Mladší dorost porazil Letňany v prodloužení a bere dva body

Zveřejněno 09.09.2017 | Pavla Dolíhalová
SKLH Žďár nad Sázavou Letňany
1., sobota 9.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Letňany ZNS - LET
SKLH Žďár nad Sázavou:
Vít – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer, Ryba, Pecka – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Matas, Malenovský, Bačo, Doležal, Puczek, Brúha, Bednář
Letňany:
Malant – Krutil, Němec, Skorčík, Bucek, Klatt, Suda – Hebek, Rajilič, Stupka, Straka, Pětník, Zrcek, Hlaváč, Škarda, Černý, Václavík, Tůma
Branky a nahrávky: 19. Puczek (Bačo), 24. Zrcek (Pětník), 26. Bačo (Puczek, Konečný), 34. Václavík (Hlaváč, Tůma), 49. Václavík (Klatt, Hlaváč), 59. Cibuzar (Filip, Grauer), 62. Adámek (Filip, Malenovský) Rozhodčí: Vojtěch Král, Vladislav Bernard, Pavel Mikšík Vyloučení: 4:4 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 88 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3 - 4:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Sympatický začátek soutěže mladšího dorostu v podobě výhry v prodloužení. Tak dnes vypadalo úvodní utkání sezony na Bouchalkách. Mladší dorost si výhru pojistil hned v druhé minutě prodloužení a odnáší si tak za svůj výkon dva body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


První třetina nepřinesla mnoho výrazných šancí, odehrála se pouze s jedním vstřeleným gólem. Domácí se hned v úvodu dostali do útoku, který se záhy obrátil na stranu hostujících, žádná velká střelecká šance ale nevznikla ani pro jednu stranu. Po necelých dvou minutách hry se dostaly Plameny do oslabení, trest si odpykal Adámek za podražení. První větší šanci si vytvořil hostující Putz, který z ideální pozice přihrával Bučovi, ten ale gólmana nepřekonal. Následovala další vyloučení, tentokrát na straně hostujících, dvě minuty za podražení dostal Pětník a neuběhla ani půl minuta a stejný trest dostal i Hlaváč. Žďárským se během přesilovky nejenže nepodařilo vstřelit branku, nedostali se ale ani do žádné větší šance. Druhá polovina první třetiny přinesla pěknou akci hostujícího Hlaváče, ten naštěstí Víta pouze nastřelil a stav byl stále 0:0. To se změnilo na závěr první třetiny a v čase 18:24 se z levého kruhu trefil Jiří Puczek. - 1:0. Žďár tak odcházel do kabiny s jednobrankovým vedením.

Druhá třetina byla gólově bohatější, v čase 23:52 se po Pětníkově nahrávce trefil Filip Zrzek a hosté tak vyrovnali. - 1:1. Plameny ale téměř okamžitě obrátily hru, Puczek vytvořil šanci nahozením puku, ke kterému si najel Robert Bačo a z těžké střelecké pozice dokázal v čase 25:20 dostat domácí do vedení. - 2:1. Žďárští dostali šanci díky Puczkově střele z levého kruhu zvýšit skóre, za Malantem ale pouze zazvonila tyčka. Následovalo vyloučení na straně Letňan, na dvě minuty odešel Skorčík za hru vysokou holí. Hosté ani tak nepolevili, Němec v přečíslení dva proti jednomu nasměroval puk na hokejku Tomáše Václavíka, který se přesnou střelou z první nemýlil a bylo opět vyrovnáno. - 2:2. Zbytek třetiny stála hra na straně Plamenů, těm se ale ani přes další přesilovku v čase 38:04 nepodařilo zvýšit skóre a dostat se tak do vedení, stav zápasu tedy zůstal na konci druhé třetiny vyrovnaný.

Hned na začátku třetího dějství se dostal do obrovské šance jeden z domácích, ale s jeho pokusem si bravurně poradil dnes výborně chytající Malant. O pár minut později měli domácí další velkou šanci, když do samostatného úniku ujel Putz, ale jeho klička na hostující brankáře taktéž neplatila. Poté následovala přesilová hra Letňan, která jim přinesla ovoce v podobě obratu zápasu, když se od modré dostal ke střele Tomáš Václavík, který stanovil prozatimní skóre zápasu na - 2:3. Necelé dvě minuty před koncem si Plameny vzaly oddechový čas, což se jim hned v zápětí vyplatilo. K odraženému kotouči se minutu a půl před koncem 3tř. dostal David Putz, který šikovně překonal Malanta a vyrovnal tak stav utkání na 3:3. Do konce šedesáté minuty se už skóre nepohnulo a následovalo prodloužení.

V něm se po skvělé teči hned v druhé minutě prosadil Miroslav Adámek, který tak rozhodl o tom, že si Plameny z dnešního utkání vezmou o bod víc než hosté. - 4:3.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

“Věděli jsme, že Letňany jsou šikovný tým. Zranil se nám klíčový hráč, takže uvidíme, jak to bude dál, ale chci poděkovat klukům, že to výborně oddřeli a že v prodloužení jsme byli lepší. Za dnešní výkon v utkání bych určitě pochválil Jakuba Konečného.”


Tomáš Blažek (trenér HC Letci Letňany):

”Dnes jsme odehráli vyrovnáné utkání, jednou jsme měli šance my, podruhé zase Žďár, takže remíza výsledku zápasu odpovídala. V prodloužení rozhodl šťastný tým. My jsme měli jednu šanci, kterou jsme neproměnili. S přípravou jsem nebyl spokojený, ale dnes jsme odvedli dobrý výkon jako tým.”