ZNS - NJI 7:4 - „Kuzma“ se rozloučil vítěznou brankou

Zveřejněno 05.03.2020 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Nový Jičín
45., středa 4.3.2020
SKLH Žďár nad Sázavou - Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (34. Čáp) - Jenáček, Lojek, Spálovský, Pleva, Kališ, Rašín - Prokš, Čermák, Chlubna, Kunstmüller L., Kunstmüller M., Bureš, Kovářů, Kadleček, Wasserbauer, Jícha, Adam, Gregar, Heinrich
Nový Jičín: Palička (Gebauer) - Tolokonnikov, Hruška, Mar, Váňa - Palička, Plitko, Pecha, Kafka, Poruba, Timura, Macuh, Finsterle, Kuba
Branky a nahrávky: 7. Adam (Spálovský, Gregar), 17. Prokš (Kunstmüller), 27. Kališ (Kovářů, Bureš), 36. Prokš (Jícha, Jenáček), 51. Kunstmüller (Wasserbauer, Prokš), 52. Čermák (Kadleček, Spálovský), 60. Kadleček (Spálovský, Rašín) - 11. Pecha (Finsterle, Kafka), 23. Macuh (Palička), 24. Palička (Váňa, Macuh), 55. Kafka TS. Rozhodčí: Maťašovský - Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 499. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 6:3, 6:4, 7:4.
V posledním 45. kole druhé ligy skupiny Východ mezi domácími Plameny a hostujícím celkem z Nového Jičína už o nic nešlo, ale i tak mělo toto utkání jeden důvod ke sledování. S dresem se Žetkem na prsou se totiž loučila žďárská legenda Luboš Kunstmüller a rozloučil se více než stylově - vítěznou brankou! K tomu přidal jednu asistenci, zahrál si jedno střídání se svým synem Matyášem a na konci utkání si tak mohl užívat zasloužené děkovačky. „Kuzmo“, děkujeme!

Reportáž

Ještě před samotným úvodem utkání došlo k slavnostnímu okamžiku, během kterého došlo k poděkování dlouholetému hráči a odchovanci žďárského hokeje Lubošovi "Kuzmovi" Kunstmüllerovi, který se tímto zápasem rozhodl ukončit svoji hráčskou kariéru. Svůj poslední zápas Kuzma odehrál symbolicky s kapitánským céčkem na prsou a první střídání si střihl i se svým patnáctiletým synem Matyášem. Ze sestavy hostů ze severní Moravy bylo jasně patrné, že také v jejich případě už šlo jen o hokejovou čest, čehož důkazem bylo pouhých 13 hráčů do pole na střídačce Nového Jičína. O poznání více aktivnější byli na začátku utkání domácí, kteří několikrát prověřili pozornost Paličky v hostující brance a následně udeřili hned při své první přesilovce. Adam Spalovský v čase 6:64 tvrdě vypálil od modré a Dominik Adam šikovně tečoval, druhou asistenci si připsal Martin Gregar - 1:0. Ďáblové však na vedoucí branku domácí našli poměrně rychle odpověď. Běžela teprve 11. minuta když se hosté dostali do přečíslení a Danielu Pechovi již nečinilo žádný problém dorazit do odkryté branky nepřesnou ránu Lukáše Finsterleho - 1:1. Plameny ale ve své snaze nepolevily a na začátku 17. minuty byly za svoji aktivitu po zásluze odměněny. Oslavenec Luboš Kunstmüller sice ještě hostujícího gólmana neprostřelil, ale před Markem Prokšem již zívala jen opuštěná klec, do které žďárský útočník pohodl puk zasunul - 2:1. Do kabin tak domácí odcházeli s jednobrankovým náskokem.


Úvod druhé části ale vyšel mnohem lépe hostům. Na konci 23. minuty se před Slámou zcela osamocený ocitl Slovinec Rok Macuh a pohodl beckhendovým blafákem skóroval - 2:2. V polovině 24. minuty novojičínští dokonce strhli vedení na svoji stranu. Kombinaci Macuha a Váni pohodlně do odkryté žďárské svatyně usměrnil Filip Palička - 2:3. Domácím zpátky do utkání pomohla další přesilovka. Porubovo vyloučení za hákování v čase 26:01 potrestal po střelách Ondřeje Kovářů a Lukáše Bureše dorážkou Jiří Kališ - 3:3. Následně zahrozili opět hosté a za Slámou zvonilo břevno. V 34. minutě pak došlo ke plánované změně v brankovišti domácích, když Slámu na druhou polovinu zápasu vystřídal Čáp. V čase 35:06 se Plameny znovu dostaly do vedení. Z pravého kruhu se pěkné do horního rožku na bližší tyč trefil Marek Prokš - 4:3. I po druhé periodě tak měli na svém kontě o jeden gól víc domácí Plameny.
Ani začátek třetí třetiny se žďárským hokejistům příliš nevyvedl. Jiří Kališ se na konci 42. minuty provinil držením a při signalizované výhodě mu rozhodčí odpískal ještě hákování a domácí tak čekalo čtyřminutové oslabení. Svěřenci trenéra Radka Hamana se však bránění v početní nevýhodě zhostili na výbornou a soupeři do žádné vážnější šance nepustili. Naopak na konci prvního Kališova trestu se do samostatného úniku řítil David Čermák, ale Paličku v hostující brance se mu překonat nepodařilo. Gólovou radost si tak solidně zaplněné Bouchalky mohly užít až v polovině 51. minuty, kdy se z dorážky trefil oslavenec Luboš Kunstmüller - 5:3. Za další minutu to už bylo o 3 góly. Hostující obraně ujel David Čermák a přesnou střelou na Paličkovo levé rameno zvýšil na 6:3. V čase 54:55 se domácí Jiří Kališ opět provinil hákování a bylo z toho trestné střílení pro hostující Ďábly. K jeho exekuci se postavil Dominik Kafka a zkušeně ho proměnil - 6:4. Závěr zápasu se již odehrával plně v režii domácích, kteří v poslední minutě ještě zvýšili na konečných 7:4, když Slavomír Kadleček šikovně tečoval střelu Adama Spalovského od modré čáry. Plameny se tak se letošní sezónou rozloučily výhrou 7:4 nad Novým Jičínem a konečnou 7. příčkou v tabulce druholigové skupiny východ.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „Zápas splnil výhrou svůj účel. Rozloučit se s fanoušky vítězstvím a zároveň aby si zápas užil Luboš Kunstmüller se svým synem."

Fotogalerie