kola :
Kobra Praha  -  Benátky n.Jiz.         5:7
Třebíč  - Jindřichův Hradec            6:0
Č.Budějovice B  - D.Králové/Náchod     2:1
Kolín  -  Krkonoše                     5:0
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Zajímavé utkání plné pěkných hokejových okamžiků. Moc nechybělo a brali jsme tři body za vítězství v základní hrací době. Nakonec máme jeden, ale po průběhu zápasu ho bereme. Potěšil mne Mäki. Jak na ledě tak na střídačce mužstvo táhnul a když jsme vykřesali ve třetí třetině jiskřičku naděje byl na ledě vidět. Naším problémem je příprava bezprostředně před utkáním a soustředění se na něj. Hráči mají moc zájmů, bohužel né o hokej. Moc dobře ovšem ví, co by měl hrát ten druhý.