V Nymburku další kolaps

Zveřejněno 10.11.2010 | mk
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
14., středa 10.11.2010
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Rückl – Ulrych, Hataš, Krejčík, Sem, Zákoutský, Müller – Dvořák, Sirotek, Klíma – Zadina, Kazatel, Hudíček – Kedršt, Šimek, Vacek – Zvolenský
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal (41. Sláma) - Souček, Koželuh, Smejkal, Pleva, Heřmanský, Sobotka R. - Plachý, Sobotka M., Vránek - Janda, bukáček, Kunstmüller - Kotlík, Štěpánek P., Dobiáš, Kočan, Dítě
Branky a nahrávky: Branky a asistence: 27. Hataš (Klíma, Sirotek), 28. Sirotek (Ulrych), 39. Kazatel (Hudíček, Zadina), 47. Klíma (Kazatel, Dvořák), 53. Dvořák (Klíma, Sirotek) - 10. Sobotka M. (Plachý), 21. Sobotka M. (Souček)
Rozhodčí: Wurtherle - Frodl, Špůr
Vyloučení: 7:7 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 230
Střely na branku:
Průběh utkání: 0:2, 5:2
N Y M B U R K - Již poněkolikáté dokázali hokejisté žďárského SKLH ztratit slibně se vyvíjející zápas. Stejně jako v neděli proti Trutnovu získali Žďárští dvoubrankové vedení, aby o něj v dalším průběhu přišli a následně prohráli celé utkání. Dnes v Nymburku hořely naděje Plamenů téměř dvě třetiny, ale v závěru druhé části hry, během jedné minuty, přišla studená sprcha, která dostala mužstvo opět do kolen. V závěrečné třetině domácí dalšími dvěma brankami zpečetili své vítězství.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Do zápasu dnes nastoupil uzdravený kapitán Jiří Plachý a na hře prvního útoku to bylo znát a celá lajna výrazně ožila a postarala se o dvě branky. Bohužel to však na body nestačilo a navíc se Plachý v závěru zápasu opět zranil, když jej nechtěně dělovkou nastřelil do kotníku Souček ve snaze vyhodit kotouč při oslabení.

První třetina vycházela o něco lépe žďárskému mužstvu a to i přesto, že téměř polovinu odehrálo v oslabení. V jedné z domácích přesilovek se zrodila i první opravdu gólová šance zápasu. V deváté minutě na modré čáře dostal přihrávku Klíma, prosadil se před branku, ale jeho střela pouze rozezvonila tyčku žďárské branky. O minutu později však udeřilo na druhé straně, Jiří Plachý vybojoval puk u bočního mantinelu, přesnou přihrávkou našel Martina Sobotku mezi kruhy, který se šikovně uvolnil a střelou k levé tyči otevřel brankový účet zápasu. Během jediné přesilovky Žďáru v první třetině se do dobré střelecké pozice dostal Pleva, ale jeho dobrá střela neprošla klubkem hráčů.

Naopak ve čtrnácté minutě mohl vyrovnat domácí Kazatel, ale ve výborné střelecké pozici před odkrytou částí Kousalovy branky netrefil dobře kotouč. V závěru první třetiny byli Nymburští opět blízko vyrovnání. Klíma se dostal před našeho obránce, ale byl jím tísněn a tak zasekl kotouč a vystřelil přes něho, jeho střelu Kousal vyrazil před sebe a Klíma se znovu dostal k puku a zasunul jej za žďárského brankáře, ale ještě než stihnul překonat brankovou čáru, zneškodnil jej bránící hráč. V posledních sekundách si vypracovali hosté ještě jednu dobrou šanci, byl však z toho pouze závar před Rücklovou brankou, který vyústil v pěstní souboj mezi Bukáčkem a domácím Ulrychem, který rozhodčí ocenil dvěma minutami na obou stranách.

Prostřední dvacetiminutovka začala tedy se čtyřmi hráči na obou stranách a vytěžili z toho hosté. Konkrétně znovu Martin Sobotka, který dorazil do branky puk po střele Martina Součka. V pětadvacáté minutě měli Žďárští blízko k dalšímu navýšení náskoku. Nejprve se Vránek šikovnou kličkou dostal před Rückla, ale ten jeho zakončení vyrazil a poradili si také s dorážkou Plachého. Vzápětí poslal jedovatou střelu z kruhu Souček, ale ani ta do branky neprošla. Po několika neproměněných šancích přišla chvíle domácích a ti nabídnutou příležitostí nepohrdli. Ve dvacáté sedmé minutě se opět hrálo se čtyřmi hráči na obou stranách. Sirotkovu střelu vyrazil Kousal betonem přímo na hokejku Marka Hataše, pro kterého již nebyl problém rozvlnit síť žďárské branky. O minutu později se po úniku na modré ocitl tváří v tvář Kousalovi Marek Zadina, ale žďárský gólman se nenechal překonat a držel jednobrankové vedení.

Ve třinácté minutě Plachý poslal nebezpečnou přihrávku před branku na Kotlíka, jenž však nedokázal nasměrovat dráhu kotouče za Rücklova záda. Další šanci na vrácení dvougólového vedení vypracovala druhá formace, když Bukáček šikovně vybojoval zdánlivě ztracený puk ve středním pásmu, vyjel k brance, vystřelil a puk se odrazil ke Kunstmüllerovi, který již mířil do prázdné branky, ale na poslední chvíli jeden z domácích hráčů vložil do jeho střely svoji hůl. Po sérii neproměněných šancí přišel další z pověstných chvilkových zkratů Žďáru. Třicátá sedmá minuta, na trestnou lavici odchází nymburský Kazatel a hosté vedou dva jedna. Ovšem ještě během vlastní přesilovky toto vedení ztrácí, když po chybě obránce, který propadl u mantinelu, se dostali domácí do přečíslení dva na jednoho. Ulrych přesně načasoval přihrávku na Jaroslava Sirotka, který jen slepnul puk za Kousalova záda. To však ještě nestačilo a tak o minutu později dokonal obrat Michal Kazatel, který dorazil do žďárské branky puk, který Kousal jen vyrazil před sebe po střele Hudíčka. Domácí tak během minuty otočili výsledek zápasu ve svůj prospěch a do kabin se jim odcházelo mnohem lépe.

Do závěrečné třetiny se do žďárské branky postavil Sláma. Ve třetí části hry se hrál aktivní hokej na obou stranách, především Žďárští ve snaze zvrátit nepříjemný obrat domácích, pustili se do bojovné a útočné hry, avšak domácí velmi dobře pokrývali prostor před vlastní brankou a hosté se velmi těžko prosazovali do vážnějších šancí, navíc vše jistil výborně chytající Rückl. Díky útočným snahám otevřeli Žďárští více hru, což přinášelo nebezpečné výpady Nymburka a tak i Sláma měl dost těžkou úlohu. Odolával až do čtyřicáté sedmé minuty, kdy pouze srazil střelu Dvořáka za branku, odkud vrátil kotouč zpět před brankoviště Kazatel, kam si najel Jakub Klíma a nekompromisně zvýšil na 4:2. Ani za tohoto stavu nesložili žďárští zbraně, ale na jejich hře bylo až příliš vidět, kde je jejich psychika.

Domácí hráli jednoduše, nehnali se bezhlavě do útoku, v klidu a s přehledem pokrývali útočné snažení Žďáru a čekali na chyby a příležitosti. Jedna z nich přišla sedm minut před koncem z rozehrávky, kdy se k puku dostal Sirotek, přihrál na Klímu a ten ještě poslal puk na druhou stranu Václavu Dvořákovi, který jej zasunul za bezmocného Slámu. To již definitivně dostalo hosty na kolena a i když ani závěr zápasu nevypustli, proti v naprosté pohodě hrajícímu soupeři, který plný sebevědomí zkušeně kontroloval hru, neměli šanci. A tak přišla jen již zmíněná nešťastná střela do kotníku Jirky Plachého, o jejíž důsledcích budeme více vědět až po vyšetření.

Po zápase tak opět odcházeli Žďárští do kabin se svěšenými hlavami. Přestože dnes jejich hra po většinu zápasu vypadala výrazně lépe než v neděli, opět nedokázali udržet slibný náskok. Nyní je čeká v neděli největší derby proti Pelhřimovu a pro trenéra bude hodně těžké připravit mužstvo především po psychické stránce, protože po dnešku je opravdu na dně.

O dokonalou černou tečku večera se postaral neznámý lapka. Po zápase hráči zjistili, že mají téměř všichni vyprázdněné peněženky. Takže místo cesty domů, ještě museli řešit záležitost s místními pořadateli a s Policií. Zatím nebylo nic zjištěno, ale budou se zkoumat videozáznamy bezpečnostních kamer.