MD : Letos naposledy, ale za tři body

Zveřejněno 20.12.2010 | kulda
SKLH Žďár nad Sázavou Dvůr Králové n. L.
22., sobota 18.12.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Dvůr Králové n. L. ZNS - DKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený - Němec A.(C), Linsbauer, Koláček J., Kochánek, Koláček R. - Kašpar, Hubert, Mäki - Kittler, Skotar, Šebesta - Macháček, Němec R., Pěška - Prchal
Dvůr Králové n. L.: Honejsman (Mertlík) - Langpaul, Zelený, Vít, Klust, Chrtek, Hlavatý, Žoch, Suk, Munzar, Rutrle, Janata
Branky a nahrávky: 49.Mäki (Kochánek), 49.Kašpar - 24. Zelený (Hlavatý)
Rozhodčí: Hájek - Kopeček, Říčan
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 21:11
Průběh utkání: 0:1, 2:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Poslední mistrovské utkání mladšího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou v letošním roce proběhlo v sobotu na zimním stadionu na Bouchalkách. Soupeřem jim bylo mužstvo hrající pod hlavičkou HC Dvůr Králové, které ale sdružuje hráče tří měst a to již zmiňovaného Dvora Králové, Náchoda a Jaroměře. Ve dvou letošních utkáních, která již byla mezi těmito mužstvy odehrána se z vítězství vždy radoval tým ze Žďáru. Nejprve v utkání čtvrtého kola na domácím ledu poměrem osm nula a poté v kole třináctém v zápase hraném na zimním stadionu ve Dvoře Králové poměrem tři dva. Jak je z výsledků patrné doznala hra hostí podstatného zlepšení a tak se očekávalo kdo bude v tomto měření sil šťastnějším týmem a kdo se bude z vítězství radovat tentokrát. Jak vše nakonec dopadlo se dočtete v komentáři k utkání.

Reportáž

Úvodní část hry začala jasnou převahou domácího mužstva, které vyslalo na hostujícího golmana osm střel zatímco hosté měli jen jediný pokus. Bohužel pro žďárské ani jedna z jejich akcí neskončila za zády spolehlivě chytajícího Mertlíka. A tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.
Do druhé třetiny nastoupili aktivněji hosté a ve dvacátéčtvrté minutě se jim při přesilové hře podařilo vstřelit první branku utkání. To Hlavatého střelu odraženou od domácího obránce vrátil do odkryté branky Zelený. Pro Žďár to byla tvrdá rána a do konce druhé části se z ní nemohl oklepat. Královédvorští je přehrávali a v útočné třetině využívali chaosu, kteří domácí hráči vytvářeli. Naštěstí byli s koncovkou také naštíru a tak se jim vedení navýšit nepodařilo.
Před třetí částí hry došlo ke korekturám v domácí sestavě a ty společně se zlepšeným výkonem odstartovali obrat v utkání. Hra Žďáru se vyditelně zlepšila. Přišli opět šance a hosté byli pod trvalým tlakem. Kýžená vyrovnávací branka, pro domácí, přišla ve čtyřicátédeváté minutě kdy poslal ideální přihrávkou do brejku Mäkiho Kochánek a ten se severskou chladnokrevností "vymíchal" golmana hostí. Ještě v téže minutě ujel Kašpar blafák sice neproměnil, ale s vyraženým kotoučem si už poradil a překlopil misky vah na stranu Žďáru. Jak se později ukázalo byla to branka vítězná. Hosté sice měli těsně před koncem utkání ještě tutovou šanci, ale Zelený jejich blafák s vypětím všech sil pokryl. Body zůstali na Vysočině zřejmě zaslouženě, ale nutno říci, že hosté byli bojovní a zanechali na žďárském ledě dobrý dojem.
Toto utkání bylo posledním mistrovským zápasem pro mladší dorost v tomto roce. A tak je další utkání čeká až ve čtvrtek 6.ledna 2011 kdy je na svém ledě přivítá Vajgar Jindřichův Hradec a hned v sobotu 8.ledna 2011 hostí doma celek Kobry Praha.

Ostatní výsledky 22.kola :
Benátky n.Jiz.  - Č.Budějovice B      0:4
Liberec B  -  Třebíč                  7:4
Kolín  - Kobra Praha                  7:3
Krkonoše  - J.Hradec                  7:5
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Nečekal jsem, že soupeř bude klást tak tuhý odpor. V první třetině jsme neskórovali i když jsme byli lepší a ve druhé jsme mohli být rádi, že jsme dostali jen jednu branku. Tady jsme se štestím utekli hrobníkovi z lopaty. Třetí třetina byla z naší strany výborná. Není lehké otáčet zápas, když je soupeř na koni. Všichni co se na tom podíleli zaslouží pochvalu. Jsem rád, že jsme se s letošním rokem rozloučili výhrou.