ZNS - VEL 5:4 - vyrovnané derby vyznělo lépe pro Plameny

Zveřejněno 18.10.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HHK Velké Meziříčí
8., středa 18.10.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HHK Velké Meziříčí ZNS - VEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (Sláma) - Kukla, Kulhánek, Adam, Pleva, Ludvík, Grauer, Půža - Maštera, Jícha, Wasserbauer, Kadleček, Dušek, Chlubna, Čejka, Půhoný, Gregar, Štola, Polodna.
HHK Velké Meziříčí: Juda J. (Juda P.) - Trnka, Slabý, Kabelka, Vlašín, Ambrož, Kochánek - Střecha, Dolníček, Meluzin, Burian, Doležal, Hrnčíř, Šantora, Juráň, Křenek, Juda M., Strnad, Vedral.
Branky a nahrávky: 6. Maštera (Půža, Maleček), 28. Dušek (Půhoný, Kulhánek), 34. Půhoný, 42. Kulhánek (Půhoný, Dušek), 49. Dušek (Půhoný, Kukla) - 12. Doležal (Juda M.), 25. Meluzin (Křenek, Střecha), 45. Ambrož (Doležal), 60. Meluzin (Křenek). Rozhodčí: Michal Maršálek - Rudolf Tichý, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 563. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4.
V osmém kole přivítaly Plameny na Bouchalkách v okresním derby Velké Meziříčí. Ve vyrovnaném utkání otevřel skóre bývalý hráč Horáckého klubu, Vojtěch Maštera, hosté ale dokázali ještě v první třetině vyrovnat a na začátku druhé dokonce otočit skóre. Plameny odpověděly o tři minuty později, kdy při hře 4 na 4 vyrovnával Dušek na 2:2, a znovu si vzaly vedení na svou stranu, když se před bránu hostí dostal Půhoný a parádním způsobem zakončil. Domácí odskočili do dvoubrankového vedení, které sice hosté ještě dokázali snížit, ale v napínavé koncovce třetí třetiny nakonec Plameny odolaly tlaku a připsaly si velmi cenné tři body do tabulky. Další zápas mají žďárští hokejisté na programu tuto sobotu, kdy zajíždí na led Kopřivnice.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Jsme dnes rádi za tři body. Těžko se mi hodnotí hra, nemyslím si, že to byl od nás úplně stoprocentní výkon, ale důležité je vítězství, obzvlášť v derby si toho vážíme. Hra dnes nebyla podle našich představ, ale v pátek na tréninku si to rozebereme a doufám, že to na sobotu zlepšíme. Ale jak říkám, tři body jsou paráda a doufám, že v Kopřivnici na to navážeme a dovezeme další body.

Fotogalerie