MD : Golmani udrželi čisté konto

Zveřejněno 21.03.2011 | Zdeněk Kulíšek
Motor Č.Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
35., neděle 20.3.2011
Motor Č.Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou CEB - ZNS
Motor Č.Budějovice: Kadlec - Werner (C), Šesták, Malovec, Radoš, Kadlec, Carva, Koupal, Šafář, Štrobl, Marcilis, Veřták, Šimánek, Hlavica, Hovorka
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (41.Peška) - Němec A. (C), Macek, Půža, Koláček J., Koláček R. - Šimák, Jícha, Pazourek - Kittler, Skotar, Šebesta - Vacek, Němec R., Prchal - Svoboda
Branky a nahrávky: 4.Jícha (Pazourek), 5.Němec R. (Vacek), 6.Pazourek (Jícha), 38.Jícha (Pazourek), 40.Pazourek (Šimák, Jícha), 44.Svoboda (Šimák, Pazourek), 46.Vacek (Němec R.), 55.Šimák (Pazourek)
Rozhodčí: Svoboda - Knor, Mykhaylyshyn
Vyloučení: 6 + 10´OT - 4 + 10´OT
Využití: 0:1 V oslabení: 0:1
Střely na branku: 21:38
Průběh utkání: 0:0, 0:8
Č E S K É   B U D Ě J O V I C E - Třicátépáté kolo bylo posledním utkáním na soupeřově ledě, které absolvovali v této sezoně hráči žďárského mladšího dorostu. Rozlosování jim určilo za soupeře rezervu Mounfieldu České Budějovice. Předcházející utkání přinesla vždy kvalitní hokej a napínavou podívanou až do konce utkání. V prvních dvou zápasech se radovali z vítězství českobudějovičtí v poměru 3:1 a 6:3. Třetí vzájemné měření sil přineslo vítězství Žďáru v poměru 4:0. Očekávalo se tedy jestli Plameny srovnají počet vítězství nebo naopak získají navrch hráči českobudějovického "Motoru".

Reportáž

Omlazené mužstvo českobudějovického Mounfieldu začalo utkání nebojácně a několika tvrdými střety a dohráváním hráčů po odehrání kotouče si vynutili respekt soupeře. Přesto se dokázali hosté prosadit a po pěkných kombinacích si během tří minut vytvořili tříbrankový náskok. Nejprve pěknou přihrávku Pazourka zužitkoval Jícha. Poté se prosadil střelou do víka Radim Němec když mu nabíjel Vacek a hned poté si aktéři první branky vyměnili role a po přihrávce Jíchy skóroval pro změnu Pazourek. Domácí na chvíli obdržené branky paralizovali, ale do konce třetiny opět hru vyrovnali a poměr střel byl po první části deset ku jedenácti. Jenže v brance Žďáru byl spolehlivě chytající Zelený a ten ani jednomu z vyslaných pokusů nedovolil proniknout za svá záda.
Druhá třetina začala tak jak ta první skončila. Hra byla poměrně vyrovnaná až do třicátéosmé minuty kdy se v koncovce prosadil opět Jícha po přihrávce, koho jiného než Pazourka. Za dvě minuty přidal pátou branku pro změnu Pazourek po asistencích Šimáka a Jíchy. Tím byl pro hosty odpor domácích definitivně zlomen.
Ve třetí třetině už nenašli hráči Českých Budějovic sílu na překonání žďárského brankáře, kterým byl ve třetí třetině Peška. Naopak s chutí hrající Plameny přidaly ještě tři zásahy. Ve čtyřicátéčtvrté minutě uklidil kotouč za záda domácího golmana Svoboda po přihrávkách Šimáka a Pazourka. O dvě minuty později se prosadil Vacek když si asistenci připsal R.Němec a v padesátépáté minutě uzavřel skóre utkání Šimák po Pazourkově čtvrté přihrávce v zápase. Hosté naprosto zaslouženě odvezli do Žďáru tři body, když toto utkání zcela ovládli o čemž svědčí i poměr vstřelených branek. Ten mohl být ještě vyšší a zakulacený, ale dvě branky rozhodčí Žďáru neuznal.
Poslední utkání této sezony absolvuje žďárský mladší dorost v sobotu 26.března 2011 od 17:30 hodin, kdy bude na svém ledě hostit rezervu Bílých Tygrů z Liberce.

Ostatní výsledky 35.kola :
Kolín  -  Benátky n.Jiz.              3:4(SN)
Liberec B  - Krkonoše                 8:4
Třebíč  - D.Králové/Náchod            8:5
Kobra Praha  -  Jindřichův Hradec     3:4
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Hráli jsme pěkný kombinační hokej, podařilo se nám vstřelit hodně branek. Na druhou stranu jsme pozorně bránili a oba brankáři neobdrželi žádný gól. Takže plná spokojenost. Stejně jako Budějovice jsme nasadili několik hráčů ročníku devadesátsedm s výhledem k příští sezoně. Jsem rád, že i když konec soutěže klepe na dveře, drží hráči dobrý přístup k utkáním a nesklouzávají k individuálnímu "předvádění" nebo k potyčkám se soupeřem, které bývají při závěrečných utkáních sezony tak častým jevem.