Odveta se na Kobře nezdařila

Zveřejněno 02.12.2009 | mk
Kobra Praha SKLH Žďár nad Sázavou
20., středa 2.12.2009
Kobra Praha - SKLH Žďár nad Sázavou KOB - ZNS
Kobra Praha: Kalčík - Záhorovský, Valenta, Chocholáček, Lang, Pazourek, Drbohlav, Bárta, Paris, Žáček, Holý, Regner, Novák, Sodomka, Nykl, Kubišta, Slanina
SKLH Žďár nad Sázavou: Jedlička - Sobotka R., Smejkal, Doležal, Koželuh, Novák, Šulc - Plachý, Vránek, Sobotka M., Bukáček, Dítě, Kunstmüller, Hron, Dobiáš, Štěpánek P., Havelka, Štěpánek R.
Branky a nahrávky: 7. Lang, 12. Pazourek (Sodomka), 20. Žáček (Paris), 30. Regner (Slanina), 33. Sodomka (Kubišta), 41. Bárta (Lang), 44. Bárta, 54. Pazourek (Nykl), 54. Paris (Žáček), 57. Bárta - 6. Doležal (Bukaček) , 23. Plachý (Vránek, Doležal), 25. Vránek, 57. Šťepánek (Smejkal)
Rozhodčí:
Vyloučení: 11:14 Využití: 4:1 V oslabení: 0:1
Diváci:
Střely na branku: 48:40
Průběh utkání: 0:1,3:1,3:3,9:3,9:4,10:4
P R A H A – Cíl, se kterým odjížděli žďárští hokejisté do Prahy nevyšel. V odvetě se jim nejen nepodařilo oplatit Kobře porážku z 9.kola, ale dokonce prohráli ještě o jednu branku větším rozdílem. Hráči SKLH tak nedokázali zopakovat vynikající výkon z posledního zápasu proti Písku a především díky katastrofálnímu výkonu v závěrečné třetině nechali všechny tři bodu v Bráníku a na Vysočinu jedou s prázdnou. Výsledky jako na houpačce jen ilustrují naprostou letošní nepředvídatelnost naší skupiny.

Reportáž

Zápas začal pro SKLH dobře a díky trefě Doležala šli v šesté minutě do vedení, které však trvalo jen krátce a domácí pak dokázali otočit vývoj na 3:1, ale ani žďárští nebyli bez šancí. Do druhé třetiny nastoupili hosté s velkou chutí a snahou o zvrat, to se jim také podařilo a díky dobrému výkonu dokázali během prvních pěti minut stav utkání srovnat. V tu dobu měli zápas ve svých rukou a k získání vedení bylo blízko. Místo dalšího proměnění svého tlaku a přicházejících šancí, přišly dvě rychlé branky a hosté se z nich jen těžko vzpamatovávali, ale přesto ještě v závěru druhé třetiny bojovali a snažili se vylepšit nepříznivou pozici do závěrečné třetiny. Její úvod znamenal ale studenou sprchu a konec všem nadějím, další dvě rychlé branky rozhodly osud zápasu a definitivně zlomily žďárský odpor. Hosté pak dohrávali již bez koncentrace a pod tíhou výsledku se k ničemu nezmohli.