PAB - ZNS 4:2 - Plameny na úvod přípravy nestačily béčko Pardubic

Zveřejněno 11.08.2022 | Redakce
Dynamo Pardubice B SKLH Žďár nad Sázavou
PR, čtvrtek 11.8.2022
Dynamo Pardubice B - SKLH Žďár nad Sázavou PAB - ZNS
Dynamo Pardubice B: Nečas (32. Altrichter) – Nedbal (C), Kaštánek, Oliva, Kubíček, Tvrdík, Hebek, Sýkora – Pavlata, Kuťák, Lichtag – Půhoný, Rouha, Zeman – Paleček, Pochobradský, Rohlík
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (32. Vít) – Čermák, Macek, Pražák, Beneš, Grauer, Půža, Kubica – Adam, Kotlík, Chlubna – Nečas, Šerejch, Wasserbauer (C) – Bureš, Gregar, Jícha – Kunstmüller, Štola
Branky a nahrávky: 10. Lichtag (Paleček), 10. Půhoný (Pavlata), 40. Kuťák (Půhoný), 57. Kubíček (Sýkora) – 38. Štola (Kotlík, Beneš), 50. Grauer. Rozhodčí: Pilný, Barek - Bohuněk, Roischel. Vyloučení: 5:3 navíc Lukáš Jícha (ZNS) 5 minut + do konce utkání. Diváci: 275. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Svěřenci Martina Sobotky nastoupili po třech trénincích na ledě k úvodnímu přátelskému utkání letošní sezony proti nováčkovi Chance ligy z Pardubic. Úvodní dějství patřilo domácím, kteří se dostali do dvoubrankového vedení, ale od druhé třetiny se již hrál o něco vyrovnanější hokej. O krok vpředu ale bylo béčko Pardubic až do závěrečné sirény, a připisuje si tak konečnou výhru 4:2. Za naše hokejisty se trefil nováček Jakub Grauger a velice dobrý výkon podali i oba brankáři. Další utkání odehrají Plameny v úterý, kdy přivítají na Bouchalkách Vyškov.

Reportáž

Úvodní třetina patřila jasně domácímu Dynamu. První šanci otevřít skóre měl Miroslav Rohlík, kterého ještě zvládl vychytat hostující brankář. V sedmé minutě poté musela po Kubíčkově střele zachránit Slámu tyčka. Recept na brankáře hostí našel až v desáté minutě Jakub Lichtag, jehož zacloněné nahození od mantinelu propadlo až za brankovou čáru - 1:0. O pár vteřin později už to bylo o dvě branky. Jiří Půhoný byl první u odraženého puku a bleskovou střelou propálil Slámu podruhé - 2:0. První velké šance se dočkal také Žďár nad Sázavou, únik Tomáše Chlubny ale skončil pouze na tyči Nečasovy branky.


Ve druhé třetině diváci dlouho čekali na zápis do brankové listiny. Dynamu se nepodařilo využít pětiminutovu přesilovou hru po tvrdém zákroku na Kaštánka ani následnou dvě minuty trvající početní výhodu. Na druhé straně Žďár nad Sázavou dokázal ojedinělou šanci využít. Sám před pardubickou brankou se objevil Martin Štola, jehož bekhendový blafák skončil až za Martinem Altrichterem, který v polovině utkání nahradil v pardubické brance Vojtěcha Nečase - 2:1. Těsně před koncem druhé třetiny se dočkali také domácí fanoušci. Na konci rychlé akce byl Filip Kuťák, který přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci - 3:1.
Hned z kraje třetí třetiny mohl ještě navýšit vedení domácích Půhoný, který zcela osamocený mezi kruhy jen těsně netrefil branku. Dynamo následně přečkalo dvojnásobné oslabení, ve kterém nedovolilo Žďáru výrazněji ohrozit Altrichterovu branku. Větší emoce vzbudila až potyčka po nepřehledné situaci v brankovišti ve 49. minutě, po které byl vyloučen pardubický útočník Miroslav Rohlík. Ždáru nad Sázavou se přesilovou hru podařilo bleskově využít, když hned po vhazování prostřelil Altrichtera Jakub Grauer - 3:2. Vrátit Pardubicím dvougólové vedení mohli následně Paleček a Pochobradský, na druhé straně se zase zaskvěl důležitým zákrokem Altrichter. Důležitý čtvrtý gól vstřelil až necelé čtyři minuty před koncem bývalý kapitán pardubických juniorů Martin Kubíček, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 4:2.