Kometa si odvezla tři body, juniorka má aspoň bod z nadstavby

Zveřejněno 13.09.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
3., čtvrtek 13.9.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno ZNS - KBG
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich – Černohorský, Mikulík, Marek, Klodner, Poizl, Budín – Filip, Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Tlačil, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
Kometa Brno: Kašpar – Kowalczyk, Holemý, Sedláček, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Svozil – Matula, Popelka, Snášel, Minárik, Meluzin, Krejčí, Malý, Kadlic, Kunc, Plášek, Bartes
Branky a nahrávky: 30. Vašíček (Jedlička), rozh. náj. Černohorský – 15. Meluzin, 33. Meluzin (Kadlic), 38. Popelka (Plášek), 39. Plášek, 44. Kunc (Plášek). Rozhodčí: Barek - Pechánek, Roischel. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 25:39 (7:11, 8:12, 9:11 - 1:5). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5 - 1:0sn.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Do konce druhé třetiny to bylo pořádné drama. Byl to zápas té nejvyšší juniorské kvality, nicméně většinu bodů si odvezla brněnská Kometa. Ta o vítězství rozhodla ve druhé polovině druhé třetiny, kdy třemi rychlými direkty složila Plameny. Ty se mohou těšit alespoň z bodu po nájezdech.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Toto utkání slibovalo atraktivní hokej a tak se také stalo. První vážnou šanci měli hosté, když Matula vyzval na střelu z první Krejčího, ale ten těsně minul branku Žďáru. Aktivitu nadále přebírala brněnská Kometa, šanci měl Snášel či Plášek, ale na Kulicha hostující střelci nevyzráli. Až patnáctá minuta přinesla změnu skóre, protože zmatku před brankou Kulicha využil Erik Meluzín a ten dostal kotouč za záda domácího brankáře - 0:1. Prověřit brněnského Kašpara mohl Pětník, jenž využil hybridního icingu a skvěle dojel kotouč, nicméně nezpracoval si puk ideálně a ze šance sešlo.

Ve druhé třetině, zejména na jejím začátku hosty výrazně podržel Micka. Ostrostřelec Tlačil se totiž dostal při přečíslení do slibné šance, ale beton hostujícího brankáře byl úspěšný. Kometa ale žádného zanďoura nehrála a Kulich musel být v pozoru proti střele Minárika. V polovině utkání se Bouchalky dočkaly vyrovnání, když Kašpara prostřelil backhandem přesně Dominick Vašíček - 1:1. Utkání získalo znovu ještě větší náboj. Nicméně tento stav vydržel jen přibližně tři minuty, poté Kadlic krásnou přihrávkou našel Erika Meluzína a ten zavěsil - 1:2. Klíčovým momentem pro celé utkání byl závěr druhého dějství. Kometě se totiž podařil husarský kousek a to vstřelit dvě branky během jednadvaceti sekund. Nejprve prostřelil z pravé strany Kulicha Adam Popelka - 1:3. Sprchu pro Plameny dokonal dorážkou u branky Karel Plášek, jenž letos nastupuje za brněnskou Kometu i v Lize mistrů - 1:4.

Ve třetí třetině hned ze začátku zaměstnal Kašpara pořádně Klodner, jenže se prezentoval slušnou dělovkou. Ovšem Kometa definitivně zpečetila šance Plamenů na body velice brzy. Pláškovu skvělou přihrávku bez problémů proměnil v pátou branku Michal Kunc - 1:5. Ve zbytku utkání bylo o vítězi rozhodnuto. Kometa si zkušeně hlídala vedení. Šanci měl například Malý nebo Bartes.

V nadstavbě měli velkou šanci získat bonusový bod Plameny, protože střelu Klodnera vyrazil Kašpar jen před sebe a tam dorážel Vašíček. Hostující brankář si poradil a nadstavba došla až do nájezdů. V nich byl za domácí úspěšný jak Vašíček, tak i Černohorský, zatímco Kulich všechny pokusy hokejistů Komety pokryl. Žďárští mladíci si tak připsali bod za výhru na nájezdy.

 

Ohlasy po utkání

Jan Zachrla (trenér Kometa Brno):
„Věděli jsme, že Žďár má technicky zdatné hráče, kteří jsou na tom dovednostně velmi dobře a byli jsme na to připravení. Myslím si, že jsme po celou dobu zápasu dominovali. Když domácí srovnali, tak to byl jediný moment, kdy jsme hru neměli tolik pod kontrolou. Snažili jsme se držet tempo hry a většinu času jsme měli navrch.

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Tak my jsme věděli, že soupeř dnes přijede se všemi hráči, které má k dispozici, a že mají hráče, kteří hrají profesionální hokej. Byli jsme na to připravení a věděli jsme, že to nebude jednoduché. Podařilo se nám vyrovnat na 1:1 a myslím si, že v tu chvíli jsme s nimi hráli vcelku vyrovnaně. Ale bohužel v závěru druhé třetiny jsme udělali hrubé individuální chyby a soupeř nám odskočil až na 1:4. Potom se už bohužel s takovým soupeřem se zápasem nic moc dělat nedá."