Žďárští střelci vyšli v Hodoníně naprázdno

Zveřejněno 02.11.2011 | jb, mk
Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
16., středa 2.11.2011
Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
Hodonín: Peksa - Okuliar, Pokorný, Svoboda, Komárek, Hlavačka, Gróf, Miklík - Hoza, Rehuš, Fiedler, Špok, Tomi, Korotvička, Peš, Sajdl, Jurásek, Barták, Hollý.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Staněk, Střecha, Krejnus, Šulc, Smejkal, R. Sobotka - Ježek, Bukáček, Plachý - Havelka, Hron, Kunstmüller - Man, Kotlík, Kočan - Dítě, Fúzik.
Branky a nahrávky: 5. Barták (Sajdl, Komárek), 22. Hollý (Hlavačka, Komárek), 42. Barták (Sajdl, Hollý). Rozhodčí: Coufal - Musil, Pospíšil. Vyloučení: 4:7, navíc Pokorný (HOD) 10 minut OT a Kočan (ZNS) 5 minut + DKO. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1259. Průběh utkání: 1:0, 3:0.
H O D O N Í N - Poprvé v sezóně žďárští hokejisté nevstřelili ani gól. V 16. kole nechali vyniknout hodonínského gólmana Marka Peksu. Na ledě lídra tabulky inkasovali od Drtičů v úvodu každé třetiny jeden gól a prohráli 0:3. Hvězdou zápasu byl domácí útočník Roman Barták, který Slámu překonal hned dvakrát, spoustu dalších šancí ale žďárský gólman pokryl a zabránil debaklu. Žďárský SKLH, který o víkendu čeká volný los, sice drží čtvrté místo v tabulce, ale sedmý Nymburk na něj ztrácí jediný bod.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Hosté porušili pravidlo, že se po jednom zápase v brance střídají Sláma s Linhartem a stejně jako v Trutnově nastoupil Sláma. Domácí Drtiči vstoupili do zápasu lépe. Když přečkali díky Peksovu zákroku šanci Kočana, udeřili v čase 4:20. Komárek se dostal ke střele švihem od modré a jeho střelu dotlačil za Slámu Roman Barták .

V 9. minutě se do šance dostal Fiedler, ale po střele Juráska před brankou promáchl. Žďárští sice byli zmrazení gólem a aktivitou domácích, i přesto mohli srovnat skóre. Havelka si ve 13. minutě vybruslil z rohu a zbavil se beka, jenže Peksa byl na místě.

Do druhé třetiny vstoupily Plameny pouze ve čtyřech a faul Staňka z konce první periody dokázali Drtiči přetavit ve druhý gól. Hlavačka pálil a puk ještě šikovně tečoval najíždějící Martin Hollý, na jeho pokus už Sláma nestačil zareagovat. Právě žďárská jednička držela dál šance Kuchyňova týmu na solidní výsledek a chladnokrevně vychytala ve slibných šancích hodonínské střelce. Na druhé straně mohl ve 34. minutě snížit Man, jenže v přečíslení pokazil přihrávku Kotlíkovi.

Hostům nevyšel ani vstup do třetí třetiny. V čase 41:38 se podruhé v zápase prosadil Barták a zvýšil už na 3:0. Žďárské šance na body ještě víc klesly ve 47. minutě, kdy dostal vysoký trest (5 minut + DKO) Jan Kočan, který u mantinelu nešťastně zasáhl domácí hvězdu Zdeňka Juráska, ten odnesl střet krvavým zraněním.

Poslední šanci Plamenů na korigování výsledku spálil v polovině třetí třetiny Ježek, jehož blafák Peksa přečetl. Na zvrat hosté neměli i kvůli tomu, že téměř polovinu třetiny odehráli v oslabení a v sestavě chyběl nejproduktivnější hráč Martin Sobotka.

 

Ohlasy po utkání

Libor Žilka (trenér SHK Hodonín):

Ceníme si čistého konta. Kluci hráli výborně dozadu, pomáhali si. Ve hře dopředu nám to jde, jsme produktivní. Neměl jsem strach z toho, že nedáme góly. A pokud to uhrajeme na nulu vzadu, tak to musí dopadnout dobře. V Nymburku rozhodla o vítězství první lajna, dnes jim to tak nelepilo, ale přidali se ostatní. Tak to prostě chodí a je to jenom dobře, že se daří všem. Ve druhé třetině jsme nevyužili spoustu vyložených šancí, mohl přijít jeden hloupý gól a strachovali bychom se o výsledek, ale já jsem klukům věřil, že to dobře dopadne. Zázemí v Hodoníně je parádní, byl jsem překvapen, protože si troufnu říct, že je opravdu srovnatelné s extraligou. Ať už jde o vedení, kabiny a v neposlední řadě fanoušky.

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Musím ocenit obrovskou sílu Hodonína v domácím prostředí. To už asi okusily všechny mančafty. Skláním se před výkonem domácích. Ale myslím si, že když vyjedou mimo svůj stadion, tak jsou o nějakou cca třetinu horší. Po zápase jsem hráčům řekl, že mohou jít do autobusu se vztyčenou hlavou, protože to odmakali od prvního do posledního hráče na maximum. Byli jsme pod velkým tlakem, ale i my jsme měli šance a já za tento výkon svým hráčům děkuju. Pokud budou i nadále hrát tak jako dnes, tak nemám žádné obavy. Dnes to ale v Hodoníně bylo velmi těžké. Trochu mi to připomíná Vsetín z dob jeho slavné éry. Jedinou kaňkou na dnešním utkání je opět rozhodčí. A na tom se asi shodnou i domácí příznivci. Nechápu, kdo jim mohl dát licenci. Jejich naprostá, a to s deseti vykřičníky, neschopnost, neumění a necit pro hru ovlivnila utkání. Někoho vyloučí a ani neví, kdo fauloval. Pak za námi přijedou a řeknou číslo hráče, kterého nemáme ani na soupisce. Zápas to byl ale krásný jak z naší strany, tak ze strany Hodonína. Divákům se to muselo určitě líbit. Atmosféra byla parádní, řekl bych, že na úrovni extraligy. K takovému publiku můžeme jenom gratulovat, ale chtěl bych dodat, že i u nás dovedou fanoušci udělat super atmosféru.

(zdroj: shkhodonin.cz)