ZNS - VEL 2:3p - V derby byli nakonec šťastnější hosté

Zveřejněno 26.10.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Velké Meziříčí
10., středa 26.10.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Velké Meziříčí ZNS - VEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Macek, Pleva, Lojek, Grauer, Svoboda, Půža – Adam, Gregar, Štola, Wasserbauer, Kotlík, Jícha, Prokš, Štěpánek, Bureš, Pilný
Velké Meziříčí: Juda (Slavíček) – Buchal, Sedláček, Slabý, Ambrož, Švejda, Koželuh, Trnka – Juráň, Vedral, Škvrně, Strnad, Oščádal, Doležal, Burian, Maštera, Dupljaku, Křenek, Střecha
Branky a nahrávky: 16. Lojek (Pleva, Adam), 59. Wasserbauer (Štěpánek, Bureš) – 20. Oščádal (Křenek, Juráň), 45. Střecha (Sedláček), 61. Švejda (Juráň). Rozhodčí: Held – Roupec, Jurčík. Vyloučení: 2:4 + Jícha (ZNS) 5+TH. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 486. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
V 10. kole druhé ligy přivítaly Plameny na svém ledě Velké Meziříčí. V první třetině byli domácí lepším celkem, ale svoji převahu dokázali přetavit pouze v jeden gól, naopak hosté využili na konci třetiny svoji přesilovku, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. V prostřední části byli mírně aktivnější hosté, i díky přesilovce 5 na 3, ale domácí v čele se Slámou odolali tlaku hostů. Po pěti minutách třetí části se však se nakonec dostali hosté do vedení, a tak Plameny musely dotahovat. Vyrovnat se jim podařilo až minutu před koncem, a tak utkání šlo utkání do prodloužení. To nemělo dlouhé trvání, když se dostal do brejku hostující Švejda a kličkou á la Kysela rozhodl o osudu okresního derby.

Reportáž

 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): První třetina byla z naší strany odehraná celkem dobře, bohužel naše koncovka je žalostná, a tak po první třetina je stav 1:1. Druhá třetina byla ovlivněna 5-ti minutovým vyloučením a oslabením téměř dvě minuty ve třech, to jsme ale zvládli precizně. Doufali jsme, že nás to nakopne a zápas zlomíme na svoji stranu, ale bohužel se tak nestalo. Nejsme obětaví, chybí nám hráč na masce, a když už si šanci vytvoříme, gólman všechno vidí. Soupeř byl celý zápas poctivě srovnaný v boxu a my bohužel bez myšlenky hrajeme vše po rozích a za brankou. To pak těžko můžeme dát gól. Pak to přechází do nějaké frustrace a tím zápasem se vyloženě protrápíme. My musíme po tom průběhu ten bod vzít. Nicméně je to v tréninku, jestli chceme dávat góly v zápase, musíme je začít dávat na tréninku. Nezbývá než na tom pracovat, být ochotný chodit do brankoviště, využít v útočném pásmu i beky a udělat prostě maxim proto, abychom byli produktivní, protože pak nás každá chyba stojí body.

Fotogalerie