Plameny se vrací i z Brodu se stejnou těsnou prohrou

Zveřejněno 16.08.2016 | mk, Ladislav Vácha
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
Přípr.3, úterý 16.8.2016
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Panec – Vala, Kulhánek, Mečiar, Lacina, Šíma, M. Semrád – Chlubna, Ludvík, F. Beneš, Severa, Přidal, Sidorov, Hlídek, Cejpek, Bednář
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (37. Zelený) – Staněk, P. Beneš, Pleva, Kolda, Březka, Rašner – Kunstmüller, Gregar, Střecha, Bureš, Pazourek, Krupka, Nováček, Zajíc, Kovářů
Branky a nahrávky: 17. Cejpek (Hlídek, Bednář), 34. F. Beneš (M. Semrád, Chlubna), 37. Šíma (Přidal, Severa), 52. Severa (Mečiar) – 22. Kovářů (Střecha), 32. Kunstmüller (Staněk, P. Beneš), 36. Pleva (Gregar, Kovářů)
Rozhodčí: Kubát, Kukeně – Křivohlavý, Krejčí
Vyloučení: 4:4 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 350
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3
H A V L Í Č K Ů V   B R O D - Hokejisté SKLH dnes sehráli již třetí přípravné utkání a opět skončilo stejným výsledkem, jako ty dvě předchozí i s podobných průběhem. Plameny znovu měly vedení na svojí straně, ale soupeř vývoj utkání otočil a vyhrál 4:3. Ani trenér Konečný nebyl po zápase s výkonem svých svěřenců příliš spokojený.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Bruslaři začali aktivně a brzy si vytvořili první velkou šanci. Hezkou střelu zápěstím vyslal ze své hole Filip Beneš, ale i když už brodští fanoušci jásali, kotouč brankovou čáru nepřešel. Domácí mohli poprvé udeřit při přesilové hře, když se hákováním provinil Adam Rašner, ale nedokázali se probít do nadějnější příležitosti. Havlíčkobrodští příznivci se dočkali gólové radosti v 17. minutě, když Ondřej Hlídek sice neprošel mezi dvěma protihráči, ale kotouč se odrazil k Tomáši Cejpkovi, jenž skóroval přesně k tyči.

Hosté naskočili do prostřední části s velkou chutí a ve 22. minutě bylo vyrovnáno. Tomáš Střecha hezkým pasem vyslal do samostatného úniku Ondřeje Kovářů, jenž si položil gólmana Pance a poslal kotouč do sítě. Vyrovnávací branka Plameny pořádně nakopla a Bruslaři čelili mohutnému tlaku. Brodské obraně pláchl šikovný mladík Filip Nováček, ale na brankáře Pance nevyzrál. Aktivnější hosté dokonali obrat ve 32. minutě, když při hře 4 na 4 naznačil střelu Luboš Kunstmüller a zasunul puk mezi Pancovy betony.

Soubor z Kotliny se tím nenechal rozhodit a brzy se radoval ze druhé přesné trefy. Od modré čáry vypálil Michal Semrád a Filip Beneš mazanou tečí usměrnil letící puk mimo dosah gólmana Blažíčka. Kotlina dál přihlížela štědrým gólovým hodům. A byl to Žďár nad Sázavou, který si vzal zpět ztracené vedení při hře v početní převaze. Broďáci zaspali před svým brankovištěm a Martin Pleva v pohodě překonal ležícího Michaela Pance, jenž neměl žádnou šanci zasáhnout. Doznívající radost Plamenů však nekompromisně uťal Ondřej Šíma, který práskl na modré čáře do puku a tvrdou dělovkou prostřelil brankáře Blažíčka.

Třetí perioda se dlouho odvíjela ve vyrovnaném duchu, ale šancí bylo jako šafránu. Fanoušci sledovali spíše urputnou a bojovnou bitvu o každý centimetr ledu. Bruslaři si postupem času začali vytvářet tlak, který vyústil další gólovou euforií v 52. minutě. Tomáš Mečiar podél pravého mantinelu posunul puk do jízdy Jiřímu Severovi, jehož rána z kruhu překvapila brankáře Zeleného, jenž se na konci druhé třetiny postavil do brankoviště místo svého kolegy Blažíčka. Domácí strážili své nejtěsnější vedení jako oko v hlavě, několika výbornými zákroky je podržel i gólman Panec. Plameny zkusily štěstí při závěrečné hře bez brankáře, ale Havlíčkův Brod už si první výhru utéct nenechal.

 

Ohlasy po utkání

Aleš Totter (trenér BK Havlíčkův Brod):
Byl to druhý přípravný zápas a na některých hráčích bylo vidět, že jsou nervózní. Myslím si, že se to teď zklidní. Kdyby soupeři dnes zachytali lépe gólmani, tak by asi vyhrál. My jsme nedali ty největší šance, ale zase nám tam padly tři góly, které byly žďárských brankářů. Každé vítězství se počítá. Tohle v přípravě je dobré na sebevědomí a já věřím, že naše výkony se budou, hlavně s příchodem zkušených hráčů do sestavy, stupňovat.

Michal Konečný (SKLH Žďár nad Sázavou):
První třetina byla v režii domácích, druhá potom byla jednoznačně naše. Bohužel, hokej se nehraje na krásu, ale na góly. Pak to dopadne tak, jak to dopadlo. Myslím si, že kdybychom po druhé třetině vedli 5:1, nikdo by neřekl půl slova, ale bylo to 3:3. Nevím, jestli si hráči mysleli, že Havlíčkův Brod ve třetí třetině přestane hrát a porazí se sám. Bohužel, naše obranná činnost byla velice špatná. Na tom musíme hodně zapracovat. Kluci si musí hlavně uvědomit to, že je to hodně o herní disciplíně. Nemůžeme si přijít jen tak zahrát, ale musíme hrát zodpovědně. Brod byl mnohem důraznější v předbrankovém prostoru, myslím si, že vyhrál zaslouženě.