ZNS - HOD 5:2 - Plameny se protrápily ke třem bodům

Zveřejněno 08.12.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Hodonín
16., středa 8.12.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - Hodonín ZNS - HOD
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Macek, Pleva, Lojek, Vašíček, Pražák, Půža – Adam, Gregar, Štola, Wasserbauer, Čermák, Jícha, Kovářů, Štěpánek, Bureš
Hodonín: Malyshev (21. Kořének) – Škápik, Hohl, Mikulík, Pchalin, Sedláček - Lekeš, Raevskii, Hefka, Handl, Giatsintov, Dřímal, Marek, Komínek, Dobša
Branky a nahrávky: 4. Gregar (Jícha, Štola), 19. Kovářů (Wasserbauer, Čermák), 20. Jícha (Gregar, Vašíček), 27. Štola (Gregar), 54. Štěpánek – 4. Dřímal (Dobša), 11. Komínek (Mikulík). Rozhodčí:Held – Čelechovský, Blažek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 348. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.
V dohrávce 16. kola druhé ligy skupiny Východ přivítaly Plameny na svém ledě poslední celek tabulky - SHK Drtiči Hodonín. Hosté bez několika hráčů základní sestavy kladli velký odpor a dokonce se dvakrát během první třetiny dostali do vedení, ale naši hokejisté dokázali skóre ještě během téhož dějství otočit. Ve druhé části přidal čtvrtou branku domácích mladíček Štola, a když domácí přežili několik šancí hostů díky jistému Slámovi v brance, přidal pátou branku Štěpánek a domácí se mohl radovat z dalšího tříbodového vítězství. V dalším kolem přivítají svěřenci Martina Sobotky na svém ledě lídra z Nového Jičína.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Proti poslednímu celku tabulky, který bude chtít urvat každý bod, jsem očekával nesmírně těžký zápas. To se také prokázalo. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, jako první jsme také inkasovali. Naštěstí jsme brzy vyrovnali, i přesto to v naší hře dál skřípalo. Předržovali jsme puky na našich hokejkách, kombinace nám vázla, pomalé přihrávky, nedrželi jsme se na puku… Sám jsem podobných zápasů odehrál jako hráč spoustu, proto dobře vím, že to pro kluky nebylo jednoduché. Navíc, Hodonín je sice v tabulce poslední, ale třeba hráče Nového Jičína dokázal trápit osmapadesát minut. Každý od nás čekal povinné tři body, ty jsme získali, jsme za ně všichni rádi, ale dál nemá cenu tento zápas rozebírat. Nyní si dva dny odpočineme a věřím, že v sobotu, opět doma, podáme proti Novému Jičínu zase kvalitní výkon a půjdeme za třemi body. Stejně tak věřím, že podobně jako ve středu, nám k němu pomohou vydatnou podporou naši skvělí fanoušci. Všichni bychom jim za to chtěli moc a moc poděkovat.

Tibor Janás (SHK Drtiči Hodonín): Ve Žďáru jsme sehráli vyrovnaný zápas. K utkání jsme odjeli bez Balána, Miklíka, Romančíka, Hložánka, Janáse a Růžičky, ale mladí kluci to ve čtrnácti lidech odmakali. Určitě se za výkon nemusíme stydět. V první třetině jsme šli do vedení, bohužel jsme vzápětí hned inkasovali vyrovnávací gól. Dále jsme však měli územní převahu. Skvělým pohybem jsme po kombinaci Dobši s Dřímalem dali na 2:1. Následně ale přišla hrubá chyba jednoho z mladých útočníků, který dal zbytečnou zadovku a bylo to 2:2. V závěru třetiny jsme inkasovali z jedné polostřely branku na 2:3. Ve druhé třetině jsme měli pár šancí na vstřelení branky, ale nedali jsme a po chybě ruského útočníka Rayevského jsme prohrávali o dvě branky. V závěrečné části jsme měli opět tlak. Soupeře jsme přebruslovali, ale kýžený kontaktní gól, který by nám dal naději, nepadl. Nejblíže k němu měl Lekeš, který nastřelil tyčku. Závěr si již domácí pohlídali a berou tři body. Další věcí jsou ruští hráči. Jejich výkonnost, zejména Giatsintova a Rayevskéo, zůstávají za očekáváním, takže třetí lajna jakoby neexistovala.

Fotogalerie