Plameny vezou od Labe první dva body

Zveřejněno 14.09.2011 | Jiří Bárta
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
2., středa 14.9.2011
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Rückl – Drak, Šefl, Knesl, Sem, Pánek, Cicvárek, Vlach – Dvořák, Sirotek, Vaľko – Martinec, Sedlák, Šimek – Velechovský, J. Protivný, Toma – Tregl.
SKLH Žďár nad Sázavou: Linhart - Staněk (od 2. třetiny Šír), Doležal, Pleva, Střecha, Smejkal, R. Sobotka, Smejkal - Havelka, M. Sobotka, Plachý - Kunstmüller, Bukáček, Dítě - Man, Kotlík, Kočan - Hron, Dobiáš.
Branky a nahrávky: 3. Valko (Sirotek), 37. Toma (Šimek) - 28. Kunstmüller (Bukáček), 31. Plachý (Kotlík), rozhodující nájezd M. Sobotka. Rozhodčí: Vláčil – Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 7:9, navíc Střecha (Žďár) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
N Y M B U R K - Žďárští hokejisté vydřeli první body v sezoně. Na nymburském ledě dokázali po remíze 2:2 získat v nájezdech bonusový bod hlavně díky dvěma úspěšným trefám Martina Sobotky. I další góly obstarali tradiční střelci, Luboš Kunstmüller a Jiří Plachý. Uznání od spoluhráčů sklízel po vychytané výhře také gólman Tomáš Linhart.


Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří stejně jako žďárští hokejisté první zápas sezony prohráli. Do vedení je dostal už po 126 vteřinách Lukáš Vaľko. A v 9. minutě mohlo být pro hosty ještě hůř. Když Pavel Staněk, který ze zápasu ve druhé třetině kvůli viróze odstoupil, marně stíhal unikajícího útočníka a sudí po jeho „záchranné brzdě“ zkřížil ruce nad hlavou. Jenže Václav Dvořák si s Tomášem Linhartem neporadil.

A letní posila z Kutné Hory, která ve druhém zápase dostala přednost před Slámou, dál držela Kuchyňův tým nad vodou. V oslabení ujel Sirotek, jenže ani on neskóroval. Po promluvě v kabině hosté svůj herní projev výrazně zlepšili. A výsledkem toho byly dva góly z jejich hokejek.

Nejdříve v čase 27:23 srovnal Luboš Kunstmüller střelou mezi Rücklovy betony. Z velkého závaru v obranném pásmu Nymburka o tři minuty později vytěžil vedoucí gól Jiří Plachý, který zužitkoval skvělou práci Dana Kotlíka u mantinelu. Jenže vedení Plachému a spol. nevydrželo ani do konce druhé třetiny, když Linharta povedenou ránou z první propálil Josef Toma.

Ve třetí třetině sice domácí skórovali ještě jednou, ale rozhodčí Vláčil po poradě s kolegy neuznal Dvořákův baseballový pokus pro hru vysokou holí. Když nepadl gól ani v prodloužení, musela rozhodnout penaltová loterie.

A ta přinesla napínavé drama o pěti dějstvích, které odstartoval úspěšným nájezdem domácí Přemysl Sedlák. Vzápětí kontroval Martin Sobotka, který si Rückla vychutnal po forsbergovsku. Naopak střelci ve druhé sérii, Toma a Plachý, gólmany nepřekonali. Mečbol domácím zařídil Drak, jenže Jiří Man unesl tíhu okamžiku a srovnal na 2:2.

Ve čtvrté sérii začínali pro změnu hosté, na Rückla se rozjel znovu Man, ale tentokrát selhal. Ani druhou možnost rozhodnout domácí nevyužili, protože ani Vaľko na Linharta nevyzrál. Rozhodnutí tak přinesla až pátá série. Sobotka Rückla překonal i podruhé, tentokrát střelou nad vyrážečku. A když domácí Sedlák neuspěl, bonusový bod získaly Plameny.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (hrající asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
V první třetině jsme hráli špatně a nebýt Linharta, mohli jsme prohrávat taky 0:4. O přestávce jsme si to vyříkali a ve druhé třetině už jsme byli lepší a zápas jsme otočili. Jen jsme měli přidat další góly, jenže místo toho domácí paradoxně srovnali. Ve třetí třetině byly šance na obou stranách, remíza asi byla zasloužená. V nájezdech jsme byli šťastnější. Celkově nám zápas moc nesedl, jsme šťastní za dva body, ale ne z výkonu. Byl to pravý opak zápasu proti Chotěboři.