Žďárští dorostenci si poradili i s Bruslaři z Mladé Boleslavi

Zveřejněno 22.09.2013 | mk, rr
SKLH Žďár nad Sázavou Ml.Boleslav
4., neděle 22.9.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Ml.Boleslav ZNS - MBL
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Trejbal, Jankovský, Švanda, Macky, Jančařík, Geba, Marek, Brejcha, Havránek (C), Nečas M. (A), Kaut, Štefka, Nedvěd (A), Srnský, Matys, Zahradník, Pochobradský, Nový, Nečas J.
Ml.Boleslav: Škoda (10.Krofta) – Uřídil (A), Vodseďálek, Řečinský, Dlabola, Jirásek, Flek, Kysela, Outrata (C), Musliu, Jeník, Křížek, Kerda, Dvořák, Foerster, Řípa, Flynn
Branky a nahrávky: 6. Nečas M. (Havránek), 10. Štefka, 27. Nečas M. (Kaut), 47. Kaut (Havránek, Nečas M.) – 5. Outrata, 12. Uřídil
Rozhodčí: Honza - Jirčík, Rampír
Vyloučení: 7:4 navíc Geba a Nedvěd (oba ZNS) 10min OT Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 273
Střely na branku: 33:28 (12:10, 14:5, 7:13)
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Již druhý domácí zápas v rámci ELIOD extraligy mladšího dorostu sehrály v nedělní podvečer mladé Plameny. Tým pod taktovkou trenéra Martina Sobotky po napínavém souboji s mladoboleslavským Bruslařským klubem zvítězil 4:2 Necelé tři stovky diváků, které přišly podpořit hlavně žďárské naděje, shlédly nádherný a tvrdý hokej plný akce a napětí.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Začátek utkání započali mladoboleslavští velmi intenzivní hrou. Nátlak hostů na žďárský celek nesl ovoce hned na začátku. O první pozdvižení v řadách přihlížejících se v páté minutě postaral Vojtěch Outrata, který úspěšně poslal puk do Loubalovy brány – 0:1. Domácí se po otřepání vzchopili a využili první přesilovku. O minutu později srovnal Martin Nečas za asistence kapitána Havránka na 1:1.

V půli úvodní třetiny byl na Matěje Štefku gólman Škoda krátký. Kotouč se mladému útočníkovi podařilo dostat až za záda brankaře a Plameny vedly 2:1. Po druhé brance vystřídal Marcela Škodu v brance hostů Michal Krofta. Jednogólový náskok si však domácí neudrželi dlouho.

Dvě minuty po Štefkově úspěšné akci, srovnal výsledek ranou z kruhu František Uřídil. Ze začátku první třetiny sice byla aktivnější Mladá Boleslav, ale po vzpamatování se domácích byl výsledek první třetiny nerozhodný – 2:2.

S ubývajícím časem aktivita hostů slábla a převahu získávali Žďárští. Ve 26. minutě proměnil rychlý útok v gólovou akci talentovaný Martin Nečas. Ten upatnil důraz a po přihrávce Kauta protlačil kotouč až za Kroftova záda, a věrní fandové odměnili mladé Plameny zaslouženým potleskem.

Zbytek třetiny už kotouč brankovou čáru ani na jedné straně nepřekročil. Šancí ale bylo víc než dost. Mladoboleslavští ztratili puk a Švanda se pokusil přesně mířenou střelou zabodovat. Později Krofta dvakrát odrazil puk zpět do hry, ale díky štěstěně na straně hostů zůstal stav 3:2 až do druhé sirény.

V závěrečné dvacetiminutovce byla k vidění opět řada nádherných akcí. Oslabení zřejmě nastartovalo Havránka, jenž se pokusil sám najet na bránu a dostat puk do mezery mezi brankářovy betony, ovšem neúspěšně. Jenomže elitní žďárská formace si to vynahradila ve 47 minutě, když nadchla téměř tři stovky diváků překrásnou souhrou.

Po rychlém probojování se přes střední pásmo a naprostém vyšachování obrany hostů, zakončoval po nahrávkách Nečase a Havránka Martin Kaut - 4:2. Na opačné straně zahrozili Outrata s Musilem, když vyjeli 2 na 1, ale pohotový Loubal Musilovu tvrdou střelu bravurně zneškodnil.

V 50. minutě Geba nešťastně fauluje boleslavského útočníka a za úder do oblasti hlavy a krku si jde odpykat trest 2+10 min. Hosté se zbytkem sil využívali každé příležitosti a na Loubala létala jedna střela za druhou. Ani nebezpečný Uřídilův pokus o překonání domácího brankaře však nebyl úspěšný. Další osobní trest v tomto utkání si za nesportovní chování vysloužil domácí Nedvěd.

Střet Krofta s Havránkem a jeho následné vyloučení odstartovalo jednu z posledních šancí hostů na obrat zápasu. I když byli ve třetí třetině ve střelách na branku soupeře Bruslaři aktivnější, na mladé Plameny nestačili a utkání skončilo 4:2 pro domácí Žďár.

Žďárští si připsali další 3 body a po čtvrtém kole se posouvají na senzační druhou příčku extraligové tabulky, kde na první Kometu ztrácejí jediný bod. Ve čtvrtek čeká Sobotkovy svěřence jeden z největších a dlouholetých favoritů – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Určitě to nebude lehký boj a Pardubice, kterým se sice v letošním ročníku zatím příliš nedaří, nedají na domácím ledě žďárským mladíkům nic zadarmo. Věřme, že nováček soutěže mile překvapí a vybojuje další důležité body.