V Popovicích za dva body

Zveřejněno 19.10.2009 | jh
Velké Popovice SKLH Žďár nad Sázavou
8., neděle 18.10.2009
Velké Popovice - SKLH Žďár nad Sázavou VPO - ZNS
Velké Popovice: Slavík – Hanibal, Dvořák, Žoha J., Kovář, Teč, Bareš, Pikhart, Vlasák, Kratochvíl, Stejskal, Švehla, Žoha M., Křížek, Jacišin, Škarabela, Petráň, Charvát, Sailer, Netuka
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Adam, Mach, Wasserbauer, Klíma, Sedlák, Černý - Plch, Šír, Zadina - Fúzik, Hron, Svoboda - Šimon, Mahel, Horký.
Branky a nahrávky: 28. Bareš (Jacišin) – 6. Fúzik (Wasserbauer), 13. Plch (Zadina), 21. Zadina (Plch,Adam), 29. Fúzik (Klíma), 32. Plch. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.
V E L K É P O P O V I C E - Úspěšný víkend mají za sebou naši junioři. V neděli dokázali odvézt oba body z ledu Velkých Popovic a stále tak udržují kontakt s čelem tabulky. O konečný výsledek se zasloužil zodpovědný výkon celého mužstva, z něhož vynikl tříbodový Jirka Plch a tradičně bezchybný Sláma v brance.

Reportáž

Do vedení poslal hosty už v 6.minutě Fúzik, když v přesilové hře dorazil Wasserbauerovu střelu. Ve 13.minutě objel hostující Plch šikovně branku a bekhendovou střelou po ledě překvapil domácího gólmana podruhé. Hned na začátku druhé třetiny vyrobili domácí fatální chybu při střídaní a domácího gólmana jela hned dvojice hostujících hráčů. Pokus Plcha sice skončil na tyči, ale odražený puk Zadina snadno doklepl do prázdné branky. Domácí ale nesložili zbraně a v 27.minutě Barešem snížili. Odpověď hostí byla blesková. Už za necelou minutu dorazil Fúzik vlastní střelu a vrátil jim pohodlné třígólové vedení. A když o tři minuty později Plch v oslabení doslova rozebral domácí obranu, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Domácí se ještě v poslední třetině snažili o korekci výsledku, ale nepomohla jim ani téměř osmiminutová hra v početní výhodě.