JUN : Domácí remíza s Pískem

Zveřejněno 21.02.2010 | jh
SKLH Žďár nad Sázavou Písek
32., neděle 21.2.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Písek ZNS - PIS
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Wasserbauer, Šír, Tesáček, Černý, Horký, Sedlák - Hron, Slavík, Plch, Zadina, Klíma, Kunstmuller, Šimon, Mahel, Kosour
Písek: Pavlů – Pavlíček, Dietz, Kolušek, Kučera, Hlinka, Žemlička, Furch, Bernard, Křišťan, Durčák, Sirbelnágl, Mařík, Mečíř, Tajbl
Branky a nahrávky: 55. Plch (Hron,Šír), 58. Mahel (Hron) – 23. Dietz (Křišťan), 38. Mařík (Durčák). Rozhodčí: Homola - Zídek,Křivohlavý. Vyloučení: 8:9 + hosté 2x10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2,2:2.
Ž Ď Á R N. S Á Z A V O U - Těžké utkání odehráli v neděli naši junioři, když na domácím ledě hostili juniorku Písku. Hosté mají po novém roce výbornou formu a v posledních pěti zápasech ztratili pouze bod. Navíc v pátek deklasovali na domácím ledě Jindřichův Hradec 8:0.

Reportáž

Od úvodního buly se hrál svižný hokej s dramatickými momenty na obou stranách. Ve výborném světle se představili oba brankáři. Jak domácí Sláma tak hostující Pavlů své týmy několikrát výrazně podrželi a hlavně díky nim se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu. Změnu skóre přinesl hned úvod druhé třetiny. Hostující Dietz skryl svou střelu od modré za clonící hráče a poprvé překonal domácího brankáře. Závěr třetiny pak přinesl další gólovou radost hostí. Puk se od rozhodčího nešťastně odrazil přímo před domácí branku a Mařík získal hostům dvougólové vedení. Třetí třetina byla ve znamení domácí snahy o vyrovnání. Hosté dlouho odolávali, ale nakonec vedení neubránili. Nejprve sehrála pěknou kombinaci dvojice Plch s Hronem. Plch aktivním napadáním vybojoval puk v útočném pásmu, posunul jej na Hrona, ten bleskově objel branku a brankovištěm vrátil zpět Plchovi a ten jej potově uklidil do odkryté branky. Domácí po vstřelené brance ještě více vystupňovali tempo a hosté se bránili jen za cenu faulů. Domácí se nabídnuté příležitosti chopili a přesilovku využili ke vstřelení vyrovnávací branky. Hostující brankář neudržel střelu z ostrého úhlu a domácí Mahel puk pohotově dorazil za jeho záda. Domácí se v závěru ještě pokoušeli strhnout vítězství na svoji stranu, ale hosté už nerozhodný stav ubránili.