JUN : Body tentokrát zůstaly v Benátkách

Zveřejněno 13.02.2010 | jh
Benátky n. J. SKLH Žďár nad Sázavou
29., pátek 12.2.2010
Benátky n. J. - SKLH Žďár nad Sázavou BNJ - ZNS
Benátky n. J.: Peikrt – Barták, Středula, Tomíček, Hostonský, Bezděk, Odcházel, Šimek, Jakubčo, Tregl, Štajner, Pražák, Knap, Mikolášek, Šubrt, Kuchta, Nevosad
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (od 30.Černý) – Jícha, Slavík, Jan, Šír, Černý, Wasserbauer Jakub – Plch, Hron, Zadina, Hájek, Velecký, Wasserbauer Jan, Gregar, Šimon, Peňáz
Branky a nahrávky: 16. Šimek (Nevosad), 31. Pražák (Barták), 39. Středula (Nevosad), 47. Tomíček (Středula), 59. Tomíček (Odcházel,Knap) – 49. Plch (Jícha,Slavík), 51. Plch (Hron,Slavík). Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 4:0,4:2,5:2.
B E N Á T K Y N. J I Z E R O U – Šestizápasovou vítěznou sérii našich juniorů ukončila jejich porážka na ledě Benátek. V utkání sousedů v tabulce (Benátky 3., Žďár 4.) se hrál vyrovnaný zápas, ve kterém o vítězi rozhodl větší důraz a pohotovější koncovka domácích. Naši odcestovali k zápasu v hodně kombinované sestavě (7 dorostenců), ale nutno dodat, že ani domácí tým nebyl kompletní.

Reportáž

Hned od počátku se hrála vyrovnaná partie, ve které si obě mužstva vypracovala několik slibných příležitostí. Zatímco hosté nedokázali ani jedinou zrealizovat, domácí Šimek se šikovně protáhl okolo mantinelu a dovedl svoji individuální akci do gólové podoby. Výsledkem tak bylo jednogólové vedení domácích po první třetině. I druhá část se odehrávala v podobném rytmu. Zatímco šance hostí zůstávaly nevyužity, domácí přidali další dva přesné zásahy a utkání měli pod kontrolou. Nejprve se prosadil Pražák, když po rychlém přečíslení z kruhů prostřelil Slámu. A o chvíli později se v přesilovce trefil od modré Středula. Do poslední třetiny vstoupili hosté velkým náporem, ale byli to opět domácí, kteří skórovali. To když hostující obrana zapomněla za svými zády Tomíčka. Ten sice trefil jen tyč, ale odražený puk stačil pohotově vrátit do branky. Pak se konečně dočkali i hosté. Nejprve Plch v přesilové hře usměrnil Jíchovu střelu od modré mezi betony domácího gólmana a o chvíli později tentýž hráč střelou z první zužitkoval perfekní nahrávku Hrona. Hosté nabrali druhý dech a tlačili se za kontaktním gólem. Bohužel tři zbytečná vyloučení jejich snahu zastavila . Naopak domácí v závěru v přesilovce vstřelili pátý gól a dali výsledku definitivní podobu.