MD : Kdo neviděl, neuvěří

Zveřejněno 13.03.2011 | Zdeněk Kulíšek
SKLH Žďár nad Sázavou Třebíč
34., sobota 12.3.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Třebíč ZNS - TRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Peška) - Němec A. (C), Půža , Koláček R. Macek, Koláček J. - Havránek, Jícha, Pazourek - Kittler, Skotar, Šebesta - Němec R., Nečas, Prchal - Svoboda, Vacek
Třebíč: Vejmelka (Svoboda) - Veškrna, Hort, Oburka, Šimka, Dobeš, Štveráček, Hodek, Bednář, Juráň (C), Burian, Jirák, Tůma, Mejzlík, Bartůněk, Ondráček, Všetečka, Caha, Jahoda
Branky a nahrávky: 5.Koláček J. (Němec R.),11.Prchal (Koláček J.), 21.Jícha (Šebesta), 59.Půža - 17.Juráň (Bednář), 31.Veškrna, 60.Bartůněk, 60.Jirák (Bednář), rozhodující nájezd Jirák
Rozhodčí: Hejduk - Sibera, Lukač
Vyloučení: 9:5
Využití: 1:3 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:16
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, sn: 0:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Protože se liga mladšího dorostu blíží svému konci přicházejí podle rozlosování pro hráče žďárských Plamenů zápasy s týmy, které se po celou sezonu pohybují na čelních místech tabulky. V rámci třicátéhočtvrtého kola zavítali na Bouchalky hráči Horácké Slavie Třebíč. Ta je bezkonkurenčním lídrem skupiny Střed prakticky od začátku soutěže. Předešlá měření sil vyzněla vždy pro Třebíč a to výsledky 7:0, 4:2 a 3:1. Proto bylo před utkáním celkem jasné, kdo je favoritem čtvrtého vzájemného souboje a které mužstvo by mělo získat, na žďárském ledě tři body za vítězství.

Reportáž

První třetina vzájemného měření sil mezi oběma soupeři byla vyrovnaná co se týká počtu střel, které vyslali hráči na oba golmany. Brankově se však prosadili hráči domácích dakrát a hosté jednou. V páté minutě přihrával na modrou Radim Němec na Pepu Koláčka a jeho střela znamenalala první branku v síti hostí. V jedenácté minutě po tlaku celé třetí pětky vsítil druhou Patrik Prchal po přihrávce Pepy Koláčka. Hosté snížily v sedmnácté minutě kdy skóroval kapitán Třebíče Marcel Juráň po přihrávce Miroslava Bednáře.
Druhá část ukání vyzněla zcela jasně pro hráče SKLH co se týká počtu střel. Ten byl totiž osmnáct ku pěti v jejich prospěch. Co, ale dokázali spálit nebylo snad ani možné. Samostatné nájezdy i střely z besprostřední blízkosti branky mířily buď vedle nebo je zlikvidoval famózně chytající Karel Vejmelka. Jediná branka, kterou inkasoval byla po perfektní spolupráci dvojice Jícha, Pazourek. David Pazourek nabíjel a z mezi kruhů pálil k tyči Lukáš Jícha. Třebíčtí korigovali v přesilové hře když po samostatné akci skóroval Pavel Veškrna. Stav byl tedy po druhém dějství pouze tři dva pro Žďár.
Hráči obou týmů si byli ve třetí části dobře vědomi, že jediná chyba může utkání převážit na jednu nebo druhou stranu. Proto byla hra obou mužstev zodpovědná a šancí oproti druhé části hry viditelně ubylo. Přesto byli opět aktivnější domácí, kteří si znovu vypracovali několik dobrých příležitostí. Když byly ohlášeny poslední dvě minuty utkání nikdo z přítomných zřejmě netušil, že to podstatné má teprve přijít. Co se poté událo zaznamenáváme telegraficky :
čas 58:06 vyloučen za loket Jícha (ZR)
ve stejném čase Vejmelka (TR) opouští branku /power play TR 6 na 4/
čas 58:54 střílí Půža branku Žďáru /4:2/
ve stejném čase se Vejmelka (TR) vrací do své klece
čas 59:00 vyloučen za zdržování hry J.Koláček (ZR)
ve stejném čase Vejmelka (TR) opouští branku /power play TR 6 na 3/
čas 59:17 střílí Bartůněk branku Třebíče /4:3/
ve stejném čase se z trestné lavice vrací Jícha (ZR)
Vejmelka zůstává na střídačce, pokračuje power play TR 6 na 4
čas 59:47 střílí Jirák branku Třebíče /4:4/
ve stejném čase se z trestné lavice vrací J.Koláček (ZR)
posledních třináct vteřin dohráno bez šance na obou stranách
čas 60:00+ trestná střílení rozhoduje Jirák (TR)
Horácká Slavia si odváží dva body, na Žďár zůstal jeden.

Ostatní výsledky 34.kola :
Benátky n.Jiz.  -  J.Hradec            4:3
D.Králové/Náchod  -  Kobra Praha       3:2
Krkonoše  -  Č.Budějovice B            odloženo
Kolín  - Liberec B                     4:2

Předposlední utkání letošního ligového ročníku sehrají mladší dorostenci žďárských Plamenů na ledě rezervy Mounfieldu České Budějovice v neděli 20.března 2011 v 15:30 hodin. Poslední mistrovský zápas celé sezony všech mužstev Žďáru nad Sázavou bude poté sehrán v rámci třicátéhošestého kola této soutěže v sobotu 26.března 2011 v 17:30 na zimním stadionu ve Žďáře a našim soupeřem bude tentokrát rezerva Bílých Tygrů z Liberce.
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Před utkáním bych bral bod všema deseti. Nakonec si myslím, že jsme dva ztratili. Musím před Třebkou, ale hluboce smeknout. Ten tlak v power play byl drtivý a ukázali, že naděje umírá poslední. Nutno, ale dodat, že jsme jí to ulehčili neproměňováním šancí během utkání a hrubou nedisciplinovaností v úplném závěru zápasu. Na druhou stranu byl program klíčových hráčů v posledních dnech hodně náročný a únava se na nich asi projevila. Jinak jsem s utkáním vcelku spokojen. Výkony některých mladších hráčů, jsou dobrým příslibem pro příští sezonu.