První domácí zápas v extralize se staršímu dorostu nevydařil

Zveřejněno 09.09.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
2., sobota 9.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou:
Radosta – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Prokop, Melichar, Budín – Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Berčík, Nagy, Gergel, Marguš
Motor Č.Budějovice:
Svoboda – Pánek, Doktor, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář – Silný, Holý, Novák, Krcho, Řezáč, Egert, Hrubec, Toman, Vaculík, J. Čížek, Masopust, Grossmann
Branky a nahrávky: 30. Pytlík – 8. Krcho (Čížek, Vávra), 14. Vaculík (Řezáč), 40. Toman (Vávra, Kubíček), 40. Čížek (Silný, Šafář), 42. Čížek, 51. Čížek (Kubíček, Novák), 56. Čížek (Novák, Řezáč) Rozhodčí: Čuňočka - Král, Vašíček Vyloučení: 12:6 Využití: 0:3 Diváci: 76 Střely na branku: 24:58 Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6, 1:7
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárští starší dorostenci dnes odehráli první domácí zápas nové sezóny. Už včera sehráli své první extraligové utkání na ledě Hradce Králové. Odtud si mladí hokejisté přivezli prohru 2:8 a dnes to nebylo o nic lepší. S Českými Budějovicemi padli 1:7. Zdá se, že si v úvodu soutěže svěřenci Jaromíra Pytlíka vybírají nováčkovskou daň.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Již od začátku utkání bylo patrné, který celek bude mít na ledě střeleckou převahu. V šesté minutě utkání byli vyloučeni hned dva hráči domácích Plamenů a hostům tak byla nabídnuta velká šance skórovat v přesilové hře pěti proti třem. Chvíli se zdálo, že domácí tlak Českých Budějovic ustojí a oslabení zvládnou bez inkasované branky, ale v čase 07:33 otevřel skóre zápasu hostující Vojtěch Krcho. Tím ovšem nátlak hostujícího týmu neskončil a v čase 13:19 se střelou mezi betony prosadil Ondřej Vaculík. Do konce první dvacetiminutovky už nepadl žádný gól, ale ještě dvakrát se vylučovalo. V obou případech na straně Žďáru.

Začátek druhé třetiny se nesl v podobném duchu jako třetina předcházející. Hosté se za každou cenu snažili udržet v útočném pásmu a vytvářeli velkou spoustu šancí. V čase 29:12 se ale mohli radovat domácí. Jaromíru Pytlíkovi se podařilo ujet do samostatného úniku a bekhendovou střelou puk poslal přímo mezi betony hostujícího Svobody. Domácí se poté ještě chvíli drželi v útočném pásmu a snažili se srovnat skóre. Opět se vylučovalo na straně domácích. Nejprve rozhodčí poslal na trestnou lavici domácího Berčíka a poté Marguše. Ve 37. minutě byl vyloučen hostující Novák a domácí dostali příležitost srovnat v první přesilové hře. To se jim ale nepovedlo a v čase 39:06 zvýšil vedení Českých Budějovic Matěj Toman, který přesně vymetl horní roh Radostovy brány. Za pouhých třináct dalších vteřin se už hosté radovali z vedení 1:4, a to zásluhou Jakuba Čížka.

Ve druhé minutě poslední třetiny, přesněji v čase 41:36 se po chybě v domácí rozehrávce se na modré čáře dostal k puku Jakub Čížek a sám ujel na domácí bránu. Pohybem naznačil kličku a bez problému zavěsil do levého horního rohu Radostovy brány. Běžela 52. minuta zápasu, když si Jakub Čížek připsal hattrick a přidal svému týmu šestý gól. Tentokrát si zpracoval přihrávku od modré čáry a trefil se opět do rohu domácí klece. V čase 55:45 se Jakub Čížek trefil počtvrté v tomto utkání a rozhodl tak o konečném skóre 1:7. České Budějovice se staly suverénním vítězem tohoto zápasu a odvezly si tak tři body.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)

“Byl to hodně podobný zápas jako ten, který jsme odehráli v Hradci Králové. Byli jsme hodně vylučovaní. Dneska to bylo celkem 34 trestných minut a jeden desetiminutový osobní trest. Hráli jsme často v oslabení a oni proměnili tři přesilovky. Nám už pak bohužel série vyloučení ubírala síly. Máme tým, který postoupil jako nováček. Většina kluků extraligu staršího dorostu nehrála, takže si na to teprve zvykají a věřím, že v dalších kolech už to bude lepší.”


Radek Bělohlav (trenér HC Motor České Budějovice)

“Snažili jsme se napodobit včerejší zápas, abychom nedělali hlouposti, abychom hráli bez chyb a zbytečných vyloučení, což se nám podařilo.”

Fotogalerie