ZNS - HBR 4:5 - Plameny opět mocně dotahovaly, tentokrát ale bez úspěchu

Zveřejněno 12.10.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
6., středa 12.10.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – J. Grauer, Svoboda, Macek, Pleva (C), Peslar, Lojek – Bureš (A), Štola, Adam, Gregar, Wasserbauer, Prokš (A), Jícha, Chlubna, Štěpánek, Rohlík, Pilný.
BK Havl.Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Benák, Čermák, Vašíček (A), Krejčí, Kliment, Dvořák, Kerber – D. Košťál, Voříšek (A), Valášek – Dušek, Moučka, Tecl – Petržilka, Cachnín, Kuchta (C) – P. Grauer, Vacík
Branky a nahrávky: 23. Bureš (Gregar, Adam), 41. Wasserbauer (Peslar), 49. Chlubna (Wasserbauer), 50. J. Grauer (Štěpánek) – 9. Petržilka (Cachnín, Dvořák), 22. Moučka (Dušek, Vašíček), 26. Dušek (Moučka, Vašíček), 38. Čermák (Voříšek, D. Košťál), 44. Voříšek (Valášek, Dvořák). Rozhodčí: Čuňočka – Čelechovský, Kalina. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 608. Střely na branku: 29:22 (5:10, 10:7, 14:5). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5.
První třetina derby mezi Plameny a Havlíčkovým Brodem byla sice na šance vyrovnaná, ale hosté se i tak dostali do jednobrankového vedení díky Petržilkovi. Ve druhém dějství měli domácí sice ze začátku tlak, ale trestali pouze Bruslaři, kteří se trefili hned třikrát a po druhé dvacetiminutovce šli do kabin za tříbrankového vedení. V poslední části Plameny spustily pro ně již klasický kolotoč, ale hosty držel výborný Nedvěd v brance. Deset minut před konce sice svěřenci Martina Sobotky snížili na rozdíl jedné branky, ale na víc se již nezmohli a odcházejí tak z derby s těsnou prohrou 4:5.

Reportáž

 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Těžko se mi to dnes hodnotí. Máme bohužel špatné vstupy do utkání, první třetiny jsou již po několikáté bez důrazu, bez emocí. A druhou třetinu nás soupeř vyučil v efektivitě. Vytvořili jsme si několik šancí, bohužel proměnili jsme pouze jednu a soupeř nás na druhé straně nekompromisně trestal. Třetí třetina byl z naší strany opět výborná, k bodu chybělo málo, ale hrát pouze jednu třetinu nestačí. Brodu gratuluji, vyškolil nás z produktivity a na rozdíl od nás dokázal využít dvě svoje přesilovky. My, jestli chceme bodovat, tak musíme hrát šedesát minut, protože zachraňovat zápasy ve třetí třetině se málokdy podaří.

Fotogalerie