V parádním zápase s bonusem, zdolaly Plameny Tábor na nájezdy

Zveřejněno 17.11.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Tábor
15., čtvrtek 17.11.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Tábor ZNS - TAB
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Beneš, Staněk, Vítek M., Kolda, Smejkal, Půža, Hort – Střecha, Krupka, Kovářů, Červenka, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kaňka, Juráň
Tábor: Klestil, 24. Novák – Havran, Duben, Hlaveš, Kanov, Černý, Dvořák, Žáček, Liška – Krätzer, Mrkvička, Točík, Severa, Matušík, Seidl, Březina, Krátoška, Blažek, Kýhos, Prchal, Pechánek
Branky a nahrávky: 23. Kovářů, 23. Kaňka (Juráň, Pleva), 24. Staněk (Smejkal, Kunstmüller), rozh. náj. Beneš – 32. Seidl (Blažek, Liška), 33. Žáček (Prchal, Krátoška), 55. Matušík (Seidl, Severa)
Rozhodčí: Barek - Pechánek, Lacko
Vyloučení: 3:6 navíc černý (TAB) 10 min. OT Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 824
Střely na branku: 32:26 (12:6, 8:7, 10:7 - 2:6)
Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnešní mimořádně bohatý hokejový program na žďárských Bouchalkách byl velmi úspěšný. Po důležitých výhrách obou dorosteneckých kategorií, přidal svoji dvoubodovou trošku do mlýna také první tým SKLH, když v samostatných nájezdech porazil táborské Kohouty. Domácí šli ve druhé třetině třemi slepenými góly do vedení, na které ve stejné části hry reagovali hosté dvěma slepenými brankami. Tu třetí vyrovnávací přidali Jihočeši pět minut před koncem. Nerozhodlo ani prodloužení a v samostatných nájezdech se jako jediný prosadil Petr Beneš a zajistil Plamenům vítězství a druhý bod.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Krátce po úvodním vhazování získali domácí početní výhodu, kterou sice nevyužili, ale dostali se do tempa a po většinu času úvodního dějství byli lepším týmem. Oba soupeři však předváděli výborný, rychlý a bojovný hokej, který se více než osmi stovkám diváků na tribunách musel líbit. Na ledě však kralovali oba brankáři a jak domácí Milan Řehoř, tak hostující Tomáš Klestil nedovolili žádnému z protivníků otevřít skóre zápasu.

Jestliže divákům chyběly v první dvacetiminutovce k úplné spokojenosti branky, tak v té druhé si jich užili do sytosti. Gólový účet utkání otevřel ve 23. minutě Ondřej Kovářů, který po Krupkově nahrávce z otočky v mezikruží překvapil Klestila – 1:0. O devatenáct sekund později ho napodobil téměř stejným gólem Michal Kaňka, jemuž asistovali Pleva a Juráň – 2:0. Časomíra ještě neukrojila ani další minutu a Bouchalky explodovaly radostí potřetí. To po nahrávkách Kunstmüllera a Smejkala vypálil tvrdou ránu od modré Pavel Staněk - 3:0.

Následně opustil táborskou branku Klestil a nahradil jej David Novák. Ten pak trápil žďárské střelce, kteří měli několik dalších příležitostí navýšit svůj náskok. Jeden z klíčových okamžiků utkání přišel v závěru jeho první poloviny, kdy domácí hráli jeden a půl minuty ve dvojnásobné početní výhodě. Přes několik dobrých příležitostí se žďárským hokejistům nepodařilo Nováka překonat a tak přišel trest.

Ve 32. minutě se šikovně prokličkoval žďárskou obranou až před Řehoře Radek Seidl a snížil na 3:1. O půl minuty později prostřelil žďárského brankáře novic v táborském dresu Josef Žáček - 3:2. Domácí byli rychlým návratem soupeře do zápasu viditelně zaskočeni a předchozí lehkost a přesnost byla rázem ta tam. Naopak hosté dostali novou krev do žil a byli velmi nebezpeční, avšak Řehoř v domácí brance již do druhé sirény Jihočechům skórovat nedovolil.

Třetí třetina přinesla bojovný výkon z obou stran, kdy domácí ze všech sil bránili své těsné vedení a z častých protiútoků se pokoušeli a gólovou pojistku. Hosté zase dřeli za vyrovnáním, což se jim nakonec v 55. minutě podařilo, když táborský kapitán Jakub Matušík dorazil odraženou střelu pod horní tyčku Řehořovy branky – 3:3. V závěrečných minutách se ještě pokoušeli Žďárští strhnout vedení na svoji stranu a podařilo se jim dostat soupeře pod tlak, ale Nováka nepřekonali, stejně jako hostující Točík Řehoře v dobré šanci v poslední minutě.

Poté, kdy si oba soupeři rozdělili po jednom bodu, pokračoval duel prodloužením. Hned v jeho úvodu měl další šanci opět Točík, ale trefil pouze tyč. Po většinu nastaveného času byli hosté aktivnější a Řehoř musel čelit šesti střelám, avšak úspěšně a tak o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich se jako první chopil kotouče Petr Beneš a blafákem zakončeným do pravého horního rohu překonal Nováka. A jelikož se nikdo z dalších exekutorů samostatných nájezdů neprosadil, zároveň tím rozhodl o zisku druhého bodu pro žďárské Plameny.

Žďárským hokejistům se dnes konečně podařilo porazit táborské Kohouty a díky dvěma bodům se udrželi v horní polovině mimořádně vyrovnané tabulky. Konečného svěřenci si však moc neodpočinou, protože již za dva dny je čeká velké derby Vysočiny v havlíčkobrodské Kotlině. Na domácím ledě se žďárská družina opět představí příští sobotu, kdy zde přivítá překvapení letošního ročníku Nymburk.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dneska určitě musím kluky pochválit, myslím, že jsme viděli skvělý hokej. Samozřejmě to trochu kazí to, že jsme 3:0 vedli, měli jsme přesilovku pět na tři… Nebyla sehraná špatně, ale nepadlo to tam. V tu chvíli se to asi lámalo. Soupeř nám pak během minuty dal dva slepené góly a byl zpátky v zápase. I tu třetí třetinu jsme odehráli dobře, moc jsme je do šancí nepouštěli, bohužel jedna se ujala. My jsme tam měli pár úniků a přečíslení, ale nedali jsme to. Musím ale říct, že Tábor hrál velice dobře a nakonec můžeme být za ty dva body rádi, protože v prodloužení měli hosté více ze hry a víc šancí. Řekl bych, že to byla spravedlivá remíza, ale hlavně to byl parádní hokej.“

Tomáš Matušík
Tomáš Matušík (trenér HC Tábor):
"Nakonec jsme trochu smutní, poté jak se vyvíjelo to prodloužení, že jsme nezískali dva body. Na druhou stranu jak se vyvíjel zápas, tak jsme rádi i za ten bod. My jsme asi během minuty a půl dostali tři góly a to je prostě špatné a těžko se pak z toho zvedá. Ale zvládli jsme to. Myslím, že to byl dobrý zápas a budu se zase opakovat… Tady je vždycky výborné a korektní prostředí, rozhodčí byl spravedlivý a kdyby to takhle bylo všude, tak by to bylo fajn. Nakonec odjíždíme s bodem, neprohráli jsme, ale něco tam vzadu pořád říká, že jsme ten druhý bod mohli získat, ale po tom vývoji, jak říkám, jsme rádi i za ten jeden."

Fotogalerie