Trutnov odjel se šesti brankami, rozhodla druhá třetina

Zveřejněno 28.08.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Trutnov
P5, úterý 28.8.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Trutnov ZNS - TRU
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal (57. Vít) – Pleva, Koželuh, Lojek, Peslar, Keliš, Kolda – Krupka, Bureš, Jícha, Kuřítko, Prokš, Hasoň, Franek, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Kovářů, Nečas
Trutnov: Jeschke – Fedulov, Junek l., Bezděk, Vacek, Suk, Suvurov, Junek Š., – Kubinčák, Semorád, Smékal, Tatar, Martinec, Ukhin, Kerekanič, Janoušek, Maroš, Adolf
Branky a nahrávky: 17. Stehlík (Franek), 22. Franek (Hasoň), 24. Bureš (Pleva), 25. Bureš (Jícha, Peslar), 26. Koželuh (Stehlík, Kunstmüller), 28. Prokš (Franek) – 46. Semorád (Vacek), 60. Suk (Maroš). Rozhodčí: Homola - Klouda, Zídek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 175. Střely na branku: . Průběh utkání: 6:0, 6:2.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Přípravné utkání proti Trutnovu mělo podobný scénář jako proti Dvoru Králové. První třetina byla ještě vyrovnaná, nicméně ve druhé si Plameny vytvořily vysoký náskok. V závěrečném dějství Trutnov sice zkorigoval kosmeticky výsledek, jenže utkání po celé dějství kralovali domácí.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

První třetina toho moc k vidění nenabídla. Oba týmy se prozatím spíše hledali. Přesto slušnou ránu z levé strany vypálil Semorád, nicméně Loubal byl připravený a nedopustil ani dorážku. Plameny si pak vytvořily šanci po chybě obrany Trutnova. Kunstmüller vystihl puk mezi kruhy, ale na jeho střelu dosáhl bez problému Jeschke. Skóre se měnilo až před koncem první třetiny. V sedmnácté minutě tečoval střelu od pravého kruhu Franek jen do tyče a dorážku pohotově dopravil do sítě Ondřej Stehlík - 1:0. Do kabin se mohlo jít za vyrovnaného stavu, neboť dvanáct sekund před sirénou upláchl domácím jeden z hostů, ovšem Loubal vytáhl skvělý zákrok lapačkou.

Ve druhé třetině se roztrhl pytel s brankami. Alespoň tedy na straně domácích. Perfektní individuální akcí se blýsknul Tomáš Franek, jenž přebruslil obranu hostů a krásným backhandovým zakončením pod horní tyčku nedal Jeschkeovi šanci – 2:0. Krátce na to našel krásným pasem Martin Pleva z vlastní třetiny na útočné modré Lukáše Bureše, jenž mezi kruhu zasekl kotouč na střed a střelou nad beton přidal třetí gól – 3:0. Plameny pokračovaly v kanonádě a tentokrát úplně dokonale rozebraly obranu Trutnova. Peslar krásně uvolnil Jíchu, který ale celou akci vyšperkoval přihrávkou do brankoviště na Lukáše Bureše a ten neměl problém usměrnit puk do prázdné branky – 4:0. Chytrou a pohlednou akci předvedl i Aleš Koželuh, který na modré čáře ukázal přehled, uvolnil se přes bránícího útočníka a z mezikruží vymetl horní růžek – 5:0. Půltucet Plameny dovršily ještě před polovinou zápasu. Marek Prokš si v souboji jeden na jednoho vedl znamenitě a po krátkém pohození puku na forhand prostřelil Jeschkeho nad beton – 6:0.

Třetí třetina vyšla lépe pro hosty, ačkoliv žďárští hokejisté měli více ze hry. V šesté minutě totiž za vlastní brankou zaváhal Loubal a to využil Jan Semorád - 6:1. Velkou šanci měl Stehlík i Gregar, jenže Jeschke byl pozorný. Krátce před koncem utkání kvůli problémům z výstrojí vystřídal Loubal za Víta. Ten nakonec čisté konto neudržel, jelikož si mezi kruhy najel Matěj Suk a perfektně trefil pod víko – 6:2. Tím se prakticky celý zápas uzavřel, a Plameny si tak došly bez problému k vítězství.

 

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (trenér HC Trutnov):
„Z naší strany to byl zápas den a noc. V první třetině jsme dobře bránili střední pásmo a dostali jsme jeden gól. Mohli jsme pak osm vteřin před koncem vyrovnat. To co jsme si řekli v kabině tam taky zůstalo a dostat pět gólů za šest minut se v dospělém hokeji nemůže stát, to prostě nejde. Řekli jsme si ať nekoukáme na časomíru a zkusíme třetí třetinu vyhrát a to se povedlo."

Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„První třetinu jsme měli s jejich důslednou obranou problémy. Vytvářeli jsme si šance, ale pramenilo to ze soubojů. Od druhé třetiny přišla naše kombinační hra a byly tam nádherný akce. Soupeř také nestíhal bruslit a napadali nám tam góly. Byl to podobný zápas jako se Dvorem Králové a určitě umíme hrát ještě líp."