Starší dorost přetlačil Olomouc v prodloužení a bere dva body

Zveřejněno 17.12.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Olomouc
N7, neděle 17.12.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Olomouc ZNS - OLO
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Grauer, Čermák, Klodner, Cibuzar, Filip, Budín – Dospěl, Vlk, Malenovský, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček
Olomouc: Mokrý – Rutar, Mader, Bahounek, Klesla, Harabiš, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Kret, Dvořák
Branky a nahrávky: 8. Marguš (Gergel, Filip), 31. Marguš (Nagy, Dospěl), 62. Gergel (Nagy) – 26. Kořenek (Štefka, Rutar), 43. Mader (Kořenek) Rozhodčí: Ondráček – Rampír, Roupec Vyloučení: 5:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 98 Střely na branku: 23:31 (6:10, 7:11, 8:9, 2:1) Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Starší dorostenci dnes odehráli na žďárských Bouchalkách utkání proti Olomouci. Hostující tým byl sice větším favoritem na výhru, ale gólovou přetahovanou nakonec zaslouženě vyhrály právě Plameny. O zisku dvou vítězných bodů rozhodl v prodloužení Lukáš Gergel.

Reportáž


Do samotného zápasu vstoupily oba týmy velmi aktivně. Už od první minuty se na obou stranách hokejisté dostávali do pěkných šancí. Ve čtvrté minutě mohl Paťava svojí skvělou tečí dostat Olomouc do vedení, ale domácí gólman úspěšně zasáhl a podržel domácí tým. Na konci 5. minuty byl za sekání vyloučen domácí Luboš Dospěl, ale hosté početní výhodu využít nedokázali. V čase 7:58 se z pravé strany k horní tyči trefil Tobiáš Marguš a otevřel skóre dnešního utkání. V deváté minutě se domácím naskytla příležitost skórovat v přesilové hře, když byl z hostujícího týmu za podražení na trestnou lavici poslán Klesla. Ani Plamenům se však přesilovka nevydařila. V posledních pěti minutách první třetiny byli mnohem aktivnější hosté a několikrát nebezpečně ohrozili Radostovu bránu. Domácí gólman ale chytil všechny puky, které na něho byly z holí olomouckých hokejistů vyslány. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Začátek druhé dvacetiminutovky se nesl ve znamení častého přerušování. Po velkých šancích Nagyho a Gergela mohl být stav utkání pro domácí ještě výhodnější. Mokrý byl ale v obou případech pozorný a puk v cestě za svá záda nepustil. V čase 25:43 se Matěj Kořenek přesnou střelou z pravého kruhu trefil nad Radostův levý beton a zasloužil se tak o vyrovnání skóre. V čase 30:31 se z pravého kruhu prosadil opět domácí Tobiáš Marguš a dostal domácí tým do opětovného jednogólového vedení. Po siréně ohlašující konec třetiny tedy do šaten opět odcházeli spokojenější domácí.

Ve třetí třetině hosté přidali a v čase 42:40 se Petru Maderovi podařilo srovnat na 2:2. Od tohoto momentu se oba týmy intenzivně snažili vstřelit gól a dostat se do jednogólové výhody. Po dalším úspěšném zákroku Radosty si trenér hostujícího týmu v čase 57:20 vzal oddechový čas. Do závěrečné sirény se však skóre nezměnilo a utkání tak muselo pokračovat prodloužením.

V prodloužení byly k vidění pěkné akce, ale gólem skončila jen ta Lukáše Gergela. Nejproduktivnější hráč Žďáru se v bojích o umístění trefil už po šesté a rozhodl tak o výsledku dnešního zápasu.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dnes jsme nehráli v plné sestavě. Máme kluky, kteří marodí a pár kluků, kteří jsou na nároďáku. Dali jsme tedy šanci čtyřem mladším dorostencům, kteří to zvládli dobře. Myslím, že jsme měli většinu zápasu převahu a zasloužili jsme si tři body. Získali jsme sice jen dva, ale pořád máme šanci postoupit do play-off."

Jiří Rech (asistent trenéra HC Olomouc):

"Samozřejmě nás mrzí, že jsme dneska uhráli pouze jeden bod. Celý zápas jsme byli často v oslabení. Měli jsme spoustu šancí na vstřelení gólu, ale bohužel dneska se hrálo na branky a soupeř dal o jednu víc."

Fotogalerie