Obrat proti Řisutům přinesl dva body

Zveřejněno 09.01.2016 | mk
Řisuty SKLH Žďár nad Sázavou
26., sobota 9.1.2016
Řisuty - SKLH Žďár nad Sázavou RIS - ZNS
Řisuty: Ilašenko – Kašák, Kužel, Babický, Bílek, Muláček, Dostál, Ovčinikov, Sedláček – Sladký, Janeček, Kos, Krpata, Záleský, Fortelka, Náprstek, Slavíček, Arnošt, Čurda, Brém, Kalla.
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažiček – Beneš, Pleva, Lojek, Smejkal, Střecha, Rašner, Klíma – Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek, Vítek, Bureš, Střecha, Krupka, Hron, Gregar, Pazourek.
Branky a nahrávky: 3. Kužel (Kašák, Kos), 20. Náprstek (Krpata), 52. Sedláček (Kos) – 1. Pleva (Štěpánek), 27. Vítek (Střecha), 58. Štěpánek (Lojek, Kaňka), 61. Štěpánek (Kaňka, Lojek)
Rozhodčí: Vyloučení:
Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku:
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4
S L A N Ý – Hokejisté žďárského SKLH dnes cestovali k utkání dalšího kola druhé ligy, které se odehrálo na zimním stadionu ve Slaném, kde přivítali Buldoci z Řisut žďárské Plameny. Do vedení šli rychle hosté, ale domácí pak dvakrát strhli vedení na svoji stranu. Ovšem závěr patřil Sobotkovým svěřencům, když dvě a půl minuty před koncem vyrovnal Martin Lojek a po půl minutě prodloužení rozhodnul o zisku dvou bodů Petr Štěpánek.

Ilustrační foto: Jiří Bárta, MAFRA

Reportáž

Vstup do zápasu se Plamenům vydařil na jedničku, když nejrychlejší branku letošní sezóny vsítil po devatenácti sekundách Tomáš Smejkal, který dorážel puk po Štěpánkově akci – 0:1. Radost hostů však netrvala dlouho a domácí využili hned první přesilovou hru a po nahrávkách Kašáka a Kose vyrovnal střelou od modré čáry Lukáš Kužel - 1:1. Diváci pak sledovali jen šance na obou stranách.

Dvakrát měl velkou příležitost strhnout vedení na stranu Buldoků Kos, ale nejprve jeho nebezpečnou střelu zastavila Blažíčkova lapačka a krátce na to jej žďárský brankář vychytal v brejkové situaci. Ve 13. minutě zívala na Záleského odkrytá brána, ale domácí útočník netrefil kotouč.

Na druhé straně v přečíslení orazítkoval Kaňka horní tyč Ilašenkovy branky. V poslední minutě úvodní dvacetiminutovky se však diváci přeci jen branky dočkali. Krpata vypálil od modré a Šimon Náprstek tečoval kotouč před Blažíčkem za jeho záda – 2:1.

Krátce po zahájení druhého dějství hráli hosté přesilovku kvůli příliš mnoho hráčů domácího týmu na ledové ploše. V ní se do obrovské příležitosti dostal Kunstmüller, který měl před sebou již pouze ležícího Ilašenka, ale nedokázal jej přehodit.

Ve 27. minutě unikl Brém a řítil se na Blažíčka, kterého však nepřekonal a naopak z následného protiútoku opět potvrdil heslo nedáš – dostaneš, David Vítek, který po Burešově nahrávce zařídil vyrovnání – 2:2. To přineslo na žďárské hokejky oživení a hosté získávali herně navrch. Šance však zůstávaly nevyužité a tím i stav utkání byl po dvou třetinách nerozhodný.

Třetí část utkání přinesla střídání šancí na obou stranách. Nejprve v přečíslení nedokázali překonat Blažíčka Kos se Záleským. Pak se ve velké šanci před Ilašenkem ocitl Hron, ale svoji kličku nedotáhl k brankovému konci. Následně kryl Blažíček nebezpečnou ránu hráče Řisut ke vzdálenější tyči. V polovině třetí třetiny vystihnul Gregar chybu domácích, ale ve výborné šanci těsně minul.

Když ani jeden ze soupeřů nevyužil své velké šance, udeřilo ve chvíli, kdy to nikdo nečekal. Jakub Sedláček vyslal na Blažíčka nenápadnou střelu, která mu nešťastně propadla za brankovou čáru – 3:2. Hosté se ze všech sil snažili co nejrychleji smazat jednobrankové manko. Tomáš Střecha se v pěkné individuální akci prokličkoval až před branku, kde však narazil na skvělého Ilašenka.

Tři minuty před koncem, v závaru před Ilašenkem, dorážel kotouč Štěpánek a přestože se mu podařilo jej dostat do branky, nebyl gól uznán, protože sudí přerušil hru příliš brzy. Hosté si to však vynahradili o půl minuty později, kdy Tomáš Střecha nabil na modrou Martinu Lojkovi, jenž svoji osvědčenou dělovkou vyrovnal – 3:3. Minimálně bod měli Žďárští na dosah, ale přišla komplikace v podobě vyloučení Smejkala. V následné přesilovce podržel hosty brankář Blažíček, který ač dobře cloněný dvakrát zlikvidoval nebezpečnou střelu Bílka.

A tak přišlo ke slovu prodloužení. To však nemělo dlouhého trvání. Kunstmüller vyslal skvělým pasem do brejku Petra Štěpánka, jenž znovu potvrdil svoji výbornou formu a bekhendovou kličkou zakončenou mezi Ilašenkovi betony, zajistil pro Plameny druhý bod. Sobotkova družina tak dnes prodloužila sérii zápasů s bodovým ziskem na sedm a určitě ji nebude chtít přerušit ani za týden, kdy Žďárští pocestují na nejdelší cestu sezóny do Sokolova.

Fotogalerie