Junioři odvezli z Vajgaru oba body

Zveřejněno 17.10.2009 | jh, Jan Wirkner
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
7., pátek 16.10.2009
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Krásný - Maryška, Grochal, Slavík, Kortán, Schmidt, Vácha, Körner, Miler, Janeček, Novák, Bryol, Kubín
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Wasserbauer, Sedlák, Mach, Černý - Plch, Šír, Zadina, Adam, Hron, Svoboda, Šimon, Mahel, Horký.
Branky a nahrávky: 32. Grochal (Vácha) - 2. Svoboda (Hron), 15. Zadina (Černý), 18. Šimon (Šír), 22. Hron (Adam). Rozhodčí: Ondřej - Brůha, Němec. Vyloučení: 10:11, navíc Körner (JHR) a Svoboda (ZNS) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – Spolehlivý výkon brankáře Slámy a lepší koncovka – to byly hlavní příčiny úspěchu našich juniorů. Ti o svém vítězství rozhodli v podstatě už v první třetině, kterou vyhráli třígólovým rozdílem. Už ve druhé minutě ujela dvojice Svoboda – Hron a prvně jmenovaný zakončil únik mezi nohy hostujícího brankáře. V patnácté minutě z obdobné akce zvyšoval Zadina na dvougólový rozdíl a ještě do konce třetiny se prosadil Šimon, když po vyražené střele Šíra pohotově uklidil puk do odkryté branky. Druhou třetinu sice začali domácí velkým náporem, ale ten rychle zvadl po čtvrté brance v jejich síti, když se v oslabení prosadil pa Adamově asistenci Hron. V polovině zápasu sice domácí ještě vykřesali jiskřičku naděje, když v přesilové hře Grochal od modré prostřelil klubko hráčů, ale bohužel pro ně to byl první a i poslední gólový zápis. Radost hostí z vítězství tak kalí jen zranění Ríšy Adama (kotník).

Reportáž

Jan Wirkner • V úvodu zápasu atakoval žďárskou branku Janeček, ale červené světlo se rozsvítilo na druhé straně kluziště. Hosté podnikly rychlý brejk a po akci dvou na jednoho otevřel skóre Svoboda - 0:1. V šesté minutě to zkoušel bekendem Daniel Körner. Od osmé minuty se museli domácí bránit dvojnásobnému oslabení delší než jeden a půl minuty. V závěru početní nevýhody zlobil hostujícího brankáře Slámu Tomáš Schmidt. V 11. minutě tvrdě fauloval hostující Svoboda, když si vyšlápl na Ivo Nováka. Jenže přesilovku si Vajgar zhatil zbytečným faulem. V 15. minutě se opakoval scénář z úvodu utkání. Žďárští se opět ocitli v brejku dvou na jednoho, přihrávka Zadiny neprošla k jeho spoluhráči, puk se odrazil od brusle domácího beka zpět k Tomáši Zadinovi a ten neměl problém se zakončením - 0:2. Dvě minuty před první sirénou vystřelil švihem hostující kapitán Šír, Krásný neudržel puk a Jan Šimon zametl puk do hradecké brány - 0:3. Ve dvacáté minutě ještě Krásný vychytal sólo akci Plcha.

Ve 22. minutě se snažil za vlastní brankou rozehrát brankář Krásný, který ale trochu přidělal práci svým bekům. Následně ale domácí obrana zazmatkovala a Hron zvýšil již na 4:0 z pohledu hostů. Ve 28. minutě mohlo být pro domácí ještě hůř, ale Zadina trefil tyčku branky Daniela Krásného. Ve 32. minutě využili domácí junioři přesilovku. Na modré se napřáhl Lukáš Grochal a puk se zastavil až v brance - 1:4. O tři minuty později tečoval před Slámou Schmidt, ale stál až moc blízko brance. Ve 39. minutě spálil obrovskou šanci Daniel Körner, ale žďárský brankář Sláma zázračně zasáhl svým pravým betonem.

Ze třetí třetiny oběhly tři minuty, když Petr Janeček promarnil ideální čas pro zakončení. Ve 46. minutě mohli hrát domácí více než minutovou přesilovku pěti proti třem, jenže po 20 vteřinách se nechali vyloučit. Zbytek třetiny a potažmo celého zápasu moc vzruchu nepřineslo. Za zmínku stojí snad jen teč domácího Josefa Milera nebo pokus hostujících Zadiny se Šírem.