Plameny rozsypaly Písek sedmi brankami a vezou tři body!

Zveřejněno 10.12.2016 | ok
Písek SKLH Žďár nad Sázavou
20., sobota 10.12.2016
Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Písek: Hauser – Procházka, Pavlíček, Hanus, Pokorný, Červinský, Suda, Koutenský – Urbanec, Vlček, Sýbek, Kepka, Koupal, Pašek, Suchan, Šuhaj, Jiřinec, Rod, Drda
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Beneš, Hort, Půža, Smejkal, Staněk, Vitek, Střecha, Krupka, Kovářů, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, Vítek, Červenka, Kaňka, Juráň, Paták, Pazourek
Branky a nahrávky: 26. Sýbek (Urbanec, Vlček), 28. Urbanec (Sýbek, Proházka), 32. Pašek (Koupal) – 7. Červenka (Staňek), 14. Paták (Juráň), 22. Červenka (Kunstmüller. D. Vítek), 23. Gregar (Krupka), 26. Kunstmüller (Beneš, Červenka), 31. Červenka (D. Vítek, Kunstmüler), 54. Kaňka (Pleva). Rozhodčí: Valenta - Vavruška, Oudes. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 270. Střely na branku: 38:36 (11:12, 17:12, 10:12). Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:7.
P Í S E K - Žďárští hokejisté pokračují na vítězné vlně. K šestému vítězství v řadě vkročily Plameny již na začátku utkání, kdy Písek promarnil několik šancí, ale do vedení dostal žďárské hokejisty Červenka a druhou branku přidal Paták. Ve druhé třetině Plameny vedly už o pět branek, a ačkoliv Písek dvěma slepenými trefami snížil, o body už se žďárští hokejisté připravit nenechali.

Foto: Václav Kozma

Reportáž

Úvod zápasu hodně napověděl dalším šedesáti minutám. Ačkoliv šly do vedení Plameny, lépe do utkání vstoupil domácí Písek, který měl nespočet šancí. Tu největší měl Urbanec, který dorážel do odkryté branky, hlavní rozhodčí již ukazoval na branku, jenomže domácí útočník nepochopitelně minul. To byla voda na mlýn pro žďárské hokejisty. Pro střelu Staňka si sjel před Hausera Martin Červenka, který pohotově dorazil za jeho záda – 0:1. Na trestnou lavici krátce na to usedl Kaňka, po ubráněném oslabení přišlo vyloučení Krupky, jenže při početní nevýhodě využil krásného lobu Juráně Lukáš Paták, jenž kličkou do forhandu překonal Hausera – 0:2.

To samozřejmě na psychiku domácích hráčů nezafungovalo pozitivně a lépe Píseckým nebylo ani na začátku druhé třetiny. Nejprve našel volnou mezírku u levé tyčky Martin Červenka, který na domácí vrhl další studenou sprchu – 0:3. A o pouhých čtyřiadvacet sekund později střelu Lukáše Krupky vyrazil Hauser jen před sebe, čehož využil Martin Gregar a dorazil puk za jeho záda – 0:4. V pětadvacáté minutě navíc tečoval kotouč před Hauserem Luboš Kunstmüller a to už měly Plameny pohodlný náskok – 0:5.

Pak ale přišla dvouminutovka domácích. Nejprve snížil Jan Sýbek - 1:5. Poté odešel na trestnou lavici Hort a početní výhodu proměnil po dorážce do poloodkryté branky Josef Urbanec - 2:5. Na branky bohatá druhá třetina ale ještě neskončila. Písek se po dvou slepených brankách opět dostával do hry, ale nadšení domácích srazil Martin Červenka, který krásně vymetl růžek Haserovy branky a završil tak hattrick – 2:6. Gólové hody pokračovaly o půl minuty později, kdy střelu Koupala dorazil za záda Slámy Václav Pašek - 3:6. Plamenům mohlo být ve třetí třetině ouvej, jelikož Vlček tečoval kotouč do břevna Slámovy branky.

V posledním dějství si už žďárští hokejisté vedení hlídali, ačkoliv se museli vypořádat se dvěma oslabeními, které ale Písek potrestat nedokázal. Definitivní tečku za dnešním zápasem vystřelil Michal Kaňka, který zakončil krásnou přesilovkovou kombinaci ranou bez přípravy – 3:7.

Za zmínku a uznání ještě určitě stojí skvělé gesto fair-play píseckého útočníka Jakuba Suchana, který na konci druhé třetiny poté, kdy rozhodčí signalizoval vyloučení žďárského obránce Pavla Staňka, upozornil hlavního arbitra, že spadl vlastní vinou a tak sudí odpískaný trest odvolal.

Plameny vyhrály šestý zápase v řadě a díky zaváhání Moravských Budějovic se posunují na čtvrtou příčku tabulky. Na ledě Pelhřimova prohrál i druhý Nymburk, na který se žďárští hokejisté dotáhli bodově. Ve středu druhá liga pokračuje, žďárské Bouchalky uvidí derby Vysočiny s Pelhřimovem. Nenechte si ujít atraktivní duel o další důležité druholigové body!

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Na začátku musíme poděkovat Salymu (Jiří Sláma pozn. redaktora) a našemu štěstí, protože domácí si vytvořili dvě nebo tři gólovky, které neproměnili a asi proto se nám teď daří, protože jsme je potrestali, dali jsme dva góly a vedli. Pak se to uklidnilo, začali jsme druhou třetinu přesně tak, jak jsme si přestavovali, vedli jsme 5:0. Nechci říkat, že to je škoda, ale asi je to tak těžký za takového stavu udržet koncentraci a nedostat ten gól na 5:1, nebo 5:2, to je prostě hokej, ale zápas jsme měli pod kontrolou. Potěšila mě třetí třetina, když jsme vedli 6:3, že jsme si řekli, že nám stačí tu třetinu uhrát a nepotřebujeme nikomu nasypat deset. Nakonec jsme ještě dali jeden gól, ale musím pochválit Písek, který do poslední minuty bojoval a snažil se s výsledkem něco udělat. Hráli opravdu dobře a ten výsledek je pro ně asi trochu krutý.“

Karel Slabý
Karel Slabý (trenér IHC Písek)
"Myslím si, že rozhodl ten začátek, protože tam jsme mohli dát tři góly do prázdné brány. To je teď naše velká bolest, kdy nejsme schopní udělat víc proto, abychom ty góly dali a dostali se do nějaké pohody a měli trochu klid. My sice dokážeme hrát dobře, ale jakmile se dostaneme do problémů, kdy prohráváme, tak už je to potom taková křeč a chybí tomu lehkost, přehled a nedokážeme si vyhovět. Pak jsme měli v té druhé třetině úsek, kdy se nám to dařilo, dali jsme nějaké góly, mohli jsme se dostat na dostřel, ale soupeř nás zkušeně vytrestal po chybách. A pak už nebyla síla to nějak zlomit."