Pod Ještědem se mladšímu dorostu nedařilo

Zveřejněno 06.09.2015 | Ondřej Krásný
Bílí Tygři Liberec SKLH Žďár nad Sázavou
2., neděle 6.9.2015
Bílí Tygři Liberec - SKLH Žďár nad Sázavou LIB - ZNS
Bílí Tygři Liberec: Novák (Hosnedl) – Aubrecht, Šuráň, Charvát, Had, Ira, Bálik – Liška, Dospěl, Šír, Maťátko, Jeník, Bitman, Hájek, Kotyza, Virág, Šafařovský
SKLH Žďár nad Sázavou: Muška (26. Nečas) – Melichar, Pytlíková, Junek, Pachl, Čermák, Myška, Kukla – Trejbal, Křehlík, Jindra, Hromádka, Šutera, Pytlík, Brejcha, Nedomlel, Poul, Tobiáš
Branky a nahrávky: 5. Jeník (Šír, Kotyza), 11. Bálik (Dospěl), 18. Jeník (Šír), 24. Had (Jeník, Kotyza), 26. Jeník (TS), 40. Jeník (Charvát), 49. Šafařovský (Ira). Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0 (z toho 1 TS). V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 7:0.
L I B E R E C – Ve druhém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu nastoupili mladší dorostenci Plamenů proti Liberci. Favorit utkání zde byl jasný a již v polovině zápasu bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Tygři si otevřeli střelnici a ukázali, že ne nadarmo se letos řadí mezi favority soutěže.

Reportáž

Již vstup do zápasu patřil domácím. Hned ve druhé minutě střelu Virága málem dorazil do sítě Ira, ale Muška obstál. O minutu později dorážel pro změnu Kotyza, ale Muškovi se podařilo ještě udržet bezbrankový stav.

V páté minutě už však byl hostující brankář bezmocný. Další dorážku již domácí Jan Jeník pohotově dorazil za záda Mušky – 1:0. V 8. minutě měli Liberečtí k dispozici přesilovou hru, a ačkoliv trefil Had břevno, skóre se nezměnilo. V 11. minutě už však rána od modré čáry z hole Davida Bálika propadla do sítě a Tygři tím tak využili přesilovku – 2:0. Ještě před koncem první dvacetiminutovky Liberec navýšil vedení. Střelu Šíra vyrazil Muška velice nešťastně přímo na hokejku Jana Jeníka, který dorazil kotouč bez problému do sítě – 3:0.

I v druhé třetině byli Liberečtí aktivnější a přidávali další branky. Špatně vyhozený puk hostů zachytil Petr Had, využil zakrytého výhledu Mušky a vše prostřelil – 4:0. Hned vzápětí přidali Tygři další branku, ale ta nemohla být uznána, jelikož byla dosažena vysokou holí. To však domácí mrzet nemuselo, když se do úniku dostal Jeník a byl faulován. Trestné střílení proměnil Jan Jeník střelou k tyči a zapsal si hattrick – 5:0.

To už bylo pro hostujícího Mušku moc a přenechal tak místo v brance Nečasovi. Na druhé straně domácí brankář Novák se spíše nudil, ale přeci jen musel zasahovat proti střele Křehlíka. Krátce na to mohl snížit Pytlík, když vystihl rozehrávku Liberce, ale trefil jen břevno. Už se zdálo, že se druhá třetina dohraje v poklidu, když se v poslední minutě trefil již počtvrté Jan Jeník, před Nečasem výborně clonil Šír – 6:0.

Třetí třetina se dohrávala spíše z povinnosti, ale nutno ocenit oba celky, že i za rozhodnutého stavu nepřestaly hrát. Liberec už jen stav kosmeticky upravil. Střelu Ira dorazil zcela osamocený před Nečasem Petr Šafařovský - 7:0.

Již příští čtvrtek přivítají Plameny atraktivního soupeře. Na Bouchalky přijede Sparta Praha, začátek v 16:30. Přijďte podpořit žďárské mladíky.