SUM - ZNS 4:1 - Domácí potvrdili roli favorita

Zveřejněno 26.08.2020 | Kateřina Glogarová, Michal Krobot, Redakce
Šumperk SKLH Žďár nad Sázavou
PR5, úterý 25.8.2020
Šumperk - SKLH Žďár nad Sázavou SUM - ZNS
Šumperk: Venouš – Gewiese, Švec, Kabelka, Nepokoj, Řezáč, Viktorín, Věntus, Dosek – Jaroš, Baláž, Krejčiřík – Bernovský, Král, Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – Kučera, Potočný, Krč
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Vašíček, Půža, Bazala, Beneš, Čermák J. – Chlubna, Kadleček, Jícha, Bureš, Heinrich, Kmošek, Adam, Prokš, Štola, Jindra
Branky a nahrávky: 26. Uhlík, 37. Řezáč (Hroch), 39. Baláž (Krejčiřík, Gewiese), 56. Baláž (Bernovský) – 52. Bazala (Kmošek) . Rozhodčí: Klapetek, Markovský - Bezděk, Bubela. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 256. Střely na branku: 37:13. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
V úterý naši hokejisté zajížděli k dalšímu přátelskému utkání na led prvoligového Šumperku. Plameny v první třetině dokázaly odolávat tlaku domácích, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0. Ve druhé periodě však Draci dokázali již třikrát prostřelit jinak výborného Slámu a po druhé siréně byl tak stav 3:0 pro domácí. Plameny ve třetí třetině sice snížili na 3:1, zanedlouho to byli ale znovu šumperští, kteří se radovali z branky. Svěřenci Radka Hamana tak souboj s Draky nezvládli a prohráli 4:1.

Reportáž

První třetina utkání nepřinesla žádnou branku, zato přinesla pár velkých šancí. Domácí byli v začátku utkání dominantním celkem, dostávali se do samostatných úniků, bohužel váhali v koncovce. Tempo hry se srovnalo během vyloučení Draků ke konci třetiny, kdy hostující Plameny ohrozily domácí klec, kterou ale spolehlivě strážil šumperský odchovanec Dalibor Venouš, který dnešním zápasem debutoval v dresu A-týmu. Na něj ani na hostujícího brankáře Slámu, během první periody nikdo nevyzrál, přesto že se šumperští v poslední minutě ocitli před prázdnou bránou Plamenů. Do kabin se tedy odcházelo za bezbrankového stavu.


Druhá dvacetiminutovka přinesla první góly. Ve 26. minutě se poprvé prosadili domácí díky Jiřímu Uhlíkovi. Šumperský útočník dobře napadal hostující rozehrávku, až se mu nakonec podařilo získat kotouč na svou hokejku. S pukem si následně najel mezi kruhy a střelou do levého horního rohu branky nedal Slámovi žádnou šanci. Po první gólové trefě se šumperští dostali do tempa. V následujících minutách předvedli krásnou akci nováček v šumperském dresu Petr Kratochvíl a Tadeáš Král, druhý jmenovaný bohužel bekhendovým blafákem šanci neproměnil. O chvíli později poslal Spratek do úniku plně volného Hrocha, který trefil pouze brankovou konstrukci. Domácí tlak a tempo se ale zúročilo v 37. minutě, kdy Draci podruhé skórovali zásluhou Jakuba Řezáče, který dostal přihrávku na modrou čáru od Daniela Hrocha a střelou ze zápěstí k pravé tyči překonal hostujícího brankáře. To ale nebylo vše, o dvě minuty později, ve 39. minutě, skončil puk v síti Plamenů potřetí, když Draci zachytili žďárskou rozehrávku a Vojtěch Krejčík ujel do brejku dva na jednoho s Josefem Balážem. Druhý jmenovaný neomylně zamířil k pravé tyči a nekompromisní střelou poslal Šumperk do tří brankového vedení.


Ve třetí periodě se poprvé prosadili hosté. V 51. minutě se ve vlastním oslabení dostal po špatné rozehrávce šumperských k puku hostující Jakub Kmošek, který poslal do samostatného úniku Mirka Bazalu, ten překonal, do té doby stoprocentního, Venouše střelou k levé tyči. To bylo ale z hole hostů pro dnešní zápas vše. Výsledek ještě gólově na konečných 4:1 upravil v 56. minutě svou druhou brankou v utkání Jozef Baláž. Po perfektně načasované rozehrávce se k puku dostal Jan Bernovský, který jej posunul Balážovi, ten zakončil za Slámova záda.


Šumperští byli v dnešním zápase rozhodně dominantním, aktivnějším, a i produktivnějším týmem, což potvrzuje i poměr střel na branku 37:13 a konečný výsledek 4:1. Po konci utkání proběhlo 5 sérií samotných nájezdů, které taktéž ovládli domácí. Za Draky se trefil, dnes potřetí, Josef Baláž a druhým úspěšným exekutorem se stal Jan Bernovský. Z hostujících hráčů překonal Venouše pouze Heinrich. Domácí zvítězili v samostatných nájezdech 2:1.

zdroj: www.dracisumperk.cz