OPA - ZNS 5:4sn - Ani tříbrankové vedení nestačilo Plamenům k vítězství

Zveřejněno 21.11.2021 | Redakce
Slezan Opava SKLH Žďár nad Sázavou
17., sobota 20.11.2021
Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou OPA - ZNS
Slezan Opava: Piták (Vítek) – Ficek, Kunc, Zelenka, Šindelář, Thiel, Věntus, Zouhar – Malina, Peterka, Damašek, Beránek, Vojtovič, Wolf (A), Horný, Krupa, Štindl, Hendrych, Buršík, Vašenka
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Vašíček, Macek, Váňa, Čermák, Pleva, Pražák, Půža – Jícha, Štěpánek, Čermák, Kovárů, Bureš (A), Wasserbauer, Prokš (A), Adam, Chlubna, Gregar
Branky a nahrávky: 21. Vojtovič (Beránek, Kunc), 24. Wolf, 36. Vojtovič (Vašenka, Beránek), 56. Beránek (Kunc, Vojtovič), rozh. náj. Šindelář – 5. Jícha (Prokš, Půža), 10. Jícha (Vašíček, Prokš), 14. Čermák (Štěpánek, Wasserbauer), 53. Vašíček (Čermák). Rozhodčí: Vaněk – Bezděk, Veselý. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 256. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 5:4.
Plameny zavítaly v rámci 16. kola na led nepříjemné Opavy, kde se utkaly s místním Slezanem. Naši hokejisté zvládli první třetinu na jedničku a dostali se do tříbrankového vedení, jenomže o tento náskok během druhého dějství přišli a do závěrečné fáze se tak nastupovalo za vyrovnaného skóre. Svěřenci Martina Sobotky se sice ještě jednou dostali do vedení, ale domácí opět srovnali, a tak o osudu utkání rozhodli až samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější domácí a berou tak do tabulky dva body.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): I konečný výsledek napovídá, že jsme odehráli vyrovnaný zápas. V první třetině jsme hráli dobře, chytře odzadu, navíc jsme měli na naší straně i trochu toho střeleckého štěstí, kdy jsme dali hned tři góly. Možná nám to ale trošku uškodilo, protože v prostřední části jsme začali předržovat puk, navíc jsme hned po jejím začátku inkasovali. Chvíli na to podruhé a nakonec Opava vyrovnala na 3:3. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, zrychlili hru, šli znovu do vedení, ale pak jsme inkasovali trošku smolný gól po tečované střele. Remíza asi byla zasloužená. V prodloužení jsme měli trošku smůly, když Martin Gregar ujel domácí obraně, udělal gólmanovi bekhend, ale trefil jeho hokejku. V nájezdech pak byli domácí šťastnější. Bod z Opavy ale určitě není špatný, samozřejmě zamrzí, když se ztratí takové vedení. Beru to jako dobrý bod, myslím, že rozhodně není špatný. Teď budeme řešit otázku očkování, protože v týmu máme jen deset očkovaných kluků a dalších šest nebo sedm se jich dá očkovat v následujícím týdnu. Uvidíme tedy, jak to nyní bude, jak na to jejich těla zareagují. Další otázkou je, jak to vůbec bude vypadat se soutěží, co řekne svaz, nevíme ještě přesně jaké budou podmínky.