Kutnohorští havíři vytěžili tři body

Zveřejněno 01.11.2009 | mk, jh
SKLH Žďár nad Sázavou Kutná Hora
12., neděle 1.11.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Kutná Hora ZNS - KHO
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner – Pleva, Smejkal, Koželuh, Doležal, Fibikar, Lupač – Plachý, Bukáček, Mühlfait - Vránek, Sobotka M., Kunstmüller - Suk, Kaut, Man - Dítě, Sobotka R., Havelka
Kutná Hora: Kalousek (Bárta) - Kadlec, Florian, Veselý, Heřmanský, Šlejtr, Janata, Krpálek - Bláha, Beránek, Prachař, Chvalovský, Nakládal, Musil, Muras, Králíček, Adamec, Hemský, Rejzek
Branky a nahrávky:12. Pleva (Bukáček, Dítě), 48. Koželuh (M. Sobotka) - 7. Kadlec (Beránek, Prachař), 9. Adamec (Hemský), 32. Hemský (Prachař), 46. Kadlec (Florian, Beránek)
Rozhodčí: Dědek – Klein, Mlčoch
Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: .
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Do Žďáru přicestovali hosté z Kutné Hory velmi dobře připraveni. Od prvních minut jasně ukazovali, že si chtějí z Vysočiny odvést body a výborným bruslením a důrazným napadáním, nenechali domácí převzít režii zápasu do svých rukou. Žďárští tak museli po celý zápas jen dotahovat náskok soupeře, ale přes viditelnou snahu a přicházející šance se jim to nepodařilo. Výrazný podíl na tom měl soupeřův brankář Kalousek, který několikrát v rozhodujících chvílích svůj tým podržel. Napravit nepovedený zápas výborným fanouškům, kteří svůj tým podporovali po celý zápas, budou mít hokejisté SKLH příležitost již ve středu, kdy přivítají na Bouchalkách celek Benešova.

Reportáž

Favoritem zápasu před utkáním byli domácí. V jejich prospěch hovořilo domácí prostředí, postavení v tabulce, vítězství v prvním vzájemném zápase a parádní výkon v posledním domácím utkání, kdy jejich střelecké probuzení odnesl Trutnov. V sestavě se navíc objevily dvě akvizice z prvoligové Jihlavy - Jiří Man a Pavel Suk, oba na střídavý start.
Hned úvod zápasu ukázal, že realita může být trochu jiná. Hosté se výborně pohybovali a jejich důsledné napadání dělalo domácím značné problémy. Obránci pak pod tlakem často chybovali v rozehrávce a spousta puků tak končila na hokejkách soupeře. A navíc domácí hráče opustilo štěstí v koncovce, které se jich tak drželo v zápase s Trutnovem. Účet zápasu otevřel v přesilovce střelou z kruhů hostující Kadlec, když brance předcházelo zbytečné zaváhání domácího Fibikara na útočné modré. I druhá branka hostujícího týmu padla v přesilové hře a opět jí předcházela hrubka domácích hráčů v útočném pásmu hostí. Tentokrát byl trestajícím hráčem hostující Adamec, když povedeným blafákem podruhé překonal domácího Vajnera. Domácím se povedlo snížit o tři minuty později rovněž v přesilové hře, když Pleva nahozením od modré dokonale využil zakrytého výhledu hostujícího brankáře. V úvodu druhé třetiny se ocitl ve výborné šanci domácí kapitán Plachý, ale ten bohužel zatím střeleckou pohodu z loňského ročníku hledá. V polovině zápasu tentýž hráč opět neuspěl v samostatném úniku a z následného rychlého protiútoku Hemský pojistil vedení hostů. To si pak ve zbytku třetiny hosté bez větších problémů pohlídali. Hned v úvodu třetí třetiny měli domácí jedinečnou šanci ke vstřelení kontaktního gólu, když jim hosté nabídli hned dvojnásobnou přesilovku. Bohužel její provedení bylo ze strany domácích naprosto tristní a v podstatě vůbec nevedlo k ohrožení hostujícího brankáře. Je paradoxem, že při následných dvou hrách v početním oslabení si domácí vytvořili tři gólové příležitosti. Bohužel ani jednu z nich neproměnili a tak opět zafungovalo známé nedáš - dostaneš. Pokračující přesilovku totiž nakonec využil svoji druhou brankou v zápase Kadlec, když ranou od modré počtvrté v zápase překonal domácího brankáře. Domácí se vzápětí dočkali alespoň snížení, když rovněž od modré našel skulinu mezi betony hostujícího gólmana Koželuh. Ale bohužel víc už jim v tomto zápase soupeř nedovolil.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
Začátek utkání jsme vyloženě nezvládli, protože místo abychom my na soupeře vlítli a my bruslili a soupeř musel faulovat a my dávali góly, tak se stal přesný opak. My jsme stáli, soupeř kolem nás bruslil a my jsme museli faulovat. Dostali jsme dva góly z přesilovek, které jsme nezvládli ani po taktické stránce, kdy nám tam sjede hráč z modré čáry přes hráče a vystřelí a pak nám ujede po nahrávce na modré do brejku, což by se taky nemělo ve čtyřech stávat. Myslím si, že naše defenzívní hra je založena na hrozném riziku a vůbec se nezajišťujeme. Pak jsme snížili na 1:2 a zvedli jsme trochu hlavy, ale zase v tom největším tlaku, kdy jsme měli nejvíc šancí, se opět potvrdilo to otřepané nedáš – dostaneš. Místo proměnění na 2:2, jsme z brejku dostali na 1:3 takový nešťastný gól. Pak jsme zase nevyužili spoustu přesilovek a soupeř zvládl výhodu 4 na 3 a bylo to 1:4. Pak se to vykřesalo ještě tím gólem na 2:4, potom ještě sice šance byly, ale už to prostě nešlo.

Fotogalerie