Starší dorost proti Havlíčkovu Brodu opět neuspěl a z Kotliny odjíždí bez bodu

Zveřejněno 05.01.2018 | Anna Růžičková
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
N10, pátek 5.1.2018
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Rachůnek – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Dudycha, Pejchal "A" – Křehlík, Tecl "C", Cachnín "A"- Kulhánek, Kohout, Petržilka – Dudek, Rybáček , Pokorný – Houdek, Košťál, Vaňous
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Čermák, Klodner "A", Poizl "A", Cibuzar, Maxmilián, Budín – Konečný, Dospěl, Vlk, Malenovský, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy "C", Gergel
Branky a nahrávky: 12. Křehlík (Tecl, Cachnín), 18. Petržilka (Pejchal, Kohout), 28. Tecl (Vaňous, Pokorný), 37. Petržilka (Kohout) – 6. Konečný (Černohorský, Poizl), 50. Nagy (Marguš) Rozhodčí: Filip Vrba – Vojtěch Czubaj, Jan Kleprlík Vyloučení: 7:8 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 105 Střely na branku: 31:39 (13:14, 9:13, 9:12) Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárští starší dorostenci dnes odehráli první zápas v novém roce. I přes skvělý výkon ale na Havlíčkův Brod opět nestačili. Povedlo se jim sice otevřít skóre utkání, ale domácí Bruslaři vývoj otočili ve svůj prospěch a tři vítězné body tedy zůstávají v havlíčkobrodské Kotlině.

Reportáž


Do utkání vstoupily oba celky velmi odhodlaně. V čase 0:21 byl vyloučen žďárský obránce Jan Klodner na dvě minuty za krosček a domácí Bruslaři dostali možnost skórovat v přesilové hře. To se jim nepodařilo a v čase 5:45 otevřel svým gólem skóre utkání Jakub Konečný, kterému se povedlo kotouč skvěle tečovat za Rachůnkova záda. V čase 11:55 se domácímu Tomáši Křehlíkovi podařilo srovnat na 1:1, když střelou z první od modré čáry dokázal postřelit vše, co mu stálo v cestě. V 17. minutě byl z domácího Havlíčkova Brodu vyloučen Marek Tecl za hrubost a současně s ním byl z hostujícího Žďáru na trestnou lavici poslán Jan Klodner taktéž za hrubost. Hra ve čtyřech na obou stranách se lépe podařila domácím Bruslařům, když na 2:1 zvýšil Jakub Petržilka. Po uplynutí prvních dvaceti minut tedy do šaten odcházeli spokojenější hokejisté Havlíčkova Brodu.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení častého vylučování. V čase 27:29 se z mezikruží prosadil domácí kapitán Marek Tecl, jehož střela mířila přesně mezi Radostovy betony. Po tomto gólu měly Plameny velké problémy s nátlakem domácího celku. Ten se nakonec vyplatil a na 4:1 ještě v čase 36:19 zvýšil Jakub Petržilka, pro něhož to byl druhý gól v dnešním utkání. Domácí tedy po skončení druhé třetiny odcházeli do kabin s tříbrankovým náskokem.

Třetí třetina opět znamenala časté přerušování hry a velkou spoustu dvouminutových trestů. Ve 49. minutě byl z domácího týmu vyloučen Dvořák a Plamenům se v čase 49:25 povedlo zásluhou Martina Nagyho stav zápasu upravit na konečných 4:2. Minutu před koncem utkání se hosté pokusili o hru v šesti bez gólmana, ale se skóre už nijak nepohnuli. Bruslaři tedy opět porazili žďárské hokejisty a tři vítězné body zůstávají v havlíčkobrodské Kotlině.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dneska jsme věděli, že tady v Havlíčkově Brodě to bude těžké. Moc se nám tady nedaří a předpokládali jsme, že zápas bude náročný. Byl to pro nás první zápas po vánoční pauze, takže jsme neplnili všechny povinnosti, které jsme měli. Myslím, že domácí dnes zaslouženě vyhráli a my se musíme snažit v příštím zápase, aby to bylo lepší."