ZNS - KOP 5:2 - Plameny znovu potvrdily sílu domácího prostředí

Zveřejněno 03.10.2020 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice
5., sobota 3.10.2020
SKLH Žďár nad Sázavou - Kopřivnice ZNS - KOP
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – J. Čermák, Vašíček, Lojek, Černohorský, Pleva (C), Půža (A) – Adam, Gregar, Štola, D. Čermák, Kovářů, Jícha, Chlubna, Štěpánek, Bureš (A), Heinrich.
Kopřivnice: Hromada (Šindelka) – Krzak, Štěpánek, Marek (A), Bail, Fojtík, Bartošák, Mituchovič – Hrubý, Gola, Fojtík, Suchý, Daron, Pokorný, M. Mach, Gebauer, J. Mach (C), Kofroň, Pargáč, Sluštík (A), Žemba.
Branky a nahrávky: 4. Adam (Štěpánek, D. Čermák), 12. D. Čermák (Štěpánek, Adam), 35. D. Čermák (J. Čermák, Štěpánek), 47. Heinrich (Kovářů, Bureš), 53. Bureš – 10. Kofroň (Sluštík, Mach J.), 28. Kofroň. Rozhodčí: Čuňočka – Musil, Kleprlík. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Doma jim to šlape. Hokejisté Žďáru potvrdili také při utkání 4. kole letošního ročníku 2. ligy – skupiny Východ, že před vlastními fanoušky body neztrácí. Na vlastní kůži to v sobotním podvěčeru pocítili hráči Kopřivnice, kteří z Bouchalek odjeli po prohře 2:5 s prázdnou.

Reportáž

Po středeční porážce na ledě Hodonína se Plameny chtěly v sobotu rehabilitovat před vlastními fanoušky. Jejich motivace byla ještě o to větší, že na nějakou dobu to byl poslední zápas, na nějž mohli dorazit příznivci SKLH. A jakoby podle toho vypadal také start do zápasu. Už ve 4. minutě doputoval puk po přihrávkách Davida Čermáka a Štěpánka až na hůl Adama, který otevřel skóre zápasu – 1:0. Jenže v 9. minutě šly Plameny do dvojnásobného oslabení a Kofroň toho využil k vyrovnání – 1:1. Přesilovky ovšem umí také žďárští hokejisté, už za další dvě minuty to přesnou trefou dokázal David Čermák – 2:1.
V prostřední části viděly necelé čtyři stovky diváků po brance na každé straně. Hokejisté Tatry podruhé v utkání ukázali svoji schopnost v početní výhodě, opět se prosadil Kofroň – 2:2. Plameny se ale znovu mohly spolehnout na střeleckou potenci Davida Čermáka, který domácím barvám vrátil vedení – 3:2. Jak se později ukázalo, byla to trefa vítězná.
V závěrečné dvacetiminutovce totiž branky padaly pouze do svatyně hostujícího souboru. Ve 47. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Heinrich – 4:2. Poslední slovo měl Bureš, který osm minut před třetí sirénou završil skóre na konečných 5:2.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): S výsledkem jsem samozřejmě spokojený, Kopřivnice se ukázala jako velice těžký soupeř. První třetina přinesla hodně vyloučených na obou stranách, proto to bylo takové rozhárané. Než se oba celky dostaly do tempa, tak to chvíli trvalo. Pořádný hokej se tudíž začal hrát až od prostřední části, kdy už se hrálo většinou v plném počtu. Byl to mnohem pohlednější hokej, to od obou mančaftů, kterým výborně zachytali jejich gólmani. Dovolím si říci, že jsme byli o něco lepším mužstvem, měli jsme více šancí, nakonec i těch proměněných. V hlavách jsme samozřejmě všichni měli to, že na nějakou dobu to byl poslední zápas s diváky na tribunách, což ale občas bývá poněkud svazující. Ale nějakou speciální motivaci jsem v tomto směru od nás necítil. Moc si vážíme podpory, která tu je, fanoušci byli opět skvělí, hnali nás dopředu. Nyní musíme být pozitivní, že to snad bude bez diváků opravdu jen na dva týdny. Pro všechny to bude stejné, navíc s tím nikdo nemáme zkušenost.

Fotogalerie