Junioři v přestřelce udolali Salzburg v prodloužení

Zveřejněno 15.10.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou EC RB Salzburg
12., pondělí 15.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - EC RB Salzburg ZNS - RBS
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Mikulík, M. Filip, Klodner, Poizl, Grauer, Budín – J. Filip, Konečný, Vojinovič, Jedlička, Pětník, Malenovský, Tlačil, Bačo, Puczek, Nagy, Vašíček
EC RB Salzburg: Kolarz – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Nyman, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Vogt, Myklukha, Polegoshko, Lindner, Maier, Leonhardt, Peterka
Branky a nahrávky: 13. Nagy (Poizl), 23. Nagy, 27. Pětník (M. Filip, Bačo), 32. Puczek (Klodner, Konečný), 55. J. Filip (Puczek, Vojinovič), 65. Tlačil (Nagy) – 23. Peterka (Hede), 33. Varejcka (Zündel), 43. Myklukha (Szuber, Maier), 44. Myklukha (Polegoshko, Hede), 59. Eham (Myklukha, Peterka). Rozhodčí: Ondráček - Polák, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 118. Střely na branku: 32:37 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:4, 5:4, 5:5 - 6:5.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U — Junioři dnes na žďárských Bouchalkách odehráli velmi zajímavý zápas proti týmu akademie z rakouského Salzburgu. Plameny daly favorizovanému Salzburgu opravdu zabrat a nakonec vybojovaly zásluhou Jana Tlačila cenné vítězství v prodloužení. K výhře jim pomohl skvělým výkonem v bráně Jan Radosta a Martin Nagy vstřelil hned dva góly.

Reportáž

Do začátku utkání vstoupili aktivněji hosté a poměrně dlouho měli herně navrch. V 9. minutě přišla první veliká šance. Varejcka našel mezi kruhy Myklukhu, který prokličkoval až před Radostu a sám se pokusil o zakončení. Domácí gólman si jeho pokus mezi betony pohlídal a podržel svůj tým. Na konci 11. minuty přišlo na řadu první vyloučení zápasu. Domácí Jakub Konečný byl vyloučen na dvě minuty za krosček. V čase 12:06 ale Martin Nagy ve vlastním oslabení ujel obraně hostů a přesnou střelou se trefil k levé tyči Kolarzovy branky. Vstřelení první branky domácí tým nakoplo a tempo zápasu nakonec velmi dlouho udávali právě oni. Do konce úvodní třetiny ještě domácí Radosta předvedl pár skvělých zákroků a možná právě díky nim šly Plameny po siréně do kabin s vedením 1:0.

Druhá třetina opět přinesla skvělý hokej. Domácí znovu rychle nasadili tempo hry a v čase 22:23 předvedl Martin Nagy krásnou akci. Ve středním pásmu se dostal k puku a v samostatném úniku překonal brankáře hostů podruhé v zápase. Salzburg ale s odpovědí dlouho nečekal a už v čase 22:47 se John Jason Peterka bekhendem prosadil z pravého kruhu a snížil na 2:1. Žďár si ale v čase 26:36 vzal dvoubrankový náskok zpět, a sice zásluhou Richarda Pětníka, který se po skvěle načasované přihrávce Maxmiliána Filipa trefil do odkryté brány. Ve 31. minutě se Jan Tlačil dostal do pěkné šance, kdy mohl hostujícího gólmana překonat z pravé stany, ale neuspěl. V čase 31:40 se ale Plameny přece jen dočkaly čtvrté branky. Jiří Puczek skvěle tečoval Klodnerovu střelu od modré čáry a poslal domácí do vedení 4:1. O necelou minutu později hosté znovu snížili. Filip Varejcka podobně jako domácí Puczek včas tečoval nahození od modré čáry a překonal brankáře Radostu. V poslední minutě druhé dvacetiminutovky se Luka Nyman ocitl úplně sám před domácí bránou, ale nepodařilo se mu zakončit. Do šaten tedy i tak odcházeli spokojenější domácí.

Závěrečná třetina začala mnohem lépe pro hosty z Rakouska. Nahození Szubera od modré čáry skvěle tečoval v čase 42:03 Oleksiy Myklukha a snížil tak na rozdíl jediného gólu. Studenou sprchou pro domácí byl ale srovnávací gól v čase 43:42. Oleksiy Myklukha zavěsil nad Radostův beton a zdramatizoval průběh zápasu. V čase 54:37 se domácím opět podařilo dostat se do vedení. Jakub Filip ujel obraně Salzburgu podél pravého křídla a blafákem zakončil do odkryté brány. Těsně před koncem ale přišlo opět srovnání. Domácí mohli v oslabení několikrát poslat kotouč z obranného pásma, ale nepodařilo se jim to a toho využili hosté. V čase 58:20 tečoval Josef Eham střelu Myklukhy z prostoru pro vhazování a zařídil tak pokračování utkání do prodloužení.

V prodloužení dostali domácí šanci skórovat v přesilové hře. To se jim sice nepodařilo, ale pouhých 30 vteřin před koncem pětiminutové nadstavby ujel hostující obraně žďárský šikula Jan Tlačil a bekhendovým blafákem skvěle zakončil pod horní tyč brány hostů. Získal tak svému týmu další bod do tabulky.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dneska jsem zase hráli bez dvou hráčů ročníku 99. Jeden z nich si včera v zápase B týmu zlomil ruku, takže jsme hráli jen na tři lajny. Celou dobu v zápase to vypadalo, že získáme tři body. Nakonec jsme těsně před koncem šli do oslabení a oni dokázali vyrovnat. Jsem rád, že jsme získali v prodloužení druhý bod a myslím si, že je to spravedlivé."

Igor Buluchevskiy (trenér EC Red Bull Salzburg):
„Dá se říct, že jsme hráli pouze jednu třetinu, a to tu poslední. Respekt klukům, že se za stavu 4:1 dokázali opět vrátit do hry. Hra byla vyrovnaná a zápas celkově velmi dobrý."

Fotogalerie