MD : S Jindřichovýn Hradcem opět na nájezdy

Zveřejněno 18.11.2010 | Zdeněk Kulíšek
SKLH Žďár nad Sázavou Jindřichův Hradec
14., středa 17.11.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Jindřichův Hradec ZNS - JHR
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (50.Ptáček) - Němec A., Půža, Koláček J., Koláček R., Linsbauer - Skotar, Jícha, Pazourek(C) - Vacek, Němec R., Macháček - Pěška, Svoboda, Šebesta - Kittler
Jindřichův Hradec: Sochor (Fogl) - Houška, Šíma, Šergl, Baumann, Műller, Radvanský, Blažek, Křížová, Švihálek, Chramosta, Košťál, Picka, Přibyl, Mirhal(C), Krejník, Macku
Branky a nahrávky: 22.Jícha (Pazourek,Vacek), 23.Pěška (Linsbauer), rozhodující samostatný nájezd Němec R. - 43.Košťál (Švihálek), 48.Mirhal (Křížová)
Rozhodčí: Kotlík - Lukáč, Ryšavý
Vyloučení: 3:6
Využití: 0:0 V oslabení: 0:1
Střely na branku: 33:17
Průběh utkání: 2:0, 2:2 - 3:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Celek Jindřichova Hradce přivítal v rámci čtrnáctého kola na svém ledě žďárský mladší dorost. Poslední vzájemné měření sil, které proběhlo v pátém kol ligy ml.dorostu na ledě Vajgaru, skončilo po základní hrací době remízou a o konečném výsledku rozhodla až sedmá série samostatných nájezdů. Obě mužstva a obzvlášť domácí před zápasem, i vzhledem k postavení v tabulce, myslela na vítězství. Jak utkání nakonec skončilo a jak probíhalo je popsáno dále. Nutno, ale podotknout, že to bylo opět dramatické až do konce a oba tými využily všechny možnosti, které mohli o vítězi zápasu rozhodnout.

Reportáž

V první třetině nedokázal Žďár přes tvalý tlak vstřelit branku a signalizovanými střelami z uctivé vzdálenosti výborně rozchytal Sochora v hostující brance. Hosté naopak podnikali sporadické, ale o to nebezpečnější výpady do domácí obrany. Spolehlivě chytající Zelený, ale vše s přehledem vyřešil. Nerozhodný bezbrankový stav tak vyprovázel hráče do kabin na první přestávku.
Druhá část začala zcela odlišně od první. Zlepšený pohyb a kombinace dostávali hosty od Vajgaru pod tlak a vyplynuly z nich i dvě vstřelené branky. Nejprve Jícha po přihrávce Pazourka prostřelil golmana Jindřichova Hradce a poté tečoval žebry Pěška, Linsbauerovu střelu od modré a bylo to dva nula. Tím, ale opět zlepšená hra domácích sklouzla ke stavu z první třetiny. Nepřesné přihrávky a individuální řešení jednotlivých herních situací ke zvýraznění náskoku nevedlo a hosté opět začali zlobit.
V poslední třetině přišel spravedlivý trest, když v její třetí minutě jindřichohradečtí snížili na rozdíl jediné branky Košťálem po přihrávce Švihálka. Malý důraz při rozehrávce a při obsazování hráče před brankou stál domácí dvougólové vedení. K nepříliš povedené hře se přilepila na hokejky domácích ještě nervozita a i přes výrazné šance zůstal Sochor nepřekonán. Naopak hosté ve vlastním oslabení po tečované střele od modré čáry výsledek srovnali. To probíhala 48.minuta. V brance domácích si střídání vyžádal Martin Zelený, kterému se výrazně zhoršil stav jeho nastřeleného hrudníku ze druhé třetiny. Do branky tedy nastoupil Ptáček a domácí započali zoufalou snahu o strhnutí výsledku na svoji stranu. A opět se jim i přes urputné snažení gól vstřelit nepodařilo. I hosté ojediněle zahrozili ale jejich gólovku zlikvidoval domácí golman. Na konci hrací doby tedy svítily na ukazateli skóre dvě dvojky a utkání šlo do samostatných nájezdů.
Po dvou sériích byl stav vyrovnaný jedna jedna, když za domácí první nájezd proměnil Pazourek a při druhém se Jíchovi puk zastavil v "závěji". Třetí samostatný nájezd proměnil nekompromisně ranou pod trám, muž bez nervů Radim Němec. Nakonec to byla branka vítězná což stvrdil při třetím trestném střílení hostů dobrým zákrokem brankář Ptáček. Nakonec zůstaly tedy dva body ve Žďáře a jeden se stěhoval k Vajgaru. Zda to byli body získané nebo bod ztracený je otázkou.
K patnáctému kolu zajíždějí žďárští mladší dorostenci v neděli 21.listopadu, kdy je na svém ledě přivítá Kobra Praha.

Ostatní výsledky 14.kola :
Benátky n.J. - D.Králové/Náchod        4:3
Krkonoše - Kobra Praha                 3:2
Kolín - Třebíč                         odloženo
Liberec B - Č.Budějovice B             3:6
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Poslední dva zápasy před "reprezentační" přestávkou měla naše hra alespoň trochu se lepšící úroveň. Jakoby jsme o volném víkendu vypadli z rytmu. Nedařilo se nám i když jsme byli po celý zápas lepší. Přesto si myslím, že jsme měli utkání vyhrát bojovností když už to hokejově skřípalo. Bohužel ani k tomu nebyla dostatečná vůle. Vyhrané nájezdy byly alespoň částečnou náplastí na pokažený zápasový dojem. Nu což : "Zabruslíme, uvidíme !"