Rebelové splnili roli favorita

Zveřejněno 18.08.2009 | mk, jh
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
příp., úterý 18.8.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Smejkal, Doležal, Fibikar, Sobotka R., Pleva, Kotlík, Havelka, Bukáček, Dítě, Plachý, Sobotka M., Hron, Štěpánek, Kočan
BK Havl.Brod: Opršal - Vyhlídal, Soldán, Mertl, Pavlík, Lukačovič, Němec, Moščic, Horvát, Vrdlovec, Třetina, Zohorna, Smith, Knotek, Svoboda, Česnek, Stromko, Kachlík, Křišťan, Dobiáš, Manhart
Branky a nahrávky: 12. Koželuh (Plachý , Sobotka M.), 48. Plachý (Sobotka R.), 50. Smejkal (Štěpánek, Havelka) - 19. Vyhlídal (Třetina) , 24. Česnek (Kachlík ) , 25. Třetina , 26. Knotek (Vyhlídal), 32. Vrdlovec (Svoboda, Třetina), 45. Svoboda (Třetina), 56. Smith (Knotek), 60. Vyhlídal (Svoboda)
Rozhodčí: Kopeček
Vyloučení: 7:8 navíc Koželuh, Smejkal (oba ZNS) a Stromk (HBR) do konce utkání Využití: 1:2 V oslabení: 0:1
Diváci: 250
Střely na branku:
Průběh utkání: 1:0, 1:6, 3:6, 3:8
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Havlíčkobrodští Rebelové předvedli dnes na žďárském stadionu, že právem patří do soutěže o kategorii výš a nedali hráčům domácího SKLH příliš šancí na úspěch. Žďárští šli sice do vedení úvodní brankou, ale hosté pak šesti brankami v řadě dali jasně najevo, kdo je na ledě pánem. Domácím se povedla nejvíce závěrečná třetina. Ve chvíli, kdy žďárští fans začali výrazně povzbuzovat své borce, okamžitě to bylo na ledě znát a v těchto chvílích byli domácí dokonce více než vyrovnaným soupeřem a dokázali, že dokážou hrát i proti tak silnému soupeři. Až na některé zbytečné individuální chyby, které protivník nekompromisně trestal, byl trenér Benák s výkonem svých svěřenců poměrně spokojen. Další příležitost k prvnímu letošnímu vítězství budou mít žďárští již tento čtvrtek, kdy od 18:00 hostí na svém ledě celek Pelhřimova.

Reportáž

První třetinu zvládli domácí velmi dobře a byli favorizovaným hostím vyrovnaným soupeřem. Do utkání sice nastoupili s viditelným respektem, ale dobrým pohybem a pozorným bráněním nepouštěli hosty do vyložených šancí. A pokud se hosté k zakončení dostali, zasáhl pozorný Vajner. Svůj solidní výkon pak domácí hráči korunovali vedoucí brankou, když Koželuhova bomba zapadla přesně k tyči. Hostům se v poslední minutě podařilo alespoň vyrovnat, když se od modré neméně podařenou střelou prezentoval Vyhlídal. I tak byl vyrovnaný stav po první třetině výborným počinem. Bohužel naděje na solidní výsledek vzaly za své hned v úvodu druhé třetiny. V rozmezí tří minut dokázali hosté třemi brankami (Česnek, Knotek, Třetina) rozhodnout o osudu utkání. A když po polovině zápasu přidal hostující Vrdlovec pátý zásah, bylo o vítězi zápasu jasno. Domácí se potom přeci jenom vzchopili a v závěru třetiny si i oni vytvořili několik solidních příležitostí. Do třetí třetiny vstoupili opět lépe hosté a Svobodou zvýšili už na pětigólový rozdíl. Domácí hráči ale naštěstí nerezignovali a odvrátili tak hrozící debakl. Najednou se zase hrála vyrovnaná partie a přišla i gólová odměna. Nejprve se z blízka prosadil Plachý, další snížení pak přinesla Smejkalova přesilovková trefa. Další snahu o korekci výsledku pak utnula branka hostujícho Smitha po předchozí hrubce domácí obrany. Konečnou podobu výsledku dal v poslední minutě opět Vyhlídal, když se prosadil od modré při hře 6 na 4. Nutno podotknout, že poslední desetiminutovku už dohrávali domácí pouze se čtyřmi obránci, když nejprve putoval pod sprchy Koželuh a zanedlouho ho následoval Smejkal.

Fotogalerie