Plameny slaví další domácí výhru

Zveřejněno 11.10.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Trutnov
6., sobota 11.10.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Trutnov ZNS - TRU
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Doležal (A), Beneš, Pleva (A), Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M. - Vítek D., Padělek, Hron, Říha, Krupka, Dítě, Kaňka, Plachý (C), Kunstmüller
Trutnov: Čáp – Antonín (A), Voženílek, Chaloupka, Škvor, Karlík, Kozák, Junek, Veselý T., Šimoníček (A), Janoušek, Březina, Chytráček, Luštinec (C), Perutek, Mašek, Zítka, Vacek, Smékal
Branky a nahrávky: 27. Beneš (Kunstmüller, Plachý), 31. Padělek (Říha, Vítek D.), 49. Kaňka (Plachý, Beneš) – 37. Karlík (Veselý T.)
Rozhodčí: Humpolíček - Chocholouš, Mikšík
Vyloučení: 7:5 navíc Chaloupka 10 min OT Využití: 0:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 378
Střely na branku: 24:24 (8:8, 10:9, 5:7)
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnešní utkání proti trutnovským Drakům přineslo další domácí vítězství Plamenů. Nerodilo se však vůbec snadno a na první branku čekali diváci až téměř do poloviny zápasu, kdy se domácí dostali dvěma brankami v rychlém sledu do vedení. Draci však v závěru druhé třetiny snížili, ale v závěrečné části Kaňka pojistil Žďáru výhru 3:1.

Foto: René Rámiš

Reportáž

První třetina se domácím příliš nepovedla a jejich větší rozjezd srážely časté fauly a vyloučení. Trutnov hrál čtyři přesilovky krátce po sobě a domácí byli rádi, že po úvodních dvaceti minutách byl stav bezbrankový. Zejména šance Luštince v samém závěru byla naprosto vyložená, ale trutnovský forward nedokázal z kruhu trefit téměř prázdnou branku.

Po pěti minutách odehraných z druhé třetiny, putoval na trestnou lavici další domácí hráč. Ani pátou přesilovku však nedokázali Trutnovští využít. A nejen to, ve vlastním oslabení otevřely skóre domácí Plameny. Plachý šikovně vystihl přihrávku mezi hostujícími obránci a Kunstmüller mohl vyrazit k trutnovské bráně, kde se u pravé tyčky s obráncem za zády otočil a přihrál najíždějícímu Petru Benešovi, který prostřelil Čápa – 1:0.

Ve 31. minutě přidali žďárští druhou branku, když od zadního mantinelu poslal Říha bekhendovou nahrávku na volného Aleše Padělka mezi kruhy, který přízemní střelou zvýšil na 2:0. Domácí však dvoubrankový náskok nedokázali do druhé sirény udržet. Ve 37. minutě vypálil od modré Lukáš Karlík a trefil přesně pravý horní roh Slámovy branky, jenž měl zakrytý výhled – 2:1.

Závěrečná třetina začala neurovnanou hrou a řadou nepřesností na obou stranách. Ve 45. minutě vyřešil ošemetnou situaci Sláma a zabránil vyrovnání. O čtyři minuty později předvedl příkladný důraz před brankou soupeře Michal Kaňka. Nejprve vypálil od modré Beneš, Čáp puk vyrazil vedle sebe, ale Plachý jej vrátil do brankoviště, kde Kaňka akci dokončil – 3:1.

Hosté se ještě v závěru pokusili o zdramatizování zápasu a odvolali brankáře. Sice dokázali Žďár zatlačit, ale na víc to nestačilo a Plameny si další domácí výhru již nenechali ujít.

Sobotkův celek dnes sice nepodal optimální výkon, ale dokázal opět uhájit Bouchalky a ze tří domácích zápasů mají Plameny na svém kontě plných devět bodů. Za týden čeká hokejisty SKLH cesta do hlavního města, kde se proti Kobře pokusí získat také první body z venku. Doma se Plachý a spol. znovu představí za čtrnáct dnů v zápase proti Nymburku.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Jsem rád za tři body, ale to je dnes asi jediná pozitivní věc. Vím, že jsme schopní hrát podstatně líp. Naše hra mě zklamala, a kdybychom ten zápas prohráli, tak bych se nedivil. Pořád se nemůžeme vrátit k té naší hře a k těm výkonům z loňska. S předvedeným výkonem mnoha hráčů jsem velmi nespokojen a bohužel se to týká spíše těch starších a zkušených. Jedině bych rád pochválil Jirku Slámu, který nás několikrát podržel a hlavně v té první třetině to bylo na něm. Myslím, že je již čas udělat nějaké změny…“

.

Jiří Malinský (trenér HC BAK Trutnov):

Jiří Malinský
„Nám se dnešní zápas hodnotí špatně, protože jsme tady ztratili další body. Na druhou stranu jsme sem jeli s pokorou, protože jsme věděli, že Žďár je velmi silný soupeř. Bohužel nás potrestali za každou chybu, kterou jsme udělali a my jsme chyby Žďáru využít nedokázali, což si myslím, že bylo rozhodující.“

Fotogalerie