Koutský Kolín nezachránil, Plameny vyhrály podeváté v řadě!

Zveřejněno 21.12.2016 | ok
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
23., středa 21.12.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Beneš, Staněk, Kolda, Smejkal, Půža, Hort, Vítek M. – Střecha, Krupka, Kovářů, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Paták, Juráň, Malec, Červenka, Pazourek.
Kolín: Koutský – Hanzl, Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Kadlec – Panna, Malý, Semirád, Starý, Zumr, Pipek, Krajňák, Kozák, Černý, Jelínek, Kusý, Havelka.
Branky a nahrávky: 2. Kunstmüller (Červenka, Střecha), 8. Půža (Malec), 27. Bureš (Gregar), 54. Hort (Kovářů) – 5. Semirád (Kusý), 12. Kozák (Zumr), 48. Hanzl (Krajňák, Kusý). Rozhodčí: Skopal – Otáhal, Čelechovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 714. Střely na branku: 30:23 (9:8, 15:9, 6:6). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Diváci na Bouchalkách mohli vidět další velice atraktivní a svižný duel. Plameny měly po celý zápas více ze hry, ale několik tutovek končilo na jistém Koutském. Neproměnění šancí mohlo domácí mrzet, ale výhru vystřelil šest minut před koncem základní hrací doby Krupka.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Atraktivní a velmi svižný hokej začal zostra. Hned po jedenašedesáti sekundách rozradostnil domácí fanoušky úspěšnou dorážkou Luboš Kunstmüller - 1:0. Plameny měly šanci navýšit skóre po vyloučení Hanzla, jenomže Kolín po jeho návratu srovnal. Kusý objel branku domácích, přihrál před brankoviště a Jakub Semrád z první prostřelil Slámu – 1:1.

Vyrovnaný stav nevydržel ani tři minuty, když protiútok výborně vyřešil Malec, který přehrál na volného Václava Půžu, který využil poloprázdné branky Koutského – 2:1. Velmi klíčová byla dvanáctá minuta, jelikož obrovskou šanci měl Petr Beneš, ale trefil spojnici hostující branky. Hned z protiútoku se strhla před Slámou mela a nejlépe se zorientoval Lukáš Kozák a srovnal – 2:2.

Více ze hry měli po zbytku první třetiny žďárští hokejisté, což platilo i ve druhé třetině. Sám na branku se řítil Martin Kuřítko, ale neproměnil a o pár minut později nechal vyniknout lapačku Koutského v samostatném úniku Střecha. Poté už to ale konečně vyšlo. Martin Gregar předvedl přímo ukázkové napadání, těžce vybojoval kotouč ve středním pásmu a poté puk předal na Lukáše Bureše, který osamocen před Koutským dotlačil puk za jeho záda – 3:2. Další tutovku měl Kunstmüller, který se mohl hostujícího brankáře zeptat, kam to chce, ale trefil jen jeho beton.

Ve třetí třetině pokračovaly aktivně Plameny, ale z vyrovnání se radovali hosté. Na trestnou lavici usedl Pleva a Kozlům stačilo pouhých osm sekund, aby Jan Hanzl dostal dorážku k pravé tyčce Slámy – 3:3. V padesáté čtvrté minutě ukázal ukázkovou individuální akci Ondřej Kovářů, který si vzal kotouč na hůl, projel celé hřiště vrátil Žďáru vedení – 4:3.

V závěru utkání Plameny nepolevovaly, ačkoliv Kolín v posledních sekundách zápasu zaměstnal Slámu, ten si se všemi pokusy poradil. Žďárští hokejisté vyhráli podeváté v řadě a díky zaváhání Tábora, který prohrál v prodloužení v Nymburku, se Plameny osamostatnily na druhém místě tabulky.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Musím říct, že dneska byl perfektní začátek od kluků, první a druhou třetinu jsme Kolín k ničemu nepustili, ale nemohli jsme nějak odskočit. Byl to náboj pro diváky, nevěřil jsem že s námi vydrží ve třetí třetině bruslit, v závěru nás podržel Jirka Sláma, ale to vítězství je zasloužený. Šli jsme si za tím, ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí a ten výsledek mohl být i rozdílnější. Jsme rádi, že jsme si tu neporazitelnost udrželi.“

Fotogalerie