Z Děčína s bodem

Zveřejněno 26.09.2015 | mk
Děčín SKLH Žďár nad Sázavou
4., sobota 26.9.2015
Děčín - SKLH Žďár nad Sázavou DEC - ZNS
Děčín: Lavinger – Procházka, Zdvořáček, Vaněk, Hříbal, Vegner, Klement, Kvaček – Drnec, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Musil, Kment, Fojt – Strnad, Havlíček
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Rašner, Staněk, Pleva, Střecha L., Smejkal, Procházka – Vítek M., Bureš, Kaňka – Štěpánek, Kunstmüller, Gregar – Krupka, Vítek D., Hron, Střecha T.
Branky a nahrávky: 46. Kuchynka (Havlíček, Oliverius), 53. Oliverius (Havlíček, Kuchynka), 63. Kment (Volráb) – 39. Střecha (Vítek D., Staněk), 59. Štěpánek (Kaňka, Staněk)
Rozhodčí: Orlický – Šulo, Kilian
Vyloučení: 8:7 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci:
Střely na branku:
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2
D Ě Č Í N – Hokejisté žďárského SKLH dnes absolvovali cestu na západ republiky, aby se u Labe utkali s děčínskými Medvědy. Cesta to byla dlouhá, ale relativně úspěšná. Po téměř dvou třetinách bez branek, ve kterých přiváděli oba brankáři soupeře k zoufalství, šli Žďárští do vedení, aby v závěrečné dvacetiminutovce domácí otočili stav ve svůj prospěch. Ovšem jeden a půl minuty před koncem zařídil Petr Štěpánek vyrovnání a zajistil Plamenům bod. V následném prodloužení si však druhý bod připsali domácí Medvědi.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Utkání začalo ve svižném tempu a od prvních okamžiků se měli oba brankáři co ohánět. Sláma i Lavinger přiváděli své soupeře k zoufalství, protože likvidovali i ty nejvyloženější šance. V 11. minutě pokryl Sláma tři nebezpečné střely zblízka jsoucí bezprostředně za sebou. V šestnácté minutě nedovolil Lavinger, při velkém závaru hostů, Tomáši Střechovi protlačit kotouč do branky.

Hned v úvodu druhé třetiny tasil další fantastický zákrok žďárský gólman po střele úplně volného Volrába. Ve 34. minutě se na druhé straně blýskl Lavinger a zabránil úvodní brance Plamenů. O dvě minuty později zneškodnil také brejk Davida Vítka. Za další minutu se ve stejné situaci ocitl v protější brance Jiří Sláma a také on čaroval a Vacka v úniku rovněž vychytal.

První změnu skóre přinesla až 39. minuta zápasu a postarali se o ni hosté z Vysočiny. Po nahrávkách Davida Vítka a Pavla Staňka, se na pravém kruhu opřel do puku Lukáš Bureš a přesnou trefou konečně odčaroval Lavingerovu branku – 0:1. Půl minuty před druhou sirénou ještě dostaly Plameny výhodu přesilové hry, ale málem při ní inkasovaly. Dvě sekundy před koncem třetiny tvrdě vypálil z blízké vzdálenosti Kuchynka, ale Sláma skvěle zasáhl a své spoluhráče podržel.

V šesté minutě třetí dvacetiminutovky se dočkali také domácí. Právě Štěpán Kuchynka, který v závěru druhého dějství proti Slámovi neuspěl, byl tentokrát úspěšný a zařídil Medvědům vyrovnání – 1:1. V tu chvíli se domácí nadechli a vycítil možnost obratu. Sláma se v brance oháněl, co mohl a zneškodnil několik velkých šancí Severočechů. Ovšem přesné trefě nestárnoucího Michala Oliveriuse v přesilové hře, zabránit nedokázal a domácí šli poprvé v zápase do vedení – 2:1.

Pojistku pro Medvědy mohl v 57. minutě přidat Jan Havlíček, který se šikovně proháčkoval až před Slámu, který však hbitě vytrčil beton a jeho velkou šanci zlikvidoval. Podobně skvěle, se o minutu později prezentoval také Lavinger, který zabránil možnému Rašnerovu vyrovnání. Žďárští však pokračovali v tlaku a bojovali o vyrovnání. A to se nakonec podařilo. 83 sekund před koncem třetí třetiny z levé strany vypálil, po nahrávkách Kaňky a Staňka, Petr Štěpánek a Lavingerovi nedal šanci – 2:2.

Domácí však ještě na poslední minutu získali početní výhodu a tak musel Sláma znovu předvádět své umění, aby udržel nerozhodný stav a Plamenům zajistil alespoň bod. Prodloužení začali Medvědi zbývající přesilovkou 4 na 3. Té se hosté ubránili, ale pak Vaněk rozezvonil tyč Slámovy branky. Po dvou a půl minutách prodloužení, ukončil zápas Jan Kmnet, když po Volrábově nahrávce trefil odkrytou část branky – 3:2.

Plamenům se sice nakonec nepodařilo dotáhnout dramatické a vyrovnané utkání do vítězného konce, ale potřetí v řadě dokázaly bodovat. Zároveň to byl již třetí zápas mezi Žďárem a Děčínem za sebou, který skončil v základní hrací době remízou a o vítězi rozhodovalo prodloužení nebo nájezdy. Hned ve sváteční pondělí vyjede Sobotkova družina na led znovu a tentokrát na ten domácí na žďárských Bouchalkách, kde přivítají tradičního rivala z Nymburku.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„První třetina byla ještě taková oboustranně zahřívací, ale druhou třetinu jsme už byli určitě lepší. Tam se taky asi rozhodlo o tom, že si těch bodů nevezeme více. My jsme tam neproměnili čtyři stoprocentní šance, kdy jsme měli tři sólové nájezdy a jednou tam stál hráč před odkrytou bránou. Tam jsme to měli rozhodnout a získat větší než jednobrankový náskok. V poslední třetině už byl zase o něco lepší Děčín a otočil to na 2:1. Navíc nás hodně podržel gólman Jirka Sláma. Cením si toho, že jsme dokázali zabojovat a minutu a půl před koncem vyrovnat. Takže s bodem z venku je z naší strany víceméně spokojenost. Mohli být sice tři, ale taky nemusel být žádný.“

.