Nervy drásající drama muselo rozseknout až prodloužení, Plameny slaví druhý bod!

Zveřejněno 01.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Trutnov
OF3, středa 1.3.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Trutnov ZNS - TRU
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Beneš, Vítek M., Smejkal, Půža, Rašner, Kolda – Červenka, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha T., Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha
Trutnov: Jeschke – Píša, Poul, Abrahám, Beneš, Vácha, Junek, Bezděk – Půlpán A., Ukhin, Fedulov, Půlpán T., Kastner, Chytráček, Tatar, Zahradník, Smékal, Hlaváček, Janoušek, Konečný
Branky a nahrávky: 20. Červenka (Kolda), 37. Střecha T. (Beneš, Kaňka), 65. Kaňka (Střecha T., Beneš) – 28. Smékal (Zahradník, Tatar), 40. Půlpán A. (Bezděk, Píša). Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Otáhal. Vyloučení: 6:6, navíc (TRU) Fedulov 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 128. Střely na branku: 33:22 (10:6, 13:12, 9:3 - 2:1). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnes byl k vidění na Bouchalkách zápas jako řemen! Plameny dvakrát vedly, jenomže Trutnov dokázal vždy odpovědět. Kdo dnes nemohl přijít, může litovat, protože se hrálo až do posledních sekund o všechno. Pomyslnou třešničku na dortu přineslo skvělým fanouškům na Bouchalkách prodloužení. Přes tisíc sto diváků rozjásala dorážka Michala Kaňky, poté už oslavy druhého bodu nebraly konce.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Domácí hokejisté vstoupili do zápasu velice aktivně a ačkoliv se na první šanci čekalo sedm minut hry, více ze hry měli právě oni. Z mezikruží pálil osamocený před Jeschkem Bureš, ovšem toho hostující brankář betonem vychytal. Na druhé straně zahrozil Půlpán, který se proháčkoval k levému kruhu, odkud nebezpečně mířil do horního rohu, nicméně Řehoř vyrážečkou zneškodnil.

Trutnov měl v závěru první třetiny obrovskou šanci, protože hrál minutu a devětačtyřicet sekund přesilovku pět na tři. V ní to ale hostům nešlo a zejména duo Jícha – Půža zvedlo diváky ze sedadel svými bojovnými zákroky. Druhý jmenovaný se navíc poté v dvojnásobném oslabení dostal i do brejku, jenomže síly mu stačily pouze na nahození na Jeschkeho. Po návratu z trestné lavice obou hráčů se dostal k vyhozenému kotouči Martin Červenka, který se od levého mantinelu proháčkoval až před Jeschkeho a střelou k bližší tyči poslal Plameny minutu před koncem první třetiny do vedení! – 1:0.

Druhá třetina patřila herně Plamenům, jenomže výsledkově hostům. Nejprve se šikovně dostal do šance Lukáš Bureš, který si nabruslil před brankoviště, ovšem Jeschke ho vychytal. Na druhé straně však došlo v osmadvacáté minutě k vyrovnání, když střelu Zahradníka pohotově dorazil za ležícího Řehoře David Smékal - 1:1. V polovině zápasu ujížděli hosté do brejku dva na jednoho, ale do vedení nešli, protože střelu Abraháma Řehoř zneškodnil. O minutu později se po střele Juráně rozezvonila za zády trutnovského brankáře tyčka.

Podruhé šly Plameny do vedení po rychlém brejku, který založil Petr Beneš. Ten poté našel přihrávkou před brankoviště nepohlídaného Tomáše Střechu, který z první nadstřelil beton Jeschkeho – 2:1. Do třetí třetiny se ale vstupovalo za vyrovnaného stavu, protože po vyloučení Beneše využil přesilovou hru Aleš Půlpán, na jehož střelu z pravého kruhu Řehoř nedosáhl.

Poslední třetina základní hrací doby byla hodně opatrná, oba celky si byly vědomy, co by po případné chybě a brance mohlo přijít. S přibývajícím časem se více do útočného pásma tlačili domácí, ale Jeschke byl oproti všem pokusům imunní. Rozhodnout tak muselo až prodloužení. Zejména Vítek s Jíchou dokázali uzavřít soupeře ve vlastním pásmu, ale žádná šance z toho nebyla. V páté minutě nastavení, ale ujížděl do brejku právě Jícha, který byl faulován a to byla pro Plameny obrovská šance. Přesilovku čtyři na tři využil Michal Kaňka, který měl jednoduchou pozici, protože ránu Beneše Jeschke vyrazil jen před sebe a na volného Kaňku chytře přehrál puk Střecha. Žďárský veterán už jen dorazil puk do odkryté branky. - 3:2.

Plameny se ujímají vedení v sérii 2:1, tento velice důležitý duel stál fanoušky hodně nervů, ale svou bojovností domácí uhájili Bouchalky. V pátek se bude pokračovat v Trutnově a v neděli se vrátí série zpět na Bouchalky.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Musím říct, že dneska to byl ve finále taktický boj, zvládli jsme ho a jsem rád. Hodně těžký zápas, možná jsme až nepočítali s tím, že by Trutnov kladl takový odpor. Kluci i tu třetí třetinu, která byla velice psychicky náročná zvládli, sice asi to nebyl moc hezký hokej pro diváky, ale ty zápasy rostou, těch sil také ubývá. Musíme přistoupit k tomu tak, že chodí ještě do práce. Když se podíváme na ostatní výsledky, tak je to vyrovnaný. Teď si musíme odpočinout, lehce potrénovat a v pátek se porveme o třetí vítězství."

 

Aleš Půlpán
Aleš Půlpán (trenér HC BAK Trutnov):

„První třetinu nás soupeř svým důrazem zaskočil, i když jsme na to kluky připravovali, tak si hráči nedali říct, druhou třetinu jsme to vyrovnali. Myslím, že od osmé minuty druhé třetiny jsme byli výrazně lepším týmem. Ve třetí třetině to bylo hodně rozkouskovaný, hrálo se nahoru – dolů, měli jsme tam víc šancí my, které jsme neproměnili. To, co se stalo v prodloužení jste všichni viděli, to nebudu vůbec komentovat. Myslím, že v Trutnově to arbitři odpískali excelentně. Ale tady se nedivím víceméně, že se tady nevyhrává."

Fotogalerie