JUN : Třetí porážka v řadě

Zveřejněno 14.11.2009 | jh
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
13., pátek 13.11.2009
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Beneš – Hladík J., Končák, Špalda, Volf, Zorkler, Němeček, Hladík T., Kozák, Rys, Pánek, Hloušek, Hampl, Jílek, Culek, Vlach
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (23.Černý) – Adam, Kolda, Wasserbauer, Jícha - Plch, Hron, Dobiáš – Slavík, Zadina, Šír – Šimon, Mahel, Klíma
Branky a nahrávky: 1. Zokler (Končák), 11. Hladík T. (Hladík J.,Pánek), 21. Hladík T., 38. Kozák (Hladík J.), 40. Hampl – 31. Plch (Kolda,Hron), 37. Klíma. Rozhodčí: Nečas - Kopal,Vízner. Vyloučení: 10:8 + 2x10. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.
N Y M B U R K - Nepovedený zápas sehráli v pátek naši junioři v Nymburce, když v herně vyrovnaném utkání doplatili hlavně na mizernou koncovku. Domácí, kteří proti prvnímu vzájemnému výrazně obměnili sestavu, tak potvrdili aktuální vzestup formy a výhrou navázali na velmi dobré výsledky z posledních mistrovských zápasů.

Reportáž

Hosté zaspali úvod zápasu, když hned v první minutě důsledné napadání domácího Končáka proměnil ve vedoucí branku Zokler. Hosté pak mohli velmi rychle srovnat, ale ve velkých šancích neuspěli Šimon a o chvíli později ani Hron. Naopak domácí byli mnohem efektivnější a v polovině třetiny přidali druhou branku, když přesilovku 4:3 zužitkoval Hladík. Podobně jako v první i ve druhé třetině inkasovali hosté hned v první minutě, když se nahození Hladíka nešťastně odrazilo od brusle hostujícího obránce. Hosté se ale nepoložili, zatlačili domácí do defenzivy a dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Neprve se prosadil z dorážky Plch (při přesilovce 4:3) a o chvíli později ujel ve vlastním oslabení Klíma a perfektně zakončil do horního růžku. Jenže těsně před koncem pokračující přesilovky domácích naskočil za záda hostující obrany ze střídačky šestý hráč a v samostatném nájezdu počtvrté rozjásal domácí střídačku. Výsledkem protestů hostí pak byl pouze OT pro hostujícího Adama. V samém závěru třetiny pak měli hosté možnost přesilovky. Při ní ale vyprodukoval fatální chybu v rozehrávce Klíma a domácí Hampl tak poslal domácí už do třígólového vedení. Třetí třetina pak již žádnou změnu skóre nepřinesla. Hrálo se sice převážně na polovině domácích, ale ti pozornou obrannou hrou nepřipustili žádné komplikace.