Mladší dorost po velmi dobrém výkonu odjíždí z Liberce s těsnou prohrou

Zveřejněno 25.11.2017 | Tomáš Masař
Bílí Tygři Liberec SKLH Žďár nad Sázavou
17., sobota 25.11.2017
Bílí Tygři Liberec - SKLH Žďár nad Sázavou LIB - ZNS
Bílí Tygři Liberec: Franc (Krátký) – Duschka, Kovář, Hampl, Hladík, Starý, Kollert – Pray, Jakubec, Cikhart, Jiruš, Měchura, Strnad, Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan.
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný, Kouba, Matas, Malenovský, Picka, Doležal, Puczek, Bednář.
Branky a nahrávky: 17. Cikhart (Strnad), 18. Kovář (Jiruš, Kollert), 32. Chmelař (Cikhart, Hampl), 50. Starý (Měchura, Hampl) – 24. Adámek (Malenovský, Kouba), 27. Puczek (Matas), 54. Filip (Putz, Konečný). Rozhodčí: Knapík – Holada, Sýkora. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 44:23 (21:2, 9:14, 14:7). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Mladší dorostenci dnes bojovali na ledě silného Liberce a svým výkonem rozhodně nezklamali. Po dvou vysokých prohrách z minulého týdne tentokrát s favorizovaným soupeřem dokázali držet krok a mnoho nechybělo, aby si z ledu Bílých Tygrů odvezli nějaký ten bodík.

Ilistrační foto. Petr Nedvěd

Reportáž


Domácí Bílí Tygři vstoupili do utkání velice aktivně, a především svým napadání velice znepříjemňovali Plamenům rozehrávku. Z toho pramenil i tlak Tygrů, který se jim však dlouho nedařilo přetavit v gólový úspěch. Plameny se sice sporadicky vydaly na rychlý útočný výpad, jako třeba v 9. minutě Picka, jednoznačně nebezpečnější ale byli domácí. Ti také dlouho bez úspěchu dobývali Vítovu bránu, tomu se ale i s notnou dávkou štěstí dařilo držet bezbrankové skóre. Až na začátku 17. minuty se Bílým Tygrům podařilo odčarovat Vítovo kouzlo, když po Strnadově uvolnění zakončoval nad Vítovu vyrážečku Jan Cikhart - 1:0. O minutu a půl později zvyšoval liberecké vedení na dvougólové přesnou ranou pod horní tyč Filip Kovář - 2:0. O výrazné převaze domácích v první třetině svědčí i poměr střel 21:2.

Do druhé třetiny domácí vstoupili zřejmě pod dojmem předchozího dějství poměrně bohorovně, což spolu s jejich nedisciplinovaností dalo Plamenům šanci dostat se do tlaku. Krátkou přesilovku 5 na 3 se žďárským hráčům ještě využít nevydařilo, ale v následné klasické výhodě již skóroval Miroslav Adámek po asistencích Malenovského a Kouby - 2:1. Najednou se Plameny dostaly do tempa, vytvářely si šance a určovaly ráz hry. A v 27. minutě byly za svoji aktivitu odměněny. Matas vysunul do samostatného úniku Jiřího Puczeka a ten střelou nad vyrážečku nedal domácímu gólmanovi šanci - 2:2. Srovnání skóre liberecké vytrhlo z letargie a ti znovu zvýšili svoji aktivitu, důsledkem čehož byl jejich vedoucí gól. Pěknou individuální akcí je blýskl Jaroslav Chmelař - 3:2. Ve zbytku druhé periody se oba týmy ještě snažily skóre navýšit, resp. vyrovnat, ale ani jedné straně se změnit stav na světelné tabuli nepodařilo.

Třetí třetinu zahájily Plameny opět v početní výhodě, ale ke vstřelení branky to tentokrát nevedlo. Naopak, ve 44. minutě zahrozil ze samostatného úniku opět Cikhart. V čase 48:00 už se zdálo, že Plameny srovnaly, ale jeden z domácích obránců stihl nebezpečí před úplně odkrytou bránou zažehnat. Navíc v polovině poslední třetiny Bílý Tygři odskočili do dvougólového trháku, když nenápadnou střelou Víta zaskočil Adam Starý - 4:2. Plameny se dál hnaly do útoku a v 54. minutě se jim podařilo v přesilovce opět snížit na rozdíl jediného gólu. Putzovu střelu od modré nádherně tečoval Maxmilián Filip - 4:3. V závěru utkání se hosté ještě bez brankáře snažili srovnat a poslat zápas do prodloužení, domácím se ale nakonec těsnou výhru podařilo ubránit.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Na zápas v Liberci jsme se snažili připravit. Myslím, že nejslabší byla první třetina, kterou jsme po vlastních chybách prohráli 0:2. V kabině jsme si to s kluky vysvětlili a ve druhé třetině jsme se herně zvedli, Liberec jsme přehrávali a třetinu vyhráli 2:1. V tu chvíli se nám naše hra opravdu hodně líbila. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že to zkusíme dorovnat, ale dostali jsme gól na 2:4 a i když jsme potom ještě snížili, tak už jsme to nedokázali srovnat. Myslím si, že jsme dnes odehráli velice dobré utkání a chtěl bych za to klukům poděkovat."