HAV - ZNS 7:2 - Domácí překvapení nedopustili a Plameny odjíždějí bez bodu

Zveřejněno 17.02.2024 | Redakce, Michal Farmačka
AZ Havířov SKLH Žďár nad Sázavou
38., sobota 17.2.2024
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou HAV - ZNS
AZ Havířov: Sachr – Kunc, Michálek, Valenta (A), Ševčík, Ficek, Vosátko, Havlík – Karafiát, J. Křivohlávek, Klimša (A) – Bednář, Haas (C), Tvrdý – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Pavlík, Ćmiel, Antoníček.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (41. Vít) – Půža, Wasserbauer (A), Pleva (C), Grauer, Beran, Jar. Ludvík – Půhoný (A), Picka, Dušek – Kadleček, Jícha, Rohlík – Maštera, T. Ludvík, Gregar.
Branky a nahrávky: 4. Pavlík (Ficek, Ćmiel), 9. J. Křivohlávek (Ševčík, Kratochvil), 21. Klimša (J. Křivohlávek, Karafiát), 26. Pawliczek (Valenta), 34. Spratek (J. Křivohlávek, Kunc), 44. Klimša (J. Křivohlávek, Karafiát), 55. Vosátko (Klimša) – 7. Wasserbauer (Dušek, Půhoný), 19. Pleva (Jar. Ludvík, Jícha). Rozhodčí: Hranoš – Klimek, Hladík. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 998. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2.
Plameny zavítaly ve 38. kole druhé ligy na led suverénního Havířova. Po čtyřgólové první třetině přišla třígólová druhá třetina od domácích, která tak rozhodla o dalším průběhů utkání. Havíři navíc přidali ve třetí části ještě dvě branky a zařídili tak, že se Plameny vracejí domů bez bodu. Žďárští hokejisté budou mít šanci na reparát hned ve středu, kdy v důležitém souboji o play-off přivítají brněnskou Techniku.

Reportáž

Začátek první třetiny se vůbec Plamenům nevydařil, když už po 33 sekundách šel na trestnou lavici hostující Půža. Havířov nenechal dlouho čekat na první gól, už po třech a půl minutách se prosadil domácí Šimon Pavlík a otevřel skóre. Hosté ale do čtyř minut vyrovnali zásluhou Jana Wassenbauera a začínalo se od znova. Když si před hostující bránu dobře vybruslil Jan Křivohlávek, bylo skóre už 2:1. Hostům se ale do konce první třetiny podařilo vyrovnat, když se Martin Pleva dostal do dobré střelecké příležitosti a z jedničky se trefil přesně.

Druhá třetina začala také aktivně, když po půl minutě skóroval David Klimša a navrátil AZetu vedení v zápase. Za dalších pět minut už Havířov vedl o dva góly, když Dominik Pawliczek svou stahovačkou zmátl hostujícího obránce i brankáře a zvýšil na 4:2. Havířovské gólové hody pokračovaly i nadále, přesilovou hru bleskurychle využil Daniel Spratek a rozdíl byl již tříbrankový.

Na začátku posledního dějství jsme byli svědky střídání brankářů, když hostujícího Sejpala nahradil v bráně Lukáš Vít. Ani druhý žďárský brankář však neutekl gólům a již do třech minut kapituloval poprvé. David Klimša se po přihrávce Jana Křivohlávka dostal ke střele z první a nemýlil se, 6:2. Poslední kapkou vody pro ždárské Plameny byl gól Davida Vosátka, který dostal pěknou přihrávku od svého spoluhráče Davida Klimši, 7:2. Dalších gólů už Havířov Žďár nad Sázavou ušetřil a skóre zůstalo nepozměněno.

 

Ohlasy po utkání

Jiří Raszka (AZ Havířov): Dnes jsme měli velmi dobrý pohyb, dobrý forčeking a silné útočné pásmo. V posledních zápasech nám vázla kombinace, byli jsme statičtí, dnes jsme se vrátili k tomu, jakou hru chceme v útočném pásmu produkovat. To znamená zapojení všech pěti hráčů do kombinací a tlak do branky. Myslím, že jsme tím dnes soupeři brali hodně sily. Celkově jsme v utkání byli lepším týmem. Škoda, že jsme nedali více branek, hlavně v té první třetině, díky bohu nám to tam napadalo v průběhu zápasu.

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): Nebyl to od nás úplně špatný zápas. Škoda, že nám utekl začátek druhé třetiny, jinak to bylo poctivě odmakané po celých šedesát minut. Zápas s Havířovem je za námi, teď se musíme hlavně dobře připravit na další důležité zápasy, které nás do konce základní části čekají. Tím prvním je hned ve středu tým Techniky.