Plameny srovnaly zdánlivě ztracený zápas, ale Jablonec si připsal druhý bod

Zveřejněno 29.03.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Jablonec nad Nisou
SF3, čtvrtek 29.3.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Jablonec nad Nisou ZNS - JBL
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Kolda, Sedláček, Poizl, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Gregar, Kovářů, Pytlík, Gergel, Beneš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Vítek, Štěpánek, Stehlík, Střecha
Jablonec nad Nisou: Hosnedl – Zeman, Moravec, Pavlů, Čechura, Pilař, M. Tondr, Pulec – Demel, Víšek, Havlas, Homolka, Brokeš, Babec, L. Tondr, Peřina, Gecko, Nevyhoštěný, Mulač, Bříška
Branky a nahrávky: 33. Lojek (Peslar, Stehlík), 36. Beneš (Peslar), 47. Kuřítko (Peslar), 54. Gregar (Pleva) – 5. Havlas (Babec), 11. Havlas (Pilař, Zeman), 22. Peřina (Demel), 34. Tondr L. (Bříška, Pulec), 55. Pavlů, 60. Demel (Tondr M.). Rozhodčí: Dědek, Held – Vašíček, Král. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 674. Střely na branku: 29:21 (6:8, 14:8, 9:5). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 4:4, 4:6.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Tohle nebyla pěkná podívaná. Plameny vstoupily do utkání hodně laxně a prohrávaly na začátku druhé třetiny 3:0, pak i 4:1. Nakonec se žďárským hokejistům podařilo ve třetí třetiny vyrovnat, jenže pět minut před koncem znovu laxním přístupem rozhodl hostující Pavlů o druhém bodu Jablonce. Žďárští hokejisté musí v Jablonci podat diametrálně odlišný výkon, jinak letošní sezona končí. V případě úspěchu se pátý zápas odehraje v pondělí.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Plameny vstoupily do utkání mizerně, již v páté minutě prostřelil Radostu poprvé Vojtěch Havlas - 0:1. Žďárští hokejisté se nemohli chytit a výsledkem tomu byla brzy druhá branka. Z pravého kruhu Radostu překvapil Vojtěch Havlas - 0:2. První třetina domácím hrubě nevyšla.

Ovšem nástup do té druhé si Plameny představovaly trochu jinak, protože po minutě hry zvýšil vedení Jablonce Jiří Peřina - 0:3. Pěknou akci pak předvedl Pytlík, ale Hosnedl na jeho balfák vyzrál. Naději vystřelil Plamenům Martin Lojek, jenž krátce po polovině zápasu bombou snížil – 1:3. Ale takový stav vydržel méně než dvě minuty, protože ve hře čtyři na čtyři trefil k tyči Lukáš Tondr - 1:4. Brankové hody pokračovaly v šestatřicáté minutě, když Peslar našel mezi kruhy Petera Beneše a ten z první znovu snížil – 2:4. Žďárští měli posléze několik šancí, ale do třetího dějství šel Jablonec s dvoubrankovým vedením.

Ve třetí třetině Plameny předvedly z mrtvých vstání, když nejprve využil skulinku u pravé tyčky Martin Kuřítko - 3:4. A sedm minut před koncem parádní přihrávkou našel Martin Pleva před Hosnedlem Martina Gregara a ten z první prostřelil 4:4. Jenže obrana Žďáru neuvěřitelně zaspala, když si obránce Michal Pavlů projel stylem chůze až mezi kruhy a prostřelil Radostu – 4:5. Do prázdné branky přidal gól Tomáš Demel.

 

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dnešní zápas se hodnotí těžko, začali jsme zle, bez pohybu, vázla nám kombinace, bez důrazu. Jablonec nám utekl do dvoubrankového vedení a byť je potřeba před klukama smeknout, že to dokázali vyrovnat, pak zas jedna chyba a nedůraz při bránění a bylo to. Pak si to Jablonec pohlídal, ale není třeba věšet hlavy, to je hokej. Jablonec pořád musí jednou vyhrát a my tam v sobotu pojedeme tu sérii vyrovnat a abysme si to tady na velikonoční pondělí rozdali v rozhodujícím zápase."

Petr Cinibulk (manažer HC Jablonec):
„Bylo to nadprůměrný utkání, my jsme vstoupili do toho zápasu výborně a od toho se to odvíjelo."

Fotogalerie