Z Pelhřimova si Plameny odvezly porážku 5:6

Zveřejněno 31.08.2017 | Tomáš Masař
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
P7, čtvrtek 31.8.2017
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov:
Hamalčík (Formánek) – Kubát, Kalenda, Kohút, Vrátný, Adam, Hájek, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kaminsky, Kopic, Kasalý F., Bezděk, Hendrych, Šulák, Linhart
SKLH Žďár nad Sázavou:
Sláma (Řehoř) – Pleva, Lojek, Marek, Kolda, Jícha M., Smejkal, Beneš, Kunstmüller, Vítek, Kovářů, Krupka, Střecha, Juráň, Gregar, Nečas, Bureš, Jícha L., Pytlík, Kuřítko
Branky a nahrávky: 3. Kaminsky (Hadrava), 16. Hadrava (Hájek, Hadrava), 29. Kasalý, 32. Hadrava, 43. Marek (Martin), 44. Kopic – 12. Kuřítko (Jícha), 13. Střecha (Krupka), 27. Bureš, 45. Nečas, 59. Gregar. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ani na třetí pokus se žďárským hokejistům v přípravě nepodařilo zvítězit na venkovním ledě. V na góly bohatém útkání padli na ledě pelhřimovských Ledních Medvědů 5:6. Utkání se neslo ve velice bojovném duchu, odpovídajícm spíše ostrému soutěžnímu utkání než přípravě. Plameny sice ještě chvíli před polovinou utkání vedly 3:2, ale domácí průběh zápasu čtyřmi góly otočili a žďárským hokejistům se už přes velkou snahu nepodařilo více, než jen zkorigovat na závěrečných 5:6.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří za svoji snahu byli hned ve 3. minutě odměněni, když z protiútoku otevřel skóre utkání Vladimír Kaminsky – 0:1. Postupem času se však Plamenům podařilo hru vyrovnat a zatlačit soupeře do jeho obraného pásma, z čehož v rychlém sledu rezultovaly dvě branky v síti domácího golmana. Nejprve po asistenci Lukáše Jíchy měl velmi snadnou práci Martin Kuřítko, který skóroval do odkryté brány – 1:1. Hned o minut později poslal Plameny do vedení Tomáš Střecha, jenž se prosadil po individuální akci, asistenci si v tomto případě připsal Lukáš Krupka – 2:1. Z vedení se však žďárští hokejisté neradovali dlouho. V 16. minutě se domácím Ledním Medvědům podařilo vyrovnat. Přesilovou hru sice neproměnili, ale následný závar před Slámovou brankou již proměnil v gól Marek Hadrava – 2:2. První třetina nabídla poměrně svižný hokej, okořeněný hned čtyřmi brankami.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení aktivity Plamenů, kterou podpořil i kapitán Martin Pleva, když se pustil do pěstní potyčky s domácím Alešem Hájkem. V 27. minutě se už Plameny mohly radovat i z dalšího gólu. Signalizovanou výhodu po faulu domácích využil přesnou ránou Lukáš Bureš – 3:2. Chvíli na to hrály Plameny dokonce v 5 proti 3, ale nejenže nedokázaly tuto výhodu využít, ale domácím se v oslabení ve čtyřech hráčích dokonce podařilo vyrovnat, když žďárské obraně ujel Filip Kasalý – 3:3. A v 32. minutě bylo ještě hůř, poté co domácí sehráli pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Marek Hadrava – 3:4. Do konce třetiny se hosté dostali ještě do několika náznaků šancí, ale skóre se již neměnilo.

Do třetí třetiny vstupovaly Plameny s jednogólovým mankem. Bohužel hned z kraje třetího dějství se Ledním Medvědům podařilo náskok navýšit. Nejprve Slámu ve žďárské brance překonal v 43. minutě Marek Hadrava po krásné přihrávce od svého bratra Martina – 3:5. O necelou minutu později se Pelhřimovští hráči mohli opět radovat, když Slámu bekhendem překonal Miroslav Kopic – 3:6. Skoro vzápětí se skóre měnilo i na druhé straně, poté co ztrátu Plamenů stáhl na dva góly Jakub Nečas – 4:6. Ke konci zápasu se Plameny ještě pokusily vystupňovat svůj tlak a minutu a půl před koncem snížil na rozdíl jediného gólu Martin Gregar – 5:6, vyrovnat se jim však už nepodařilo a z Pelhřimova tak odjely s porážkou 5:6.

Ani na třetí pokus se bohužel Plamenům v přípravě nepodařilo vyhrát na venkovním ledě. Nezbývá než doufat, že v posledním přípravném utkání na ledě Moravských Budějovic se jim tuto nelichotivou bilanci podaří zlomit a pozitivně se tak naladí na začátek soutěže, který odstartují 13. září doma proti Kolínu.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

„Šlo a klasické venkovní utkání. I když jsme se na začátku dostali do vedení, domácí dokázali stav otočit a my jsme se trápili v kombinaci. Naopak domácí nás tou kombinací přehrávali a byli důraznější v osobních soubojích. Nám katastrofálně selhaly přesilovky, když jsme v přesilovce dvakrát inkasovali. Je to jen další z přípravných zápasů, který nám jako trenérům zase něco ukázal. Není třeba z toho dělat vědu, zítra potrénujeme a máme ještě 10 dní na doladění formy."